clopixol

zuclopenthixol

Moderator: moderatorzy

Gość

clopixol

Post autor: Gość »

Mój brat bierze clopixol (musze zaznaczyć ze przerwal leczenie szpitalne) niewiem czy ma schizofremie - lrkarze mówią że ma w sobie jakieś lęki .Przed szpitalem mówił że śledzą go jacyś armeńcy ruski , w szpitalu szukał podsłuchu przy stoliku. Wracając do leku to pisalam wczesniej post ze sie trzęsie i ciąle śpi wczoraj nie mógł jeść bo mial z przełykaniem problemy i jest taki jakiś spowolniony i czsem spuchnity na buzi . Bardzo sie o niego boje
Awatar użytkownika
tom76
zaufany użytkownik

Post autor: tom76 »

Do Gościa
Wygląda na to że ma urojenia prześladowcze.Te urojenia były jedne z pierwszych jakie ja miałem.Później doszły inne.
Problemy z przełykaniem?Też to miałem,ale dopiero w szpitalu.Nie mogłem kilka dni zjeść zupy,ani połknąć tabletek.Ale najpierw zesztywniał mi język i długo chodziłem po oddziale z cieknąca śliną. Skąd się to bierze?Nie wiem.Być może branie leków leczy psychike,ale powoduje zaburzenia w przełyku.
Ja się nie trzęsłem i nie puchłem na twarzy.Nic nie wiem o clopixol.Ja w szpitalu brałem kilka leków naraz.
A jak się z nim rozmawia?Wystarczy pół godziny rozmowy,żeby podjąć decyzję o skierowaniu do szpitala-u mnie tak było-ale najpierw trzeba sięskonsultować z psychiatrą.
Wiedz jedno-człowiek który zaczyna chorować psychicznie jest zagubiony.Szuka wszędzie.Będzie oglądał,słuchał,smakował,dotykał,wąchał po to,żeby otrzymać reakcje na to-jakiś znak-że dobrze robi,że coś odkrywa,że sobie pomoże,że komuś pomoze-oczywiście żadnego znaku nie będzie.
Napewno sam z tego nie wyjdzie,musi mieć kontakt z psychiatrą i może będzie musiał znowu trafić do szpitala.Mam znajomego,który ma schizofrenie,ma ustawione leki,jest w domu,normalnie funkcjonuje,chodzi na kontrole do psychiatry co dwa miesiące i był 4 razy w szpitalu psychiatrycznym.
Powodzenia
Marta
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Marta »

sie trzęsie i ciąle śpi wczoraj nie mógł jeść bo mial z przełykaniem problemy i jest taki jakiś spowolniony i czsem spuchnity na buzi

To są skutki uboczne leków. Moja siostra też tak miała, jak trafiła do szpitala i dostała silne leki. Ale jak lekarze zobaczyli, że sztywnieją jej mieśnie i nie moze prawie przełykać, to zmniejszyli dawkę.
Awatar użytkownika
Nowy
zaufany użytkownik

Post autor: Nowy »

Biorę Clopixol Depot od grudnia 2005. Czuję się otępiały, senny, pogorszył mi się wzrok, mam drżenie mięśni niewidoczne ale odczuwalne.
Awatar użytkownika
aaa
zaufany użytkownik
Kontakt:

Re: clopixol

Post autor: aaa »

Zażywałem, bo byłem "agresywny". Okropny lek (skutki uboczne). Bardzo silnie "uspokaja".
"Pobyt w szpitalu grozi kalectwem lub śmiercią"
-- http://pl.youtube.com/watch?v=ryyo9CqyeSI --
ODPOWIEDZ

Wróć do „clopixol”