jestem
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Re: jestem
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
Bóg nas nie kocha, z całą pewnością nie bezwarunkowo, więc nie jest to miłość, raczej zależność mistrz - uczeń.Słowo "groźny" jest nietrafione i nieodpowiednie, Bóg w Starym Testamencie często miał powody by gniewać się na człowieka, lecz to nie znaczy, że nas nie kocha.
Bóg - jeśli istnieje - może nas skazać na piekło. Czy osobę, którą kochamy, skazalibyśmy na wieczne cierpienie?
Bóg stawia przed nami surowe wymagania. Nagradza lub karze.
Przed Bogiem należy czuć respekt. Nic nie jest pewne.
Jeśli nawet Bóg nie kocha, to ostateczny dowód, że miłość to tylko złudzenie.
- Erika_Kohut
- zaufany użytkownik
- Status: Trójca
- Gadu-Gadu: 48512284
To jak miec kontakt z bogiem? czy jesli bedziemy miec kontakt ze soba to bedziemy miec kontakt z bogiem?.ja.chyba mam. Skoro bog nie kocha to czy wybqcza?
Milosc to iluzja
Bóg w osobie Jezusa przyszedł aby pokazać że nas kocha i uczyć nas miłości.Miłości trzeba się uczyć codziennie bo tylko miłość moze uczynić nas szczęśliwymi.
- Erika_Kohut
- zaufany użytkownik
Ja nie wiem troche co to milosc. Kojarze cos, ale jeszcze nie pamietam. Nie lubie tego slowa, jest zle uzywane i nieszlachetnie.
Milosc to iluzja
Miłość to odwaga w czynieniu dobra
- Erika_Kohut
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony wt maja 17, 2016 10:21 am przez Kefas, łącznie zmieniany 1 raz.
- Erika_Kohut
- zaufany użytkownik
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
Brawo Ty.
cały czas to pragnienie bycia kimś ważnym depcze mi po piętach ale to pragnienie jest mi potrzebne na ta chwilę potrzebne czyżby Bóg za mało zrobił by mnie przekonać że jestem cenny.chcę być wolny prawdziwie wolny.a dalej jestem zależny od spraw psychiki.jak myślicie czy psychika to tylko taki łącznik między Bogiem a ludźmi czy będzie potrzebna gdy już doskonale zjednoczymy się z Przedwiecznym ?
psychika po co potrzebna jest
kocham cierpienie słodkie rany zadane memu człowieczeństwu mające wymiar mistyczny ,uniesiony przez to w zjednoczenie z wiecznie Kochającym.chcę tam pozostać tam gdzie Miłość.
Bigo a jaki sens ma nasze cierpienie?
wielki sens skoro Bóg też cierpiał w naturze ludzkiej.
ale według biblii on cierpiał zeby ludzie byli zbawieni to wierzysz ze my cierpimy zeby inni tez byli zbawieni?
http://www.opoka.org.pl/biblioteka/W/WP ... ci.html#m3
schizek w tej encyklice może znajdziesz coś dla siebie tu masz słowo KK.ja wierzę podobnie jak KK.w moim życiu było tak że nie ma sie czym chwalić.cierpienie to jest ostatnia rzecz która mogła mnie uratować i uratowała bo wróciłem do Jezusa tak jak syn marnotrawny.
schizek w tej encyklice może znajdziesz coś dla siebie tu masz słowo KK.ja wierzę podobnie jak KK.w moim życiu było tak że nie ma sie czym chwalić.cierpienie to jest ostatnia rzecz która mogła mnie uratować i uratowała bo wróciłem do Jezusa tak jak syn marnotrawny.
nie ma już czasu na zastanawianie się nad cierpieniem to było dobre na pocztku mojej choroby i czytanie i wgłębianie siew sens cierpienia to ważne ale nie zastapi mnie w życiu życie jest zbyt krótkie.
co mam pisać w tym temacie jak mi zaraz psychiatra odpali że jestem głęboko mistyczny.bo jestem głęboko mistyczny.nawet lepiej się czuję jak mi tak mówią.stygmaty życia niezatarte oto czym mogę się pochwalić.