Leki bez recepty?

Moderator: moderatorzy

leonow
bywalec
Kontakt:

Leki bez recepty?

Post autor: leonow »

Czy w ogóle są dostępne jakieś leki przeciwdepresyjne albo przeciwpsychotyczne bez recepty? Czy są jakieś domowe sposoby na urojenia i depresje?
Zobacz w co inwestuje wujek Leon i napisz komentarz :)
ra.

Post autor: ra. »

jeśli chodzi o antydepresanty to sa one dostepne bez recepty. sa one robione na bazei dziurawca np. peren albo deprim. o lekach antypsychotycznych niesłyszałem i szczerze wotpie rzeby byłu one dostepne bez recepty.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

ra. pisze:jeśli chodzi o antydepresanty to sa one dostepne bez recepty. sa one robione na bazei dziurawca np. peren albo deprim. o lekach antypsychotycznych niesłyszałem i szczerze wotpie rzeby byłu one dostepne bez recepty.
POwiedzmy sobie szczerze, ze persen, czy deprim, o których tu mowa mogą pomóc przy jakichś lekkich zaburzeniach...ktoś pogrążony w silnej depresji niewiele na nich skrzysta...ale zawsze warto spróbować - nie zaszkodzą na pewno, a mogą przynieść pewną ulgę (chociażby poprawę snu - ja biorę na to wlaśnie persen)...Pozdrawiam
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Re: Leki bez recepty?

leonow pisze: Czy są jakieś domowe sposoby na urojenia i depresje?
Domowe sposoby na urojeniai depresje? Tak - jak cię przytuli mocno ktoś bliski i powie, że bedzie cię bronił bez względu na wsztystko. Ale to się, niestet, rzadko zadarza na tym świecie pełnym coca coli i rozkładowek z Playboya. Zwykle jest coś za coś. A ludzie kochają się milością wielką jedynie w brazylijskich serialach...czy jakoś tak.POzdrawiam
wraith
zaufany użytkownik

Post autor: wraith »

moi ma rację.
Aczkolwiek ja natrafiłam na osobę, która mnie przytula i jest bez względu, czy akurat widzę przed oczami zakapturzoną postać, czy słyszę głosy.
New hired sword for undead warband.
Gość

Post autor: Gość »

Jeżeli chodzi o naturalne leki przeciwdepresyjne, to możesz spróbować soku z noni ale jest stosunkowo drogi (50 zł za 0,5 l), natomiast z leków przeciwpsychotycznych dostępna jest Rezerpina uzyskiwana z korzenia rośliny Rauwolfia serpentina. Głownie jest stosowana jako lek obniżający ciśnienie, bardzo rzadko jest podawana w psychozach. Niekiedy wywołuje depresję, co wiąże się z ryzykiem samobójstwa.
SEBEK :roll:
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

wraith pisze:moi ma rację.
Aczkolwiek ja natrafiłam na osobę, która mnie przytula i jest bez względu, czy akurat widzę przed oczami zakapturzoną postać, czy słyszę głosy.
wright..Ty szczęściaro :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”