Syn, cały czas śpi, co mam robić?

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Re: Syn, cały czas śpi, co mam robić?

Post autor: mei »

Solian moze spowodowac powiekszenie piersi u mezczyzn.
Eden, wszystko w porzadku?
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Tak, wlasnie o to mi chodzilo. ;) I nie, dziekuje, mam swoje, calkiem fajne.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Nikt tutaj niczego nie ukrywa. Kazdy pisze o swoich doswiadczeniach.
Jared Leto, 13.04.2014.
Arma
zaufany użytkownik

Post autor: Arma »

Czyli cycki, od Solianu mówicie, spanie od olazpiny, a Convulex pewnie powoduje blok lewej odnogi pęczka Hisa. W szpitalu zaczęło boleć Go serce, po jakimś leku, zamiast lek odstawić, to podali tabletki na serce.
Eden, rozumiem ( z tego, co piszesz), że Ty leków nie bierzesz?
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Depakine jest też skutecznym stabilizatorem nastroju, polecam w wersji Chronosphere, może szkodzić na wątrobę ale od czego jest ostropest plamisty. To zamiast convulaxu.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

Aha i mniejsze dawki solianu nie wchodzą w grę dlatego że w niskich dawkach podnosi dopamine zamiast obniżać.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Arma
zaufany użytkownik

nektar_leszczyny pisze:Aha i mniejsze dawki solianu nie wchodzą w grę dlatego że w niskich dawkach podnosi dopamine zamiast obniżać.
A, czyli Solianu mniej nie wolno - to już jest jakaś informacja.
Eden pisze: My w kółko powtarzamy - jestem zdrowy, nic mi nie jest, nie jestem czubkiem. Ale nikt nam nigdy nie wierzy.
Myślę, że osoby, które nic nie wiedzą o tym, że się leczysz, traktują Ciebie zupełnie normalnie.
W ludziach, jest coś takiego dziwnego, jak tylko usłyszą, że ktoś się leczy psychicznie - to zaraz czubek musi być.
Nawet, mojej mamie za dużo o wnuczku nie opowiadam, bo dla Niej, to osoba z depresją jest nienormalna. Przykre, to ale prawdziwe.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

Trzeba słuchać mądrych lekarzy i z nimi współpracować. Chociaż oczywiście mogą się oni mylić.

U mniejszości powstaje mlekotok po Solianie. Trzeba po prostu sprawdzić stężenie prolaktyny we krwi. Można prywatnie, albo powinni to sami zrobić w poradni.
nic
Arma
zaufany użytkownik

karuna pisze: Trzeba po prostu sprawdzić stężenie prolaktyny we krwi. Można prywatnie, albo powinni to sami zrobić w poradni.
Nawet, nie wiedziałam, że można coś takiego zbadać, dziękuję za podpowiedź.
the end
zaufany użytkownik

Na pewno śpi od Olanzapiny. Też tak miałem po tym. Może też tak działać ona w interakcjach z innymi lekami, że usypia.

Z tego co wiem Convulex, też usypia. Brałem Depakine, jest podobna, ale też się śpi. Może nie tak dużo ale usypia.
nic
the end
zaufany użytkownik

Te ulotki są dla lekarzy, bez 5 letnich studiów medycznych ponoć za dużo się nie przeczyta. Niby się sprawdza część ale nie wszystko na pewno.
nic
mamuska
zaufany użytkownik

Post autor: mamuska »

Arma pisze: W szpitalu zaczęło boleć Go serce, po jakimś leku, zamiast lek odstawić, to podali tabletki na serce.
Bo tak robia podaja dodatkowe leki na skutki uboczne.

Idz do innego lekarza jak juz mu psychoza minela to niech mu zmieni leki. Abilify chyba jest jak narazie najnormalniejszym lekiem bo nie powoduje ze czlowiek jest tak bardzo zombi. Ja po nim mialam akatyzje i anhedonie. Mozliwe jednak ze bralam za duza dawke,bo jeszcze wtedy nie wiedzieli ze jestem nadwrazliwa na leki. W sumie z perspektywy czasu jeszcze najlepiej na tym leku funkcjonowalam. Jesli bede miala nastepna psychoze to wlasnie wybiore Abilify.
Najlepiej zeby syn sam na sobie poprobowal lekow, kazdy jest inny i zostal na tym na ktorym bedzie sie w miare dobrze czul, bo niestety nie ma zadnego super srodka na psychozy. Jest to uciezliwe zeby dobrac lek, ale warto.

A zaakceptowanie ze mial psychoze przyjdzie mu z czasem.
Arma
zaufany użytkownik

Zobaczymy, co powie pani doktor, na następnej wizycie, może uda się Ją do czegoś przekonać?
Chociaż, syn mówił, że za bardzo słyszeć nie chciała o odstawianiu leków.
Powiem, żeby poprosił o zmianę na Abilify.
Mei jak się dostać na tego Sobieskiego, lekarz powinien dać skierowanie?
Jeszcze raz Wam bardzo dziękuję za rady.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Potrzebne jest skierowanie od lekarza psychiatry, trzeba umowic sie na rozmowe z lekarzem, lekarz wyznacza termin przyjecia.
Jared Leto, 13.04.2014.
Arma
zaufany użytkownik

Dzięki :D
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Arma, sprawdz pw. Na zoltej listwie, u gory, z lewej strony.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
Ryszard
zaufany użytkownik

Post autor: Ryszard »

Arma pisze: Kurcze, płakać mi się chce, żeby tak ktoś powiedział, że za ileś tam czasu będzie lepiej.
Mnie lekarka przy pierwszym pobycie w Tworkach (09/1986) powiedziała iż za rok powinno być dobrze. Pomyliła się o 6 lat ... ale po 6 latach wyprowadziła mnie z bardzo ciężkiej schizy i od 22 lat jestem zupełnie zdrowy - mam rodzinę, dzieci, pracę etc.
Schizo to taka choroba, gdzie nikt nic nie wie, ciężko cokolwiek wyrokować, bo wszystko może się zdarzyć.

Ryszard
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

Abilify ma jedną wadę, nie można go wycofać i zamienić innym lekiem jeżeli pomoże, ma taki rodzaj działania który wykazuje tylko ten lek i żaden inny, w tym lub przyszłym roku wychodzi nowy lek tej samej firmy i w końcu Abilify będzie miał zamiennik.
http://en.wikipedia.org/wiki/Brexpiprazole
Arma
zaufany użytkownik

Ryszard jak ja lubię czytać takie wpisy, zaraz się lepiej człowiekowi robi na duszy.
Eden oczywiście, ja przecież Go nie szarpię, żeby wstał :wink: śpi, to śpi. Tylko, normalne, to nie jest i chcę jakoś pomóc, żeby się rozruszał.
Nektar_leszczyny jak to nie można go wycofać, czyli jak zacznie dostawać, to już odstawić tego leku nie można? czy tylko nie ma zamiennika?
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

Nie ma zamiennika.
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”