jestem
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Re: jestem
Jezus pragnie żeby Go kochać bezinteresownie dlatego nieraz pozostawia na pustkowiu by człowiek mógł się takiej miłości nauczyć.
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
Krzyż jest najlepszą bronią przeciw wszelkim atakom szatana to przez codzienny trud nabieram przekonania o słuszności podjęcia swojego krzyża no ale wszystko zawiera się w Krzyżu Jezusa to jest Prawda.
Miłość, łączy się w jakiś wzniosły sposób z cierpieniem, tworzy tak doskonałe zespolenie miłości i cierpienia, że nie można już odróżnić miłości od cierpienia ani cierpienia od miłości. Św. Paweł od Krzyża.
doświadczam Miłości dobrze mi jest
gdyby nie ta świadomość że dostanę order za niesienie swojego krzyża to nie byłoby mnie tutaj.
-
- zaufany użytkownik
- Status: trener interpersonalny
- Gadu-Gadu: 560878
Jezus jest blisko to juz bedzie w tym roku
tak czuje
a mialem objawien wiele
tak czuje
a mialem objawien wiele
jestem urodzonym przywodca
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
czytam teraz Św Jana od Krzyża i to jest jedyna książka która jakoś oświeciła mnie co do tych rzeczy duchowych bo ja postawiłem na duchowość.tam znalazłem coś co pomaga leczyć schizofrenię to znaczy z tego co wyczytałem to dzieje się we mnie dokładnie to co tam pisze w niektórych momentach oczywiście tylko.będę się trzymał dalej tej drogi bo wierze że jest właściwa.istnieje prawdziwa mistyka.
jedyne co może wyleczyć człowieka to kontakt z Bogiem.Nie mam do niego nr telefonu ale jestem na tropie pozdrawiam
psychika jest atakowana przez złego ducha dlatego najlepiej powierzyć tę sferę Maryi.ponadto z tego co wyczytałem nalezy opróżnić umysł z wszelkich naturalnych usposobień pamięć opróżnić nie myśleć a przynajmniej nie przywiązywać się do niczego aby Bóg mógł w nas działać.
zmagasz sie z demonem, ktory twoja glowe nazywa wlasnym domem
diablem w ludzkiej skórze recytujący pacierz
wiem że jestem odbierany w kontekście choroby ale mam zamiar wyzdrowieć tylko w miejsce złudzenia jakie daje choroba należy wprowadzić porządek
z diablem nowy pakt
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Podziwiam bigo, tylko nie uważasz że zaplątasz się w tym wszystkim i skończy się to psychozą?
wowo21975 psychoza jak ma przyjść to i tak przyjdzie a unikanie wszystkiego nie jest rozwiązaniem.należy unikać złych rzeczy prawdziwa mistyka do nich się nie zalicza i w tym trzeba być bardzo ostroznym wiem bo schizofrenia jest wręcz przeciwieństwem prawdziwej mistyki
robię coś źle bo nie mam w sobie pokoju dewastacja
życie daje mi dużo radości jestem w tym czego chce albo nie chce.prawda czy fałsz oto jest pytanie na które tutaj nie odpowiem.
przeczytałem Drogę na Górę Karmel Św Jana od Krzyża ciekawie pisze.oczywiście jestem na początku tej drogi zjednoczenia z Bogiem.dopiero mi sięoczy otworzyły jak zaczałem wczoraj czytać Noc Ciemną tego samego autora.że nie jestem taki święty jak myślałem że jestem we własnych oczach. że pycha mnie zaślepia itd.no ale cóż to łaska że dowiedziałem się o tym i mogę wykorzystać rady tam zawarte.wiele pracy przede mną.samo czytanie tego dużo daje.a więc do przodu!!!!
już bym czytał nastepne wersy skończyłem noc ciemną czytac i teraz pieśń Duchowa ah jak słodko mieć przewodnika duchowego jakie szczęście.
nie mam powołania na księdza ale czy o takie względy chodzi w życiu duchowym ?może jestem zbyt zachłanny