Moja dziewczyna uważa, że to bzdury, ale ja ulegam temu specyficznemu poczuciu humoru. Na topie u mnie są "Cztery pokoje", "Jackie Brown" i "Pulp Fiction".przeglosowany pisze:Ale one przecież nieźle jajcarskie sągoslavg pisze:Ogólnie mówiąc lubię filmy Tarantino, o.
Wasz ulubiony film
Moderator: moderatorzy
Re: Wasz ulubiony film
- antygratis
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
"Pulp Fiction" uberkult
pamiętasz tą scenę?
na YT była tylko po włosku i nie idzie zrozumieć co pierniczą

pamiętasz tą scenę?
na YT była tylko po włosku i nie idzie zrozumieć co pierniczą

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Oczywiście, że pamiętam tą scenę. Ale nie zapomnij, że sprawiedliwość go dopadła i go zastrzelili
. Poza tym to tylko film. Ja bym Ci bardziej polecał postawę jego ciemnoskórego "partnera", szczególnie to, co mówił pod koniec filmu.

- antygratis
- zaufany użytkownik
Hehe, ale najlepsze jest to, że ten jego tekst "gówno znaczył" (tak też powiedziano w filmie, nie że sobie wymyślam). No i ja do dzisiaj staram się rozwikłać co ten tekst znaczył. Albo jestem za głupi albo ten film jest za mądry dla mnie. 

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- monikaa913
- zarejestrowany użytkownik
a ogladal ktos 'podziemny krąg' ? pewnie znany film ale jest jednym z lepszych jakie ogladalam ;p polecam !! hehe
'każdy dzień jest początkiem Twojego życia, z wyjątkiem dnia Twojej śmierci ... '
"the fountain", "5 element" znam prawie na pamięć.
- Marla
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Amenprzeglosowany pisze:"Pulp Fiction" uberkult![]()

monikaa "Podziemny Krąg" jest genialny, ale ja mama słabość do Nortona dlatego od siebie polecam jeszcze film "Więzień nienawiści"
- monikaa913
to bede musiala obejrzec skoro tak polecasz
mam nadzieje ze sie nie rozczaruje hehe a z dobrych fimow to jeszcze spoko byl 'efekt motyla'
)
ups poprawka . nieskojarzylam tytulu tak ogladalam "Więzień nienawiści" film byl super bez kitu. polecam jeszcze filmy Undisputed 1 , 2 ,3 wszytkie czesci sa spoko . tematyka glownie o wiezieniu i walkach ale film jest na mase

ups poprawka . nieskojarzylam tytulu tak ogladalam "Więzień nienawiści" film byl super bez kitu. polecam jeszcze filmy Undisputed 1 , 2 ,3 wszytkie czesci sa spoko . tematyka glownie o wiezieniu i walkach ale film jest na mase

'każdy dzień jest początkiem Twojego życia, z wyjątkiem dnia Twojej śmierci ... '
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Krag kultowy, ogladalem z 5 razy, az dziw, ze wczesniej nikt tu o nim nie wpomnial, zreszta glowny bohater to podrecznikowy przyklad rozdwojenia osobowosci, tak po calosci, ze jedna niema swiadomosci drugiej.
.
Ostatnio zmieniony ndz lut 02, 2014 3:45 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
- monikaa913
haha opowiedzial film jednym zdaniem ;D talent hehe a znacie moze jeszcze podobne filmy do kregu ? chodzi mi o takie psychologiczne itp . o fajny film to byl jeszcze 'pokoj 1408' tez taki zamotany i wogole
)

- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
http://www.kino.pecetowiec.pl/video/550 ... -lektor-pl
To niby co innego ale najlepsze, jak sie zajawilem ogladalem co wieczor i w nocy, do roboty szedlem z oczami na zapalkach
az zobczylem do konca:
http://www.kino.pecetowiec.pl/video/762 ... -Lektor-PL
To niby co innego ale najlepsze, jak sie zajawilem ogladalem co wieczor i w nocy, do roboty szedlem z oczami na zapalkach

http://www.kino.pecetowiec.pl/video/762 ... -Lektor-PL
Może wyjdę na idiotkę, ale mówicie o The Ring!?AntonPawlowicz pisze:Krag
czy może o innym kręgu :/
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Ni ni tytul to Podziemny Krag, o nielegalnych walkach i schizofrenii film.
To tak jak z tym Efektem motyla...
Moim zdaniem kiepściutki film.
Już wolę Widma i inne Klątwy
PS
A jeśli mowa o ulubionym, to Waleczne serce.
Moim zdaniem kiepściutki film.
Już wolę Widma i inne Klątwy

PS
A jeśli mowa o ulubionym, to Waleczne serce.
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
- monikaa913
hehe Spartakus ;D no tez dobry film. co do podziemnego kregu to jak pierwszy raz obejrzalam ten film kiedy sie skonczyl siedzialam w szoku przez kilka sekund ;D hehe
- antygratis
- zaufany użytkownik
Nigdy nie rozumiałem, choć się starałem, w jakim sensie jest to film o schizofrenii? Chyba nie dlatego, że tam pada takie słowo?AntonPawlowicz pisze:Ni ni tytul to Podziemny Krag, o nielegalnych walkach i schizofrenii film.
- monikaa913
wlasciwie jak sie tak zastanowic to rzeczywiscie nie koniecznie jest to o schizofrenii. boNigdy nie rozumiałem, choć się starałem, w jakim sensie jest to film o schizofrenii? Chyba nie dlatego, że tam pada takie słowo?
"Schizofrenia dosłownie oznacza „rozszczepienie umysłu”, ale nie w sensie posiadania więcej niż jednej osobowości. Człowiek dotknięty tą chorobą może mieć trudności w rozróżnianiu fantazji od rzeczywistości, zachowaniu jasnego toku myślenia oraz panowaniu nad emocjami."
a w tym filmie bylo rozdwojenie jazni. ale moze rezyser rozkminil ze zanim dostal rozdwojenia jazni to mial schizofrenie ;D hehe albo moze to jego 'drugie ja ' czyli Brad mial schizofrenie ;D
- antygratis
- zaufany użytkownik
Trolljegeren
I w sumie zwątpiłem... Czy trolle naprawdę istnieją, czy nie? Na początku filmu - dokumentu czytamy, że są to autentyczne nagrania grupy ludzi, którzy się zapuścili w norweskie puszcze, gdzie spotkali trolle. Film może niezbyt mądry, ale trolle wyglądają jak prawdziwe i robią wrażenie. Polecam.
I w sumie zwątpiłem... Czy trolle naprawdę istnieją, czy nie? Na początku filmu - dokumentu czytamy, że są to autentyczne nagrania grupy ludzi, którzy się zapuścili w norweskie puszcze, gdzie spotkali trolle. Film może niezbyt mądry, ale trolle wyglądają jak prawdziwe i robią wrażenie. Polecam.