Papierosy
Moderator: moderatorzy
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Papierosy
Czy palicie ? Jakie ? Ile ? Co myślicie o e-papierosach : http://pl.wikipedia.org/wiki/E-papieros
Re: Papierosy
Nie palę. Moja Mama pali dość dużo, najczęściej pali vivę waniliową. A jak tego nie ma to pali marsy.
Unikam biernego palenia, bo szkodzi. E-papieros jest raczej ekstrawagancki i chyba też szkodzi, ale chyba mniej od typowego papierosa.
Unikam biernego palenia, bo szkodzi. E-papieros jest raczej ekstrawagancki i chyba też szