forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
Jeśli odczuwasz tak silny lęk, to powinnaś rozpocząć jakąś terapię pod tym kątem, skoro farmakoterapia nie pomaga. Ewentualnei zmienić lek na inny, skuteczniejszy. Oczywiście, pod kontrolą lekarza.
No tak ale wizyty są na początku co 2 tyg a to bardzo długo. Ja codziennie mam setki pytań odnośnie leków dlatego piszę na forum bo nie mam kogo zapytać
Возьми от жизни всё
Мечтам своим не прекословь
А просто ты поверь в свою любовь
Ale forum nie zastąpi Ci lekarza, ani terapeuty. Tu piszą laicy, którzy mogą podzielić się swoim doświadczeniem, ale też niechcący wprowadzić Cię w błąd swoimi odpowiedziami. Tylko lekarz i terapeuta przyjmie odpowiedzialność za swoje porady i leczenie, forum nie spełnia takich funkcji.
Najlepiej byłoby gdybyś miała jakiś kontakt ze swoim lekarzem lub terapeutą - mailowy lub telefoniczny. Wtedy swoje lęki mogłabyś na bieżąco rozwiązywać tą drogą. Choć to mogłoby być trudne dla lekarza lub terapeuty, gdybyś dzwoniła lub mailowała po kilkanaście razy dziennie. Czy potrafisz nad tym trochę zapanować? Rozumiesz, dla przykładu, że nie ma sensu mailować do lekarza 10 razy dziennie z powodu lęku? Ze wystarczy jeden e-mail?
Bo ja np głupią herbatę wypiję i już wariuję że weszła w interakcję z lekiem że wpływa na dopaminę itd że się coś zablokuje i będzie akatyzja której się boję bardziej od śmierci dlatego często ją łapię kiedy zaczynam się bać boję się niedowładów, dyskinez itd, senności , wielkiego apetytu,nierosnących włosów i braku okresu i narkotyków że mi ktoś dosypał To tak w skrócie
Возьми от жизни всё
a jeśli chodzi o objawy somatyczne? Tzn zaburzenia apetytu, paraliże,niedowłady, uczucie upicia,bólu gardła itd które doświadczam mimo braku chorób somatycznych to co pomaga
Возьми от жизни всё