Program w TVN
Moderator: moderatorzy
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Program w TVN
Witam, przyjąłem ofertę udziału w programie TVN Ewy Drzyzgi poświęconemu schizofrenii. Nie chciałbym być ekshibicjonistą lecz raczej skorzystać z okazji powiedzenia czegoś na temat choroby. Z drugiej strony muszę liczyć się z tym, że media ze względu na swoich odbiorców będą jak zwykle starały się wyciągnąć jak najwięcej informacji nadających się na sensację.
Na co muszę Waszym zdaniem zwrócić uwagę w audycji ? Jakie tematy poruszyć, żeby wyszło z tego programu coś korzystnego dla naszego środowiska ? Jak prowadzić rozmowę ? Proszę o szybką odpowiedź, bo program już jutro.
Na co muszę Waszym zdaniem zwrócić uwagę w audycji ? Jakie tematy poruszyć, żeby wyszło z tego programu coś korzystnego dla naszego środowiska ? Jak prowadzić rozmowę ? Proszę o szybką odpowiedź, bo program już jutro.
- małomówiąca
- zaufany użytkownik
Re: Program w TVN
Zbyszku, ze swojej strony chciałabym powiedzieć, że podziwiam Cię za odwagę i chylę czoła
Gdybym była na Twoim miejscu, starałabym się zwrócić uwagę na wizerunek schizofrenika w społeczeństwie. Czyli pokazać, że schizofrenik też człowiek i wcale niekoniecznie zagrażający komukolwiek, często dobry mąż, ojciec, partner, pracownik, przyjaciel. Trzymam za Ciebie baaaardzo mocno kciuki!

Przyznam szczerze mam mieszane uczucia co do Drzyzgi. Jej program dryfuje na jakies rafy totalnego populizmu. Pokazuje jakichś pojebow z ktorych widownia sie śmieje, jeżeli mialby byc taki wydzwiek tego programu to wiej gdzie popadnie. Nie wiem czy ustalenie o czym ma byc program cos da jezeli wystapisz na tle kogos kto ma jazde i opowiada niestworzone rzeczy publicznie. Nie chcialbym cie widziec gnojonego w tv.
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
- Błaznowaty wiesniak
- bywalec
będziesz występować w peruce, ciemnych okularach odwrócony tyłem do widowni z "zcyfryzowanym" głosem?
Persona non grata.
Zbyszek nic im nie tłumacz mów tylko o sobie i będzie git poinformuj nas kiedy będzie emisja i pozdrów forumowiczów przy okazji. 

Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
Brawo za odwagę. Najważniejsze, żebyś nie dał publice pożywki. Niech się zawiodą normalnością i brakiem spektakularnych wątków. Nie opowiadał bym na Twoim miejscu szczegółowo przeżyć z psychozy, ludzie lubią takie rzeczy rozdmuchiwać i tylko na to czekają. Skoncentrowałbym się i poświęcił najwięcej czasu codzienności, w której przyszło Ci żyć. Lekach i objawach negatywnych utrudniających życie. Doradzałbym Ci w opisach uczuć odnosić się do znanych przeciętnemu człowiekowi sytuacji. Tak, żeby tzw. statystyczny Kowalski mógł odnieść to uczucie do samego siebie. Pomocne będą porównania.
Trudno mi radzić, masz większe doświadczenie, niż ja. Dasz sobie radę, Zbyszku, celująco. Wierzę w Ciebie.
Trudno mi radzić, masz większe doświadczenie, niż ja. Dasz sobie radę, Zbyszku, celująco. Wierzę w Ciebie.
Zapraszam do rozmowy na czacie.
Powodzenia Panie Zbyszku. Proszę być sobą
Bo strach to nic innego jak zdradziecka odmowa pomocy ze strony rozumowania
Powodzenia również i nerwy na wodzy przy Ewuni 
czekamy na relacje

