To taki czarny humor obnażający świat zachodu pożerany przez lewacką poprawność polityczną.hvp2 pisze: Rozśmieszył mnie, więc chciałem się nim z Wami podzielić.
humor forumowiczów
Moderator: moderatorzy
Re: humor forumowiczów
-
- nadużywający
przestrzeganie prawa. to że za mniejsze czyny obowiązują większe kary, to nie jest usprawiedliwieniem, żeby bagatelizować te czyny albo uwazac je nie za wykroczenie podlegajace karze. a o tym w sposob nieswiadomy mowi ten zart/./

Nie spotkałem jeszcze osoby, którą śmieszyłby fakt, że ktoś mamoi pisze:Śmiejmy się z czarnoskórych, że są czarni
po prostu czarną skórę, jest czarny. Z opowieści podróżników wiem,
że czarnych śmieszyła biała skóra tych, którzy do nich przybywali -
to się tyczy czasów sprzed kilkudziesięciu lat, kiedy biały człowiek
bywał niepoznany dla jakichś nieznanych zachodniemu światowi
plemion.
Afryka dzieli się na arabską i czarną, w pewnej części białą.
Jak określasz osoby stamtąd mające czarną skórę? Bo określenie
murzyn też jest be.
-
- nadużywający
jak się nazywa niezdorwe podniecenie podczas rozmowy na tematy zwiazane z seksem?

- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Wspaniale pisze: Jak określasz osoby stamtąd mające czarną skórę? Bo określenie
murzyn też jest be.
Osoby czarnoskóre, Afroamerykanie. Myślę, że znajdzie się sporo nazw, które nie są pejoratywne i nie zawierają elementu stygmatyzującego za kolor skóry.
Proste ćwiczenie. Czy do osoby czarnoskórej powiedziałbyś: "Hej, Ty czarny z Afryki, którędy na Wawel"? "Hej, ty czarny z Afryki, masz rozmienić 10 złotych"? Nie miałbyś z tym problemu?
Pozdrawiam.m.
Ale to przecież odnosi się do czarnoskórych mieszkających w Ameryce.moi pisze:Osoby czarnoskóre, Afroamerykanie.
W przypadku Afryki - Afrykanin, ale to z kolei jeden worek nie pozwalający
rozróżnić osób zamieszkujących Afrykę - czarnych, arabów, białych, też
sporo ostatnio Azjatów.
Nie znajduję niczego pejoratywnego w określeniu czarny, biały, dlatego pytam, jak ty ich nazywasz skoro czarny, murzyn wg ciebie jest czymś złym.Myślę, że znajdzie się sporo nazw, które nie są pejoratywne i nie zawierają elementu stygmatyzującego za kolor skóry.
Mówimy o opisywaniu osób o takim kolorze skóry stamtąd pochodzących,Proste ćwiczenie. Czy do osoby czarnoskórej powiedziałbyś: "Hej, Ty czarny z Afryki, którędy na Wawel"? "Hej, ty czarny z Afryki, masz rozmienić 10 złotych"? Nie miałbyś z tym problemu?
by być komunikatywnymi, więc ten przykład jest do tego nieadekwatny.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Ten przykład jest bardzo adekwatny. Tak samo jak bez oporów ludzie mówią: "Nie bądź baba" i nie widzą w tym nic złego, tak samo o osobach czarnoskórych bez zająknięcia mówią "czarni".
Raczej nie pojedziesz do Afryki, pytam się więc, czy do Afrykańczyka, spotkanego w Polsce powiedziałbyś w sytuacji sam na sam: "Hej, ty czarny"?
Po prostu odpowiedz.
Pozdrawiam.m.
Raczej nie pojedziesz do Afryki, pytam się więc, czy do Afrykańczyka, spotkanego w Polsce powiedziałbyś w sytuacji sam na sam: "Hej, ty czarny"?
Po prostu odpowiedz.
Pozdrawiam.m.
Obraźliwe jest samo zaczepianie ludzi "Hej, ty", przynajmniej dla mnie.
LaDopamina
-
- nadużywający
zwracanie sie do ogos w tak bezposredni sposob jest mozliwe podczas wiekszej zazylosci.

Nie jest. Napisałem, dlaczego. Określenie czarny/czarni służy jako opis na przykład w relacji prasowej lub w rozmowie, w czymkolwiek, kiedy przekazmoi pisze:Ten przykład jest bardzo adekwatny.
ma mieć konkretną treść.
Analogicznie ktoś opisujący jakąś potrawę, z czego trzeba ją wykonać, nie powie 'potrzebujemy dwa warzywa', tylko sprecyzuje 'potrzebujemy dwa ziemniaki' i ewentualnie doda średniej wielkości, małe, duże.
- moi
- moderator
- Kontakt:
O osobie czarnoskórej nigdy nie powiemy w bezpośredniej relacji "czarny". Doskonale o tym wiesz i odwracasz kota ogonem.
To się nazywa relatywizm moralny. Nic innego.
Pozdrawiam.m.
To się nazywa relatywizm moralny. Nic innego.
Pozdrawiam.m.
Z tobą nie ma możliwości rzeczowej dyskusji. Nie masz argumentów i robisz, co mi zarzucasz czyli odwracasz kota ogonem. Logicznie dowiodłem, że jedno z drugim się nie łączy. Nie potrafisz tego zbić argumentami tylko mieszasz jedno pojęcie z drugim.moi pisze:O osobie czarnoskórej nigdy nie powiemy w bezpośredniej relacji "czarny". Doskonale o tym wiesz i odwracasz kota ogonem.
I dalej nie odpowiedziałaś, jak nazywasz osoby czarne z Afryki, że to określenie nie jest obraźliwe, choć twierdzenie, że nazwanie kogoś czarnym jest obraźliwe jest niedorzeczne. Powinienem się obrażać, jak ktoś mówi o mnie 'biały'?
-
- nadużywający
nie, bo nie byles bialym niewolnikiem. znaczenie negatywwne slow nie bierze sie z niczego.

- moi
- moderator
- Kontakt:
Rozumiem Wspaniale, że Ty nie miałbyś problemów i powiedziałbyś do czarnoskórej osoby w autobusie: "Hej, ty czarny, skasuj mi bilet"?
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Mówi się;
Proszę o skasowanie biletu
a nie;
Hej, ty .........
Proszę o skasowanie biletu
a nie;
Hej, ty .........
Może lewacy tak tykają innych i uważają, że jest na miejscu?
W lewackiej Skandynawii obraźliwy jest podział na mężczyzn
i kobiety. Wszyscy są 'osobą'.
W lewackiej Skandynawii obraźliwy jest podział na mężczyzn
i kobiety. Wszyscy są 'osobą'.
-
- nadużywający
Przychodzi lewa do lekarza. A lekarz jest lewy i mówi, w lewo zwrot.
HTC cha cha cha hahahthrhr
HTC cha cha cha hahahthrhr

-
- nadużywający
nawet jak ludxie prubuja zaroic sprzedjac nadmorski piasek czy muszelki to znaczy ze ich piękno nie istnieje tylko jest pieniądzem za ktory trzeba je kupic?