rispolept
Moderator: moderatorzy
Re: rispolept
Duże dawki rispoleptu na dłuzszą metę strasznie zamulają i nie da sie normalnie na nich funkcjonować,
natomiast małe dawki takie jak 2 mg są już spoko nic nie zamulają a nawet powiedział bym że aktywizują.
Na małych dawkach rispoleptu czułem się naprawde dobrze po mimo tego, że miałem trochę objawów chorobowych (tak twierdził mój lekarz) z którymi jakoś sobie dawałem radę tak, że dobrze wspominem te czasy kiedy byłem na małych dawkach rispoleptu.
natomiast małe dawki takie jak 2 mg są już spoko nic nie zamulają a nawet powiedział bym że aktywizują.
Na małych dawkach rispoleptu czułem się naprawde dobrze po mimo tego, że miałem trochę objawów chorobowych (tak twierdził mój lekarz) z którymi jakoś sobie dawałem radę tak, że dobrze wspominem te czasy kiedy byłem na małych dawkach rispoleptu.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
-
- zarejestrowany użytkownik
Może być że to czas bo ja brałem 6 mg przez 2 miechy i teraz już ponad miesiąc 5 mg i ostatnio lęki od rana się znacznie osłabiłyhvp2 pisze:Tylko pozostaje otwarte pytanie, czy na zmniejszenie tych lęków miało wpływ akurat konkretnie zmniejszenie dawki leku, czy też zasadnicze znaczenie miał dużo dłuższy czas, jaki upłynął od zaostrzenia choroby.tomsoul pisze:Na 6 mg miałem lęki, na 2 mg już nie, wręcz przeciwnie byłem odważniejszy.

ja biore rispo conste 50mg od 6 lat i nic zero nawrotow i samopuczcie dobre
Ech unipan z całą sympatią do ciebie ale jak by kazali ci brać 100 mg Ripso co dwa tygonie to też byś pewnie powiedział że czujesz się dobrze 

- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
Mnie rispolept usztywniał. Przestałem mieć tiki. Działał trochę zamulajaco. Libido mi spadło do zera. Ale jestem zadowolony. Przez rispolept przestałem mieć głosy. Na dłuższą metę podwyższa prolaktyne.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Rispolept na urojenia jest dobry nawet 2 mg. Sam wiem po sobie bo moim głównym kłopotem to urojenia.
czy ktos po rispo ma swiatlowstret bol oczow jakby , dzieki za odpowiedz
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Ja miałem dziwne jazdy po consta, były to problemy ze wzrokiem, trudno mi jest to opisać ale było to bardzo męczące.
Tak ja tez mam problem z oczami i wzrokiem - znaczy żyć się jakoś da ale doskwiera mi cały czas dyskomfort w patrzeniu troche tak jak bym nie wyraznie widział i miał zawężone pole widzenia.
Myśle ze to od wysokiej dawki tak jest - na mniejszej powinno być w normie.
Myśle ze to od wysokiej dawki tak jest - na mniejszej powinno być w normie.
- raichu
- zaufany użytkownik
- Status: trener pokemon
Ja miałem ból oczu, nie mogłem patrzeć w tv czy komputer do tego rozmyte widzenie. O suchości w nosie i trudności w oddychaniu też wspomnę. I to po 1mg.unipan pisze:czy ktos po rispo ma swiatlowstret bol oczow jakby , dzieki za odpowiedz
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
Miałem podobnie. Obraz mi się rozmowa, nie widziałem liter na monitorze. Dobrze, że teraz nie biorę rispoleptu.:-)
- Kiciuś_XXL
- moderator
Rispolept najbardziej niedopasowany lek dla mojego organizmu. Mnóstwo skutków ubocznych, z którymi ciężko dawałem radę, a w tym regularne myśli samobójcze, drżenie a właściwie dygotanie, pogorszenie wzroku, ślinotok, brak spermy, brak kilku godzinnego snu, trudności z koncentracją. Nic mnie nie cieszyło: ani tv, pc, książki.
Przyjmowałem go kilka miesięcy i aż cud, ze uszłem z życiem.
Przyjmowałem go kilka miesięcy i aż cud, ze uszłem z życiem.
Ja też nienawidziłam tego leku, miałam myśli samobójcze, permanentną depresję, brak radości z życia, brak miesiączki, wzdęty brzuch, brak chęci na cokolwiek.
-
- zaufany użytkownik
A ja w latach 1999-2000 brałem rispolept i oprócz depresji nic mi nie było, wręcz przeciwnie czułem się dobrze. Ostatnio 2 lata temu też brałem rispo i czułem się bardzo dobrze. Dopiero jak przeszedłem na 37,5 mg consty to było gorzej ale na pastylkach było ok.
Jak dlugo byliscie na duzej dawce rispoleptu, tzn. 6-8mg? Czy ktos moze mial skutki uboczne w postaci boli stawowych, sztywnosci stawow i miesni?
-
- zaufany użytkownik
Nigdy nie byłem na tak dużej dawce rispo w tabletkach. Maksymalnie brałem 3 mg.
A ja w poniedzialek dostalem wypis z oddzialu dziennego z taka wlasnie dawka dobowa. Dodam, ze mam ja juz ponad miesiac
-
- zaufany użytkownik
No to respect dla ciebie bo to kolosalne dawka
I coz z tego, zrobili ze mnie mumie, stawy siadly, dobrze, ze zona wyciagnela mnie do innego lekarza. Okazalo sie, ze zmarnowalem 4 miesiace zycia na tym dziennym oddziale, leczyli mnie nie tym co trzeba i nie na to co trzeba.
-
- zaufany użytkownik
Ja też straciłem zaufanie do lekarza bo mnie chciała męczyć max dawkami.