czekamy na relacje
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
-
- zarejestrowany użytkownik
O Zbyszka w tym programie się nie boje, ale dość prawdopodobny jest występ w tym programie osób dość mocno wykręconych lub też nie leczących się być może też osób poszkodowanych przez kogoś chorego co też się może zdarzyć tak samo jak może się zdarzyć że osoba chora będzie poszkodowana przez zdrową luz też zdrowa przez zdrową. A poruszyć trzeba temat przede wszystkim stygmatyzacji chorych którzy są zmuszanie do zatajania choroby np. w pracy oraz to że o osobach chorych na psychozy bardzo mało się mówi a dotyczy to 3% społeczeństwa (dane ze szpitala psychiatrycznego więc chyba prawdziwe). A dajmy na to o osobach homoseksualnych mamy co 3 dzień jakiś artykuł na którymś z dużych portali internetowych.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Warto powiedzieć o stygmatyzacji chorych. I oczywiście jak najmniej sensacji sprzedawać - publika tylko czeka na opowieści o niepoczytalności, itd. Bądź sobą, Zbyszku i daj znać, kiedy będzie można obejrzeć program.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
A ja myślałam,ze to dzisiaj będzie można zobaczyć Zbyszka u Drzyzgi a Zbyszek pewnie dziś dopiero nagrywa program.
Bo włączyłam Rozmowy w toku a tu temat TOPOWY u Drzyzgi- Blondynki kontra coś tam(zapomniałam nawet co
)
Zbyszek jest Super odważny ,jednak ja osobiście się obawiam tego co reprezentuje sobą program Pani Ewy Drzyzgi
Zbyszku ale mimo wszytko życzę powodzenia i pozdrów Kraków Super miasto
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Bo włączyłam Rozmowy w toku a tu temat TOPOWY u Drzyzgi- Blondynki kontra coś tam(zapomniałam nawet co

Zbyszek jest Super odważny ,jednak ja osobiście się obawiam tego co reprezentuje sobą program Pani Ewy Drzyzgi

Zbyszku ale mimo wszytko życzę powodzenia i pozdrów Kraków Super miasto
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Tak, program został dopiero nagrany i nie wiem kiedy będzie nadawany. Dam wtedy znać w tym wątku. Rzeczywiście ja także miałem i mam mieszane uczucia. Zobaczymy, bo teraz sam nie potrafię ocenić tego, co powiedziałem.
- antygratis
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Gratuluję. Podziwiam Twoją odwagę. Daj znać kiedy program. Jestem przekonany, że wypadłeś znakomicie.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
mam prośbę jeśli ktoś ma możliwosć to niech nagra ten odcinek i pusci na youtubie dziekuję
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Jeszcze nie dostałem informacji, kiedy ten odcinek ma lecieć. Obiecano mi także samo nagranie na płytce.
Może ktos by to nagral i dal na rapid share. Z youtuba pewnie usuną. Nie rozumiem polityki tv w tym wzgledzie, czesto zachowuja sie jak pies ogrodnika.
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Jeśli ten program ma wyglądać choć w połowie jak ten,który teraz oglądam to ja nie chcę oglądać.Dzisiejszy wprawdzie inny temat przyprawia mnie o mdłości.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
- JestemZerem
- bywalec
Zalew, tez nie rozumiem tego, tym bardzo, ze te odcinki mozna online ogladnac, a na youtube to bylaby darmowa reklama dla mnich, a co do rapidshare to Zbyszek mowil, ze na plycie bedzie mial, jednak mam nadzieje ze bedzie on dostepny w internecie
To co teraz jest normalne, dziś byłoby nie do zaakceptowania gdyby od początku człowiek myślał inaczej, bo to on narzuca myślenie przyszłym pokoleniom
Denerwują mnie ludzie którzy mnie nie rozumieją, dlatego będąc sam nie ma kto mnie nie rozumieć
Denerwują mnie ludzie którzy mnie nie rozumieją, dlatego będąc sam nie ma kto mnie nie rozumieć
-
- zaufany użytkownik
Nie pamietam tytułu, ale jakis czas temu w TV był pokazany film o Zbyszku.Jego życiu , chorobie. Jednak dokument pobieżny.Wiecej kręcone wspomnienia w Niemczech i na dworcu.
Jeżeli coś pomyliłam przepraszam.
Pozdrawiam
Jeżeli coś pomyliłam przepraszam.
Pozdrawiam
Nie chcę przyjaciół, a z wrogiem sobie poradzę.