Modlitwa o żonę

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
cezary123
zaufany użytkownik

Re: Modlitwa o żonę

Post autor: cezary123 »

To pomódlmy się o dobre prostytutki z seksem zamiast o dobrą żonę i miłość na całe życie. Ciekawe co Bozia odpowie. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

alf pisze: wt wrz 17, 2019 10:42 am
Digital pisze: wt wrz 17, 2019 10:04 am W szpitalu tyle nie zarobią. Raz, że nie namawiam, dwa dorosły facet ma swoje potrzeby i seks jest potrzebny do życia jak chleb i powietrze.
Nikt jeszcze nie umarł z powodu braku seksu.
Umarł może i nie, ale nie jeden zwariował lub zdziwaczał.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

cezary123 pisze: wt wrz 17, 2019 10:44 am To pomódlmy się o dobre prostytutki z seksem zamiast o dobrą żonę i miłość na całe życie. Ciekawe co Bozia odpowie. :mrgreen:
Myślę, że z tym jest tak, że dla każdego coś miłego :D
cezary123
zaufany użytkownik

Digital pisze: pt wrz 20, 2019 3:07 pm
Myślę, że z tym jest tak, że dla każdego coś miłego :D
Zakocham się w prostytutce, zacznę składać cały świat u jej stóp, traktować ją jak jedyną, wyjątkową, rzucę jej do stóp całego siebie i okolice, a ona nie będzie mogła odwzajemnić.
Nie wiem, czy to takie miłe.
Przerabiałem to ze znajomymi dziewuchami, które nie wiem czy były kurtyzanami czy nie, ale pod względem swoich uczuć zachowywały się podobnie. Troszeczkę dla tego, troszeczkę dla tamtego, w razie czego to kolega bez zobowiązań, a naprawdę wszystkich miały gdzieś, a marzyły o kimś innym, komu ofiarują siebie z rozkoszą i padną mu do stóp bez udawania. Chciałbym widzieć taką damę, jak płaszczy się przed swoim księciem i naprawdę coś do niego czuje. Może by się jej odechciało udawać i zawracać głowę komuś. :icon-mrgreen:
cezary123
zaufany użytkownik

Ale tym księciem nie chciałbym być. W razie czego, kocham inną. :dance:
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Ponoć z kobietami jest tak, że dla kobiety najważniejszy jest ten pierwszy, natomiast dla faceta najistotniejsza ta ostatnia.
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

Post autor: Trickster »

A ja w sumie nie wiem, czy chciałbym żonę, bo ta biedna kobieta musiałaby się ze mną użerać( czytaj ja ze schizofrenią)... Nie wiem może się mylę, ale z drugiej strony dobrze jest z kimś porozmawiać nawet o pierdołach, czasem się posprzeczać i od czasu do czasu przytulić...
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Lepiej pomyśl co mógłbyś zaoferować przyszłej wybrance. Taki mały rachunek za i przeciw. Zapewne liczba pozytywnych rzeczy które miałbyś do zaoferowania zdecydowanie przeważa i na tym warto się skupić.
cezary123
zaufany użytkownik

Patrzę sobie dzisiaj jak stoi przy drodze w lesie tirówka. Biedactwo, nawet ładna, ma nie więcej niż 25 lat, zmarznięta na wietrze, w mini koloru zielonożółtej kamizelki odblaskowej, wystawia się i rozgląda za jeleniem.
Na 90% jest śmiertelnie chora a na 99% jest nosicielką wirusa HIV.
I co?
Ktoś ją wypacia, zapłaci i pojedzie sobie dalej. I następny.
Ona może i marzy o wielkiej miłości, domu, rodzinie, jak wróci na południe Europy, ale czy to się spełni?
Ktoś musiałby jej zapewnić ze dwa razy więcej dochodów na bieżąco niż uciuła od ruchaczy.
A kto się czepi takiej, jak nawet nie wiadomo czy ona jest w stanie obdarzyć kogoś uczuciem ważnym w relacji, czy tylko będzie dalej w tej machinie.
Kiedy ja będę prowadzał swoje dzieci do pierwszej klasy szkoły i rozwijał szczęście rodzinne, ona już może cierpieć nicość w zimnym grobie, albo dalej babrać się w mafii.
Odczułem współczucie i pustkę.
Dziwne są kobiety.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Nie sa dziwne, sa wyjatkowe i skomplikowane, niektore mniej, niektore bardziej. Tak jak my.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

Post autor: Trickster »

cezary123 pisze: sob wrz 21, 2019 6:33 pm Patrzę sobie dzisiaj jak stoi przy drodze w lesie tirówka. Biedactwo, nawet ładna, ma nie więcej niż 25 lat, zmarznięta na wietrze, w mini koloru zielonożółtej kamizelki odblaskowej, wystawia się i rozgląda za jeleniem.
Na 90% jest śmiertelnie chora a na 99% jest nosicielką wirusa HIV.
I co?
Ktoś ją wypacia, zapłaci i pojedzie sobie dalej. I następny.
Ona może i marzy o wielkiej miłości, domu, rodzinie, jak wróci na południe Europy, ale czy to się spełni?
Ktoś musiałby jej zapewnić ze dwa razy więcej dochodów na bieżąco niż uciuła od ruchaczy.
A kto się czepi takiej, jak nawet nie wiadomo czy ona jest w stanie obdarzyć kogoś uczuciem ważnym w relacji, czy tylko będzie dalej w tej machinie.
Kiedy ja będę prowadzał swoje dzieci do pierwszej klasy szkoły i rozwijał szczęście rodzinne, ona już może cierpieć nicość w zimnym grobie, albo dalej babrać się w mafii.
Odczułem współczucie i pustkę.
Dziwne są kobiety.
95% prostytutek chce założyć normalną rodzinę... Każdy z nas pragnie, by mieć cel w życiu- czytaj dzieci, są wyjątki, ja też chciałbym, ale jak pomyśle, że jak je spłodzę to będą miały 75% prawdopodobieństwa schizofrenii to mnie ciarki przechodzą... Ale spotykanie i obcowanie z kobietą to wspaniałe doświadczenie i warto się czasem poświęcić- staram się odpowiedzieć na kilka ostatnich postów:)
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
cezary123
zaufany użytkownik

A ja chcę odpowiednią dla siebie istotę. Jak patrzę na to, co wyprawiają niektóre kobiety, to widzę, że się nie nadają. Do wszystkich się mizdrzy, od każdego samca chciałaby coś miłego, wszyscy ją obracają, potem nikt jej nie chce. I doskonale rozumiem dlaczego.
cezary123
zaufany użytkownik

zchizol pisze: ndz wrz 22, 2019 7:48 am 95% prostytutek chce założyć normalną rodzinę..
No to wypada im współczuć.
Pieniądze im nie dadzą wszystkiego.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

cezary123 pisze: ndz wrz 22, 2019 10:39 am A ja chcę odpowiednią dla siebie istotę.
A czy robisz coś by to życzenie miało się spełnić? Umawiasz się na randki, poszukujesz odpowiedniej kandydatki? Może pracujesz nad sobą by zwiększyć swoje szanse? Rozwijasz się intelektualnie, może ćwiczysz formę i mięśnie na siłowni? Czy tylko filozofujesz, oczerniasz i myślisz, że spadnie ci z nieba?
cezary123
zaufany użytkownik

Digital pisze: ndz wrz 22, 2019 2:46 pm A czy robisz coś by to życzenie miało się spełnić?
Tak.
Digital pisze: ndz wrz 22, 2019 2:46 pm Umawiasz się na randki
Nie.
Liczę na zaiskrzenie z jakąś fajną lalunią w gronie znajomych i przyjaciół, których grono staram się mądrze powiększać.
Digital pisze: ndz wrz 22, 2019 2:46 pm Może pracujesz nad sobą by zwiększyć swoje szanse?
Nie.
Pracuję nad sobą dla siebie. Rywalizuję z sobą samym a nie innymi samcami. Rozwijam się dla własnej satysfakcji, bo życia nauczyło mnie, że jak coś się zrobi dla dziewuchy, to później jak trzaśnie jak bańka mydlana, to się człowiek nie pozbiera i sensu nie odnajdzie. Jak się zrobi dla siebie, to przynajmniej zaprocentuje i w samotności na pocieszenie.
Kupiłem sobie samochód dla dziewczyny, a teraz korzystam z niego sam. Może i lepiej, że mi go nie rozwaliła :mrgreen:
A poza tym i w takim stanie, w jakim jestem zasługuję na miłość partnerki i wspólne życie z pewnością.
Digital pisze: ndz wrz 22, 2019 2:46 pm Rozwijasz się intelektualnie
O, i to jeszcze jak :)
Digital pisze: ndz wrz 22, 2019 2:46 pm może ćwiczysz formę i mięśnie na siłowni?
Nie.
Dbam tylko o własne zdrowie i sprawność.
Lalunie szukające kulturystów od razu mogą sobie szukać innych byków.
Digital pisze: ndz wrz 22, 2019 2:46 pm Czy tylko filozofujesz,
Nie tylko. Staram się też mądrze przebierać w kobietach :)
Co mi po kobiecie, która wciągnie mnie w przeciętny jazgocząco-lamentujący związek.
"Ubranka dziecięce podrożały, oj, kto zapłaci rachunki za prąd, ogród trzeba posiać, co to będzie jak dostanę okresu na przyjęciu u cioci itd...
Digital pisze: ndz wrz 22, 2019 2:46 pmoczerniasz
Nie.
Sam jestem w szoku, że taka jest prawda. Dopóki nie zainteresowałem się faktami o życiu i siedziałem w książkach, w literaturze pięknej, nie wiedziałem jakie jest społeczeństwo, ile w nim głupoty, zła, prymitywizmu, podstępu, marności...
Digital pisze: ndz wrz 22, 2019 2:46 pm myślisz, że spadnie ci z nieba?
Tak.
Musi pojawić się szlachetna i piękna istota prosto i świeżo od Stwórcy.
No jak nie, to ja z Bozią inaczej pogadam :angelic-cyan:
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

A czy sam jesteś rycerzem na białym rumaku? Czy może przeważa w tobie zgorzknienie nad radością życia?
cezary123
zaufany użytkownik

Digital pisze: ndz wrz 22, 2019 3:19 pm A czy sam jesteś rycerzem na białym rumaku? Czy może przeważa w tobie zgorzknienie nad radością życia?
Dla zdrowia psychicznego jednostki potrzebna jest samoocena lekko zawyżona, więc sądzę, że jestem w miarę dobrą partią. Bez nałogów, ceniący sobie romantyczne uczucia, przyjaźń, wiedzę, piękno, nie pazerny na sam seks od różnych..., nie kobieciarz, lojalny i cierpliwy.
A na zgorzknienie to obecnie pomaga mi unikanie kobiet złych. Szczególnie napsuły mi nerwów takie, co latały za zachodnim dobrobytem, i dopiero jak je stamtąd prześwięcono, to wracają jak gołodupce i tu szukają majątku.
Wcześniej machały lekceważąco ręką na siedzenie w Polsce, gdzie tam, świat czeka, a teraz co?
A teraz to choćbym chciał, to nie da się już tak samo pokochać.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

A czy hojny, czy dobry? Czy raczej skąpy, a może chytry? Może myślący przede wszystkim o sobie? Ogólnie to już dawno zauważyłem, że nie głupi facet jesteś, tylko zbyt zacietrzewiony w swoich kawalerskich poglądach. I może zbyt wygórowane masz ambicje. Choć z drugiej strony kto ci zabroni :lol: Warto jednak wiedzieć, że świat i tak samo ludzie nie są tylko czarni albo biali, nie że tylko dobrzy albo źli, tylko przeważają odcienie szarości. Mierząc przez całe życie zbyt wysoko można w pewnej chwili obudzić się z ręką w nocniku i do kogo wtedy mieć pretensje, że przeminęła młodość, że przeminęło życie i nic na tym się nie skorzystało? Cóż ja ze swojej strony życzę ci żebyś znalazł to czego szukasz, a wiem, że cuda się zdarzają.
cezary123
zaufany użytkownik

Digital pisze: pn wrz 23, 2019 9:16 am Cóż ja ze swojej strony życzę ci żebyś znalazł to czego szukasz, a wiem, że cuda się zdarzają.
Dziękuję.
Taki był zresztą cel tego wątku. Modlitwa o cuda :)
redaktor
bywalec

Post autor: redaktor »

cezary123 pisze: pn wrz 23, 2019 7:37 pm
Digital pisze: pn wrz 23, 2019 9:16 am Cóż ja ze swojej strony życzę ci żebyś znalazł to czego szukasz, a wiem, że cuda się zdarzają.
Dziękuję.
Taki był zresztą cel tego wątku. Modlitwa o cuda :)
Popieram.
ODPOWIEDZ

Wróć do „przeżycia religijne”