@moi
To Tobie się mylą pojęcia. Pracujesz z takimi ludźmi? Masz z nimi styczność? Ja pracuję i mam styczność. Nie masz pojęcia przez jakie piekło upokorzeń przechodzą.
To, że wśród tych tłumów są ludzie faktycznie pokrzywdzeni nie ulega wątpliwości. Ale manipulujesz przekazem, bo próbujesz wmówić, że każdy z nich jest pokrzywdzony. To nie wszystko. Nawet jeśli ktoś faktycznie ucieka przed zagrożeniem ale odmawia respektowania prawa i zwyczajów panujących w danym kraju, to absolutnie nie powinien być wpuszczany do kraju. Bo widzisz, uciekinierem może być także złodziej, morderca, chuligan, leser. I faktycznie może uciekać przed śmiercią, ale to nie daje mu prawa narzucać swojej woli i czuć się w roli pana u gospodarza.
Czy rozumiesz takie delikatne zależności, czy ślepo powtórzysz hasła propagandowe ?
Tak, oni mają po prostu taki kolor skóry.
Uważasz, że noszenie czarnej skóry zamiast białej uwłacza godności ?
Wnoszę o usunięcie Cię z grupy moderatorów.
Wnoś, przyjmuję rękawicę.
To ja wnosiłam o przyjęcie Cię, ale widzę, że się myliłam.
I mądrą decyzję wtedy podjęłaś. Co się więc zmieniło ? Pojawił się KOD ?
Ktoś, kto jest rasistą i ksenofobem nie powinien być moderatorem. W żadnym wypadku.
Rasista ? Chyba nie za bardzo, bo widzisz, miałem czarnych kumpli i nawet miałem bliskie kontakty z murzynką.
Ksenofob ? Wiesz ja lubię ludzi, podziwiam ich pomysłowość. I jestem przekonany, że stać ludzkość na wiele więcej. Staram się nie wrzucać wszystkich do jednego worka, staram się oceniać ludzi indywidualnie.
Nie powinien być moderatorem ? O tym zdecyduje zbyszek i reszta moderatorów.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.