Solian jest super :)

amisulprid

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Re: Solian jest super :)

Post autor: hvp2 »

tomsoul pisze: wt sty 17, 2017 10:31 pmJa może doprecyzuje. Mam po prostu problem z zaczęciem jakiejś czynności np. dzisiaj planuje że jutro pójde do sklepu na zakupy a jutro mam problem z realizacją tego. I tak jest ze wszystkim. Nawet najprostsze czynności sprawiają mi kłopot z braku chęci.
Ja miałem dokładnie tak samo na "Solianie" w dawce 400 mg/dobę oraz nawet na 300 mg/dobę oraz nawet na 200 mg/dobę. Dopiero odżyłem, kiedy zszedłem z dawką do 100 mg/dobę. Biorę taką dawkę już 11 miesięcy i żadne masywne objawy wytwórcze mi sie nie pojawiły (może jedynie jakieś mgnienia po kilkadziesiąt sekund).

Też kiedyś miałem akwaria, ale to zarzuciłem lata temu...
piotr 84
bywalec

Post autor: piotr 84 »

ja preferuje gupiki i zbiornik typu zamulona sadzawa z gąszczem roślin oświetlonym chamską żółtą żarówą kóra robi też za grzałkę a do tego akwarium koniecznie ramowe no i oczywiście piach a nie grysik

takie polskie klimaty nie licząc tych gupików
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

AntonPawlowicz pisze: wt sty 17, 2017 11:04 pm Wow! Podziwiem, to bardziej tak faktycznie fachowo! Pewnie, ze znam, to chyba jedyny gatunek ktorego nie mialem. Agresywne sa te Pyszczaki, inne rybki moga uszkadzac, piekne to prawda. Mialem kiedys podobna pielegnice Zebre, to mi strasznie poobgryzala Welonki, pozniej Skalary.
Nigdy nie umialem sie zdecydowan na jeden gatunek, nie wiem czemu, ale musialem miec wszystkie co sie da :D I w dodatku zrobic tak by umialy zyc ze soba w jednym akwarium, hehe. Mialem Gurami, pielegnice Mekke oraz jeszcze taka jedna barwna bardzo mala pielegnice bardzo lagodna, do tego welonki, teleskopy i wszystkie sie akceptowaly, kazda miala swoj rewir i wlasne prawa jej przynalezne i szanowala inne. Pozniej mialem Skalary i ryby noze oraz ryby slonie, chyba najdziwniejsze i najbardziej niesamowite ryby. Te ryby slonie sa calkiem slepe i zeruja noca, maja dawa punkty na ciele ktore odpowiedzialne sa za bio prady, potrafia leczyc inne ryby oraz dzieki orientuja sie dzieki temu w przestrzeni. Wspaniale sa tez Dyskowce, ale straasznie trudne w utrzymaniu.
Z roslinami i wystrojem tez kombinowalem co niemiara ile sie dalo, tyle, ze muszli zawsze unikalem, bo to psuje wystroj.
Akwaria to tez masz spore! Ja mialem najwieksze 70 litrow i dla mnie to juz bylo mega duze :D Podziwiam! A gadasz, ze nie masz sily i energii :lol: Tyle jej trzeba zeby utrzymac taka zajawke, ze nie zrozumie ten co nie mial, ile dbania, czyszczenia, dogladania! Rany!
Wiesz nie jestem żadnym profesjonalistą, ot tak po prostu hoduje rybki. Co do wielkości akwarium, to powiem ci że akwaria w litrażu od 200-do gdzieś 700 litrów są pod pewnymi względami łatwiejsze w obsłudze(no może poza wymianą wody) niż te małe. A to dlatego że w tych większych łatwiej utrzymać stabilne warunki i stabilną biologie.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Nie wiem, nigdy tak olbrzymich zbiornikow nie mialem :) Tak, rownowaga biologiczna w akwarium to podstawa. Jednak przy takim duzym dochodza tez wieksze koszta - raz ze kawarium takie to kupe szmalu kosztuje, pozniej olbrzymi filtr lub filtry, mocna grzalka z termostatem, a co do wymiany wody to juz jest poza zasiegiem mojego wyobrazenia :mrgreen: , slowem podziwiam Cie i zazdroszcze.
Zrezygnowalem z tego wspanialego hobby po tym jak na dluzszy czas wyrabali mi prad i pozdychaly bardzo cenne okazy. Po prostu sie wkurzylem. Jedynym rozwiazaniem byloby zainwestowanie w niezalezne generatory pradu albo akumulatory, ale w tamtych czasach nie byloby mnie na cos tak kosztownego stac wiec sie zniechecilem.
Moim marzeniem jest prawdziwe morskie akwarium, ale to zajawka na grube tysiace.
Akwarium to tez swietna rzecz by na przyklad oswoic dziecko z zjawiskiem smierci, chyba rzadne zwierzatko tak latwo nie zdycha jak rybki, uczy zeby sie nie przywiazywac.
Gupiki tez sa swietne, takie zabawne, kolorowe, liczne, zyworodne. Latwo mi sie rozmnazaly i wciaz pojawialy sie nowe odmiany kolorystyczne, tez bardzo fajna zajawka byla z tymi Gupikami. Ten mlody narybek musi zostac odlowiony i przeniesiony do innego akwarium, albo musza byc spore kepki mchu by mogly sie ukrywac, bo dorosle osobniki zjadaja te mlode. Fajnie sie je trzyma z Mieczykami i Molinezjami, wtedy sa juz wszystkie kolory w akwarium i bardzo ladnie wygladaja na tle roslinek. Nie mozna pozostac obojetnym wobec takiego widoku. Potrafilem godzinami po szkole siedziec i je obserwowac, nom cudna rzecz :D
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Ja tu nie o rybkach ale o tym że znów zaopatrzyłem się w zapas solianu na dłuższy okres, po prostu co tu dużo gadać, sprawdza się.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

A ile bierzesz ze sie u ciebie sprawdza?
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

solian wymyślili francuzi gdzie ludzie biora najwięcej psychotropow na swiecie na depresje sa cholerykami i sprawcza się tylko nie na tak dużych dawkach 400mg na objawy pozytywne powinno wystarczyc dla 90%a po 3 miesiącach dawka podtrzymujaca 200mg ale jest jego lepszy zamiennik Amisan którzy wymyślili czeski na szzescie to nie czeski film sprawdza sie
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Uwierz mi że próbowałem amisanu na 800 mg. Niby troche inaczej ale to stanowczo za mało...
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

wspolczuje ci tomasol bo mi na szczęście wystarczyo 400mg tez była sedacja i byłem na dawce 800 i 1200 nawet i miałem depresje
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Obecnie jestem na zypsili(czyli zeldoxie) i nie wiem jak będzie. Ale napewno nie wróce do solianu 800 mg. Może bym się zdecydował na np. 200 solianu ale to bardzo mało prawdopodobne bo to nie jest dawka "antyurojeniowa".
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Co mi się podoba na tym leku. A więc to że nawet jeśli mam głosy czy jak kiedyś jeszcze było występowały też lęki, to mogę to normalnie na tym leku kontrolować. Wcześniej biorąc rispolept depo 37,5 mg po prostu zaczynała włączać mi się agresja i płynąłem. Pod tym względem ten lek jest dobry, daje dużą samokontrolę, tak jest w moim przypadku.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Na agresje i nerwy to faktycznie solian jest dobry. Aż za dobry.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Dobry lek pod warunkiem żadnych używek.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

wowo21975 pisze: sob lip 01, 2017 11:29 pm Dobry lek pod warunkiem żadnych używek.
Uzywki to w ogóle żadna frajda :!:
Głównie źródło podatku akcyzowego dla organizmu państwowego :!: :idea:

Papierosy śmierdzą prawie jak gówno, a do tego zatruwają organizm i powodują przedwczesną śmierć.

Alkohol tak nie śmierdzi, no i w ogóle przyjemniejszy w stosowaniu, i z o wiele dłuższą tradycją w kulturze ludzkiej, ale można się bez niego na dużym luzie zupełnie obejść. Wiem to po sobie, bo wypiłem w życiu w przeszłości dosłownie hektolitry alkoholu, a teraz nie piję nic i z tego powodu nie cierpię.

PS. Zażywając 100 mg "Solianu" na dobę nie czuję, abym zażywał w ogóle cokolwiek :!:
Właściwie mogę powiedzieć, że aktualnie czuję się chyba najlepiej w całym swoim życiu :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

hvp2 pisze: PS. Zażywając 100 mg "Solianu" na dobę nie czuję, abym zażywał w ogóle cokolwiek
Właściwie mogę powiedzieć, że aktualnie czuję się chyba najlepiej w całym swoim życiu
hura! :D
Lepiej być samemu niż żyć z iluzją posiadania przyjaciół.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

Polecam solian wszystkim, powiem wam tak z psychozy wyciagnala mnie olzapina juz tak naprawde po podaniu 1 dawki, ale przez nastepny miesiac, jeszcze czasami mialem urojenia, po miesiacu urojenia calkowicie zniknely, natepnie z racji ze po olzapinie dawce 10mg ciagle spalem, nawet w pracy mnie zwolnili, nastepnie, zmienilem lek na abilify, po ktorym nie spalem, ale w ogole nie moglem spac, spalem po 2-4h meczylem sie tak ze 3 miesiace, pozniej poszedlem do innego psychiatry i poprosilem o Solian, bo tutaj na forum byl tak zachwalany, zaczalem brac dawke 200mg, nie bylo szalu, ale pozniej zmniejszylem do 150mg tez nie bylo, pozniej do 125mg i nastapil przelom, nagle po podaniu tej dawki wyzdrowiwalem istny szok naprawde, czuje sie zdrowy, objawow chorobowych niemam zadnych, kompletnie, nawet lepiej sie czuje niz przed choroba, mam wiecej energiii itp. Bylem zrobic test mmpi i zobaczymy co on pokarze
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

to nie znaczy ze za rok do roku nie bedziesz mial NAWROTU wiekszosc niestety ma obys nie mial po 1 psychozie bierze sie 2lata po kolejnych 5 lat, ja mialem
tak SOLIAN jest jednym z lepszych lekow skuteczny antydepresyjny w malych dawkach , mniej nawrotow po nim,
lepszy jest jeszcze jego zamiennik AMISAN 200 mg
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Kolego ja 4 lata zylem w urojonym swiecie, ja nie mialem jakis ostrych jazd ze niewiedzialem co robie, ja zawsze wiedzialem ze jestem chory tylko balem sie isc do psychiatry, nie boje sie nawrotu, jak sie zdazy to zdam sobie z tego sprawe, choc niechcialbym
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

to lepiej panie kolego w malych dawkach brac niz pozniez znowy na POZYTYWY w duzych
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

tak bede jeszcze narazie bral te 125mg, pojde niedlugo do psychiatry i zobaczymy co mi powie, czy bede mogl kiedys odstawic
ODPOWIEDZ

Wróć do „solian”