Racjonalnym chrześcijaninemKamil Kończak pisze:Piękny oksymoroncezary123 pisze: racjonalistą chrześcijańskim

Moderator: moderatorzy
Racjonalnym chrześcijaninemKamil Kończak pisze:Piękny oksymoroncezary123 pisze: racjonalistą chrześcijańskim
nie rozumiem po się męczą wierzący za życia zamiast skończyć te cierpienia, skoro uważają, że tam jest życie wieczne i samo szczęście...maniek123 pisze:nie rozumiem po co sie mecza bezboznicy za zycia zamiast skonczyc te cierpienia skoro uwazaja ze tam juz nic nie ma...
Tego to już nie wiesz.michal1418 pisze:dlatego że samobójstwo jest grzechem cięzkim i trafia się po nim do piekła
Możliwe. Można popatrzeć,zastanowić się, odwrócić się i spokojnie podreptać z powrotem w lepsze okolice.Kid17 pisze:Jak sie jest na skraju przepasci - wtedy nic wiecej nie jest mozliwe...
Pociesz się, że lepiej też nie może, bo z pewnością rzeczywistość by z tego skwapliwie skorzystała. Jak to mówią ateiściDolphin pisze:Gorzej niż na Ziemi to już chyba nigdzie być nie może.
Na pewno to w Niebie byłoby mi lżej. Ale bez dobrej i pełnej doczesności nic z tego.Dolphin pisze:
No na pewno w Piekle byłoby mi lżej
Jak ks prof. Michał Heller. Chrystus odkupił całe swoje królestwo ( Wszechświat, który stworzył) i dał je z powrotem uwolnionemu od zła człowiekowi.cezary123 pisze: Racjonalnym chrześcijaninem
Szczerze mówiąc to rzygać mi się chce na te słowa - nie podejrzewałem, że będę musiał użyć takich słów w stosunku do katolickich bredni...Dolphin pisze:cezary123 pisze: O. prof. Jacek Salij OP zaś wręcz dowodzi, że jeśli Chrystus grozi nam potępieniem wiecznym, to dlatego, że nas kocha.
Nie znam zaginionego brata Terlikowskiego. Co to za jeden?Kamil Kończak pisze:Cezary - Ty może jesteś zaginionym bratem TerlikowskiegoTo by wiele tłumaczyło