Niedawno jechałem za Fiatem 126p, potocznie zwanym maluchem. Z tyłu miał naklejkę z napisem: "Jak dorosnę będę Porsche".AntonPawlowicz pisze:jak zostanie generalem bedzie wielki
idzie kuniec co wy na to ARMAGEDON
Moderator: moderatorzy
Re: idzie kuniec co wy na to ARMAGEDON
Zapraszam do rozmowy na czacie.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
już dawno temu starzy ludzie mówili jeszcze żółta rasa nastanie i w łomży mamy dwie wiaty gdzie sprzedają swój towar myśle że już koniec z byciem przedmurzem chrześcijaństwa jestem za tym że jak będą chcieli iść na europe to trzeba ich puścić wolno znaczy na granicy szlaban podnieść bo 100 000 tys wojska to jak u nich większa wioska
cyt. a skąd Ty Zbyszku wiesz co on traci?Jesteś niesamowity
tracę wiele mam na myśli Jezusa Boga ojca Maryję czyli moją niebiańską rodzine nie wiem czy to prawda ale Jezus chyba wiele razy mi pomógł tracę to w co święcie wierzyłem a tak co wszystko to mit nieprawda stracić wiarę z dnia na dzień nie jest przyjemne
ps jeszcze się wacham ale chyba nigdy do końca nieprzestane wierzyć
tracę wiele mam na myśli Jezusa Boga ojca Maryję czyli moją niebiańską rodzine nie wiem czy to prawda ale Jezus chyba wiele razy mi pomógł tracę to w co święcie wierzyłem a tak co wszystko to mit nieprawda stracić wiarę z dnia na dzień nie jest przyjemne
ps jeszcze się wacham ale chyba nigdy do końca nieprzestane wierzyć
-
- zaufany użytkownik
Ja już powoli przestaję myśleć o końcu świata. I przestaję się go bać. Może wcale nie idzie żaden "Armagedon"...
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Sam przyznajesz, że tracisz jakąś ułudę ! Pomyśl przecież co byłoby, gdyby świat był tak zbudowany, jak chce tego doktryna Kościoła: Jest jakiś Pan Bóg, siedzi w Niebie razem z Jezusem. A Ty w niego wierzysz, albo nie. I jaka jest właściwa treść Twojej wypowiedzi ? Mówisz, że jeśli przestaniesz wierzyć to wtedy Go tracisz ! Czyli efektywnie Bóg znika, jeśli w niego nie wierzysz ! Dlaczego nie możesz założyć, że jeśli jest wszechmocny to bez twojej wiary też sobie jakoś da radę, że jeśli na prawdę Cię kocha to chyba się nie obrazi i nie wypnie na Ciebie, jeśli ty zwąpisz, czy w ogóle istnieje. Rzeczywiście takie założenia nie mają sensu. A to z kolei dowodzi faktu, że bez wiary tego Boga wcale nie ma. Czyli dokładnie to, co sam napisałeś, że jeśli przestaniesz wierzyć to Go tracisz, już Go wtedy dla Ciebie nie ma.piotr 84 pisze:... tracę wiele mam na myśli Jezusa Boga ojca Maryję ...
Dlaczego wiara jest tym kluczowym elementem, bez którego Bóg wydaje się w ogóle nie istnieć ? Jedna z odpowiedzi jest dość prosta - hierachowie potrzbują Twoją wiarę, żeby budować Kościół. Druga natomiast zakłada, że Bóg to nie żadna fizycznie istniejąca istota, jak zakłada to Kościół, lecz tylko instancja Twojej psychiki - taką spójność, miłość itd, która siedzi w Tobie. W tym drugim przypadku rzeczywiście - przestajesz wierzyć w spójność i sens tego świata to je tracisz.
Oj, teraz nie wyjdę z tego cało. Bigos mnie zaargumentuje na śmierć.
Dlaczego wiara jest tym kluczowym elementem, bez którego Bóg wydaje się w ogóle nie istnieć ?
bo jak zaczynam wierzyć że go niema to dla mnie automatycznie przestaje istnieć i nawet autorytet doktorów kościoła przestaje dla mnie być ważny bo np z historii wiem że nawet oni się mylili np Augustyn
bo jak zaczynam wierzyć że go niema to dla mnie automatycznie przestaje istnieć i nawet autorytet doktorów kościoła przestaje dla mnie być ważny bo np z historii wiem że nawet oni się mylili np Augustyn
a co sądzicie o pogodzie bo jak wyglądam przez okno to o zgrozo ciemne chmury a przed chwilą było jaśniutko
ee rozwidniło sie
- JudasHonor
- moderator
Nawet gdy byśmy wiedzieli, że jakaś katastrofa ma nadejść, nie jesteśmy w stanie zbyt dużo zdziałać dla siebie i tym bardziej dla innych. Więc może najlepiej będzie nie martwić się na zapas, skoro i tak będzie jak ma być. Obawy niczego nie zmienią.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
czytałem neesweka dzisiejszego i napisali tam że rynki najprawdopodobniej uspokoją się tylko na dwa tygodnie bo niema czegoś takiego jak selektywne bankructwo grecja jest małym krajem jak Włochy padną to mogą pociągnąć za sobą euroland tak mniej więcej a dług polski rośnie jak wstawiałem linka było 848 miliardów długu teraz jest 856 a rating mamy słaby wikipedia podaje że A a nie tak jak niemcy AAA
znowu zgadzam się z tobą Judasu Honor tylko ta bezradność i trwoga jak się wiadomości ogląda
- JudasHonor
- moderator
Te ogromne zadłużenia są wynikiem spekulacji i oszustw. Bo wychodzi na to, że wszystkie narody nie pracowały, nie generowały pieniędzy tylko żyły na kredyt, wierutna bzdura. Poza tym kto ma tyle pieniędzy by zadłużyć pół świata ? Kto ma więcej pieniędzy niż zadłużone pół świat ?
Są tylko dwie możliwe odpowiedzi albo nie ma takiego kogoś albo ten ktoś sam ukradł tą całą kasę.
Po prostu nic nie trzyma się kupy. Wygląda tak jakby poprzez zadłużenie jakieś siły starały się zdestabilizowywać sytuację w zadłużonych krajach. Pomoc oferowana przez UE wcale nie jest pomocą tylko pożyczką. Za te pieniądze Grecja spłaca swoje dotychczasowe długi. Czyli dług pozostaje, tylko zmienia się wierzyciel. Dodatkowo Unia wymusiła na komercyjnych bankach by "złożyły" się z nią na tę pożyczkę, rozbój w biały dzień, komuna pełną gemboł.
Ameryka tonie w długach ale nie przeszkadza to drukować im dolary na potęgę i nie ma kontroli nad tym gdzie te pieniądze są (oficjalne stanowisko amerykańskiego FED, emitenta dolara).
Prawdopodobnie jesteśmy świadkami przekrętu na światową skalę. Możemy być tylko obserwatorami tego całego cyrku, nie mamy na niego wpływu dlatego nie bierzmy za niego odpowiedzialności. Żaden dług na który sam nie wyraziłem zgody nie może być moim długiem, to nie mój problem.
A najgorsze w tym to, że zwykle kryzys kończy się wojną. Należy zniszczyć by móc w to miejsce znów budować, sprzedawać, pracować, ot taki mały mankament kapitalizmu i gospodarki wolno rynkowej.
Są tylko dwie możliwe odpowiedzi albo nie ma takiego kogoś albo ten ktoś sam ukradł tą całą kasę.
Po prostu nic nie trzyma się kupy. Wygląda tak jakby poprzez zadłużenie jakieś siły starały się zdestabilizowywać sytuację w zadłużonych krajach. Pomoc oferowana przez UE wcale nie jest pomocą tylko pożyczką. Za te pieniądze Grecja spłaca swoje dotychczasowe długi. Czyli dług pozostaje, tylko zmienia się wierzyciel. Dodatkowo Unia wymusiła na komercyjnych bankach by "złożyły" się z nią na tę pożyczkę, rozbój w biały dzień, komuna pełną gemboł.
Ameryka tonie w długach ale nie przeszkadza to drukować im dolary na potęgę i nie ma kontroli nad tym gdzie te pieniądze są (oficjalne stanowisko amerykańskiego FED, emitenta dolara).
Prawdopodobnie jesteśmy świadkami przekrętu na światową skalę. Możemy być tylko obserwatorami tego całego cyrku, nie mamy na niego wpływu dlatego nie bierzmy za niego odpowiedzialności. Żaden dług na który sam nie wyraziłem zgody nie może być moim długiem, to nie mój problem.
A najgorsze w tym to, że zwykle kryzys kończy się wojną. Należy zniszczyć by móc w to miejsce znów budować, sprzedawać, pracować, ot taki mały mankament kapitalizmu i gospodarki wolno rynkowej.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Każde nowonarodzone dziecko w Polsce rodzi się z długiem sięgajacym przeszło ok.20 tys. zI.Inne źródła mówią,że jest to o wiele więcej i tak z pewnością jest.
http://www.polskatimes.pl/pieniadze/313 ... ,id,t.html
Wywiadad z Robertem Gwiazdowskim z centrum im. Adama Smitha.
To jest najfajniejsza strona
http://www.zegardlugu.pl/
Odsetki od długu państwa dla każdego Polaka wynoszą rocznie 1 018 zł
http://www.polskatimes.pl/pieniadze/313 ... ,id,t.html
Wywiadad z Robertem Gwiazdowskim z centrum im. Adama Smitha.
To jest najfajniejsza strona

Odsetki od długu państwa dla każdego Polaka wynoszą rocznie 1 018 zł
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
the formless."
tak powiedział pan Gwiazdowski zastanawiam się cytując klasyka " czy to do mnie czy koło mnie " mam 540 renty i 153 zasiłku i choruje na najcięższą chorobę psychiczną
ograniczyć wydatki socjalne, które wcale nie trafiają tam, gdzie powinny. 80 proc. pomocy społecznej wcale nie trafia do biednych ludzi, a do tych, którzy jej nie potrzebują.
ograniczyć wydatki socjalne, które wcale nie trafiają tam, gdzie powinny. 80 proc. pomocy społecznej wcale nie trafia do biednych ludzi, a do tych, którzy jej nie potrzebują.
Jeśli do 2 sierpnia USA nie przyklepią kolejnego dodruku dolarów, to zbankrutują 
PS
Wywiad jest z zeszłego roku, dziś jest znacznie więcej

PS
Wywiad jest z zeszłego roku, dziś jest znacznie więcej

ja o tym o czym ty En mówisz słyszałem w wiadomościach kilka dni temu
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Wywiad z zeszłego roku ale zegarar długo teraźniejszy...Możesz sobie przeliczyć jak chcesz na tą chwilę.
the formless."
the formless."
link do zegara tego samego co ty umieściłeś Irisch też umieściłem wcześniej poważnie jak chcesz to sprawdż
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Wierzę Ci na słowo
Tak poza tym Irish pisze się przez h 

the formless."
the formless."