Picie i proszki-wqasze doświadczenia

Moderator: moderatorzy

Karton

Picie i proszki-wqasze doświadczenia

Post autor: Karton »

Biorę zalastę 10mg (olanzapina) no i spróbowałem.....
Jednego wieczorka w sumie 7 piw wypiłem. Wszystko oki, dobrze się czuję...choć jakoś takoś trzeźwo....do domu...myślę se a..piwko na sen jeszcze walnę i co? gucio!! zero chce się spać(8 piw!!!), tętno jak u maratończyka, myślałem, że wykorkuję. Już tego błędu nie popełnię. Ciekaw jestem waszych doświadczeń, czyli proszki i picie
qe

Post autor: qe »

napisze Ci o moich doswiadczeniach. od 6 lat, prawie nieprzerwanie biore leki. bralem zyprexe, zalaste, zolafren, trilafon, seroquel, pernazyne, ketrel. tak naprawde wytrzymalem bez alkoholu jakies pol roku po pobycie w szpitalu. juz przez kilka lat, srednio raz w tygodniu pozwalam sobie na pewna, raz mniejsza, raz wieksza dawke alkoholu, glownie w sytuacjach towarzyskich. nie mialem nigdy zadnych sensacji, podobnych do tego co opisujesz. i zadnych klopotow ze snem. ale wierze, ze cos takiego jest mozliwe. na pewno zalezy troche od osobistych predyspozycji i stanu w jakim jestes. na poczatku leczenia nie polecam alkoholu, bo moze to byc rzeczywiscie zbyt duze przezycie psychiczne/emocjonalne. w swojej "praktyce" stosuje sie do zalecenia lekarzy, ktorzy mowia mi, zeby nie odstawiac lekow nawet na chwile. jak na razie mi sie to sprawdza. zero objawow od 5 lat. pozdrawiam
hub_and_spoke
zarejestrowany użytkownik

Post autor: hub_and_spoke »

Ja nie wierze w całkowity brak objawów (nie miałem nigdy omamów tylko paranoje)na lekach.Brałem zolafren przez rok i 8 miesiecy. W sumie cztery razy hospitalowany. A teraz od dwóch i pół tygodnia odstawiłem pomarańcze. Nie wiem czy wygrywam czy przegrywam.Przez te 20 miesiecy czsami piłem czasami nie. Ale jak piłem wiecej niz jeden browar to nie brałem owoców.Teraz pije żeby ich nie brać.CZy waszym zdaniem TO JEST skazane na porażkę??
POzDRo Z KIlkenny
Gość

Post autor: Gość »

Ja tam lubie owoce maja duzo witaminy C, nie widze przeszkód żeby nie jeść np. pomarańczy bo choruję - to bez sensu. A co do alkoholu to NIE polecam kiedy sie bierze leki :P
qe

Post autor: qe »

hub_and_spoke pisze:Ja nie wierze w całkowity brak objawów

bylem 2 razy w szpitalu i nie wypuszczali mnie z niego przed calkowitym ustapieniem objawow (omamow, paranoi, itp.). Za kazdym razem zajelo to ok. 6 miesiecy. Oczywiscie wypuszczali mnie na poczatku niezbyt glebokiej depresji, z ktora musialem potem walczyc, ale nie pojawialo sie nic innego. Wrocilem tam raz, tylko dlatego, ze uparlem sie odstawic leki. Nie wyobrazam sobie dluzszy czas zyc na "wolnosci" z objawami. Zmienilbym leki, widocznie nie dzialaja...
chada
bywalec

Post autor: chada »

nie mam za wielu ciekawych doswiadczen z prochami i alkoholem bo po wyjcciu ze szpitala cztery lata temu przestalem brac leki , moze tylko z miesiac bralem ale tylko dlatego ze mnie straszyli szpitalem. jednak psychiatra ciagle pisze jakies recepty wiec na chacie jakies prochy zawsze sa. kiedys katowali mnie chlopaki z dzielnicy o psychotropy, przyjeli gdzies po 10 tabletek fluanxolu i pili spirytus z mety od ruskich. jeden mial dobra jazde i milo to wspomina, ale drugiego troche wykrecilo i wyladowal na detoxsie. moze pary razy w szitalu pilem piwo , jakies wino ale wtedy to nie mialo znaczenia , bo nawet bez tego gadalem glupoty. :lol:
Awatar użytkownika
randy
bywalec

i tak to sie przedstawia

Post autor: randy »

Ja sprobowalem pare razy glownie z ciekawosci i podobno wlasnej glupoty...raz wzialem efectin (wenlafaksyna) na depresje (chyba nic nie pomagal) i wypilem na imprezie (podobno b.udanej-nie pamietam calosci) kilka piwek ok 8-9, nie wiem czy to skutek piwa czy leku ale bardzo sie odwodnilem, zygalem chyba ze 4dni i ogolnie mysalem ze umre, ale na szczescie jakos mi przeszlo.Wniosek chyba taki ze alkohol i leki tego typu (w ogole leki) to nie jest najlepszy mixc chociaz niektorzy tak sadza...Chyba tego wiecej nie powtorze.
Gość

zdrowe życie albo choroba i picie, wybór należy do ciebie drogi schizofreniku
xena
zaufany użytkownik

Post autor: xena »

to chyba jakaś mądrość ludowa.
xena wojownicza księżniczka w zadumie
Kalina
bywalec

Post autor: Kalina »

Picie i rposzki to glupota. Zycze milego wykanczania swojego organizmu. :roll:
hogcia

piwko

Post autor: hogcia »

A ja odkad biore leki co prawda nie pozwalam sobie na wieksze dawki alkoholu, ale tak co tydzien-dwa wypije 1 piwko lub drinka i jedyne co zauwazylam to ze po lekach mniej na mnie dziala alkohol. Tak bylo przy Rispolepcie, a w ulotce pisza tylko ze moze z alkoholem wywolywac sennosc. Teraz biore Ketrel i tez nic mi sie nie dzieje tylko bardziej mam faze niz na Rispo, ale to moze byc jeszcze skutek tego, ze przez miesiac nic nie bralam zanim zaczelam brac Ketrel.
Ogolnie lekarze mowia ze nie mozna pic przy lekach, ale podobno tu tez opinie sie roznia. Znam przypadek dziewczyny, ktora miala urojenia wzrokowe takie ze leci na nia samolot po zazyciu lekow na alergie i wypiciu alkoholu tak wiec chyba wszystko jest mozliwe. Wiekszosc pacjentow ktorych znam pozwala sobie na niewielkie ilosci alkoholu.
Ja wyznaje zasade ze wszystko z umiarem i ze dopoki nie sprobuje to sie nie dowiem ;) i jak narazie nic mi sie nie dzialo.
Gość

Obecnie nie piję alkoholu. Kiedyś po wypiciu czterech piw, następnego dnia miałem mieszankę stanów depresyjnych z rozdrażnieniem, które trwały jakieś dwa tygodnie. :cry:
SEBEK
wraith
zaufany użytkownik

Post autor: wraith »

Nie pijcie po lekach.
Ja dziś trochę wypiłam. Dosłownie tyle, co nic.
Przez kolejne pół godziny robiłam i mówiłam straszne rzeczy, a potem nic nie pamiętałam :(
Nigdy więcej...
New hired sword for undead warband.
Awatar użytkownika
cyborginia
bywalec

heh

Post autor: cyborginia »

moj kumpel jak byl u mnie zabrał mi poprzednie leki bo kazano mi je odtawic, zmiana, zjadl chyba 6 czy 7 i wypił piwo i zapalił blanta, to mówił po japońsku hehe śmieszne to bylo a ja nie smiej sie czesto to sie pośmiałam - pitu pitu hehe

piłam codziennie 6 piw, takze ciezko mi nie pic, pije codziennie, czasem co 2 dni, jedno piwo. w weekend z reguły przychodzi mój znajomy, co mnie rozumie jak sie zjara, to pije z nim. po 3 cim piwie wyzywałam babke, że ma nie kasłać bo to wspólny świat i w ogóle krzyczałam to jakies biednej kobity.
2 tyg temu poszłam na impreze elektro i po lekach wypiłam 10piw. mialam wrazenie ze wcale sie nie upijam, ale wrazenie to jedno a relacje innych to drugie
wstyd nieco - wkręciło mi się, że to ja jestem djem i poszłam do stolika, kazała djpwi sobie pójść bo to moja impreza. jakiś inny dj mnie zabrał stamtad i poszłam z nim na piwo. potem obudzilam sie w domu. drogi nie pamietam. ale fajna to byla imprezka!
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”