Chyba cyganisz...

Moderator: moderatorzy
Na forum psychairycznym pytasz gościa co sie podaje za autorytet czy jest psychologiem czy psychiatrą ? A Łon mówi że lepsze... No to chyba w tym kraju tylko ta 20 000 tys armia może tak sie określić. OD dzisiaj Ammann nadaje ci na forum ksywe PRAŁAT. Albo ksiądz. Panie ammanek, a może bardziej panie Natanek
Eden, a co jeśli to kim jesteś, kim byłeś i będziesz nic nie zmieni. Sam uważasz, że schizofrenia nie jest do wyleczenia. :/
Ja się wcale mu nie dziwię. Te nasze lekarstwa tak działają. Pobudzają do działania, aktywizują ciało i umysł bo inaczej człowiek zapadałby się w siebie, nic nie robił, tylko gapił się w jeden punkt. Oczywiście gdy te lekarstwa zażywa się odpowiednio długo tak się dzieje. Dlatego to raczej nie ma mowy o odstawieniu, a przynajmniej nigdy na własną rękę. Ale wracając do sedna sprawy, niestety powodują także silną frustrację, a nawet często tłumioną agresję. Na dodatek jeśli pacjent pije alkohol to jest to całkiem mieszanka wybuchowa. Nie panuje nad sobą, nad swoimi emocjami i wybuchami agresji oraz frustracji. System nerwowy jest bardzo pobudzony, a następnie w strzępach i dopiero przyjęcie kolejnej dawki lekarstwa może przynieść czasową ulgę. Takie błędne koło. Dlatego nie warto brnąć w dyskusję bez końca, a tym bardziej się obrażać.Pikolo pisze: ↑śr paź 26, 2022 9:01 pm FreshEscape jestes furiantem używanie tutaj jakichkolwiek przekleństw, nawet z częściowa cenzura nie zmienia faktu że to dalej przekleństwo o innych wyzwiskach nie wspomnę.
Naprawdę się dziwisz ze ludzie wnioskują tobie o bana ? Dziwi mnie ze osoba znająca prawdziwe zycie czytaj ty bez obrażania rozmuwocy nie umie się wypowiedzieć.
No ale jak sam już powiedziałeś chora osoba twierdzi, że wszyscy się mylą a tylko ona jest zdrowa.
Wiec w istocie być może jestes jednym albo jedn z niewielu osób, która na tym forum ma trafiona diagnozę. Wiec nie martw się tobie napewno lekow nikt nie odstawi i diagnozy nie zmieni.
Serio uwazasz, ze nie wiem jak się diagnozuje schizofrenie ? Warto jest coś przeczytać zanim się poda jakies argumenty. Czego ty uparcie nie robisz ? Powiedz mi z kad w tobie taka potrzeba " niewiem ale się wypowiem ". Trzymałbyś się tematów gastronomj i tym podobnych to bys chociaż sie nie stresował i dezinformacji nie rozsiewał.
postaw na zdrowe nawyki, da się radę na pewno coś zrobić
do stanu przed choroba na pewno nie wroce. A co do zdrwoych nawykow to zgadzam sie, moze to poprawic funkcjonowanie.
No tak, nikt nie cofnie czasu ale mózg ma zdolność regeneracji, jest neuroplastyczny