Pridinol, lek korygujący, czy dobry dla narko... i shizo...?
Moderator: moderatorzy
- Yoshinkaneuroleptyk
- zarejestrowany użytkownik
Pridinol, lek korygujący, czy dobry dla narko... i shizo...?
Witam uprzejmie. Chciałbym zapytać czy lek o nazwie pridinol jest dobry dla chorego na shizofrenie i narkomana w jednym, czyli mnie? Dostałem go na objawy pozapiramidowe, i takie u mnie występują, po tym jak biorę 20 mg serodlectu, od 2/3 tygodni. Wcześniej brałem 16mg. Poza tym zażywam również ripolept 4mg i venlabax 150mg. Wszystkie moje objawy to: zawroty głowy podczas wstawania, zmniejszenie objętości ejakulatu, - te dwa objawy miałem od początku. Zawroty ustąpiły po krótkim czasie jak mi go zlecono ale pojawiły się znów odkąd biorę więcej. A nowe "dodatki" to zwiększenie masy ciała - tyję, duszność - chwilami, drgawki i jakieś wybieganie oczami gdzieś daleko aż obraz się trzęsie, i gorsze samopoczucie, dziwny nastrój. Więc zacząłem brać ten pridinol i po nim czuję się lepiej, ale to jest tak jakbym go trochę ćpał, bo poprawia mi nastrój. Zamiast np pobiegać, po czym też bym się poczuł lepiej, wczoraj wolałem wziąć tabletkę. Biegam od kilku lat. Co myślicie na ten temat, może jest mi po prostu teraz potrzebny? Lekarz mi go przepisał. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
Ludzie są niepowtarzalni.
Re: Pridinol, lek korygujący, czy dobry dla narko... i shizo
Ja brałam Pridinol razem z Haloperidolem na akatyzję ale mi nie pomógł. Moim zdaniem lepszy jest Akineton.
Również brałem prinidol i akineton który wcale mi nie pomógł na objawy pozaparamidowe, przy równoczesnym braniu haloperidolu i innych psychotropach: tisercin, clopixol, zyprexa, sroquell. Dopiero obecnie odkąd jestem na klozapolu i zeldoxie objawy pozaparamidowe ustąpiły, ale wzamian mam inne skutki uboczne typu ogromne osłabienie , ciągłe zmeczenie, senność, slinotok, tycie. Pozdr.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
na uciekanie oczu do góry pomagał mi pridinol...
"Potrzebuję jeszcze kilku, aby było jak u Wilków, co zaciekle walczą takie małe z takim wielkim bykiem"
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Yoshinkaneuroleptyk pisze:Witam uprzejmie. Chciałbym zapytać czy lek o nazwie pridinol jest dobry dla chorego na shizofrenie i narkomana w jednym, czyli mnie? Dostałem go na objawy pozapiramidowe, i takie u mnie występują, po tym jak biorę 20 mg serodlectu, od 2/3 tygodni. Wcześniej brałem 16mg. Poza tym zażywam również ripolept 4mg i venlabax 150mg. Wszystkie moje objawy to: zawroty głowy podczas wstawania, zmniejszenie objętości ejakulatu, - te dwa objawy miałem od początku. Zawroty ustąpiły po krótkim czasie jak mi go zlecono ale pojawiły się znów odkąd biorę więcej. A nowe "dodatki" to zwiększenie masy ciała - tyję, duszność - chwilami, drgawki i jakieś wybieganie oczami gdzieś daleko aż obraz się trzęsie, i gorsze samopoczucie, dziwny nastrój. Więc zacząłem brać ten pridinol i po nim czuję się lepiej, ale to jest tak jakbym go trochę ćpał, bo poprawia mi nastrój. Zamiast np pobiegać, po czym też bym się poczuł lepiej, wczoraj wolałem wziąć tabletkę. Biegam od kilku lat. Co myślicie na ten temat, może jest mi po prostu teraz potrzebny? Lekarz mi go przepisał. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
Słyszałem od lekarzy że nie powinno się brać serdolectu z innymi lekami bo może się to skończyć bardzo żle. Ale lekarz lekarzowi inny.
...
Ostatnio zmieniony śr sie 24, 2011 8:28 am przez coty, łącznie zmieniany 1 raz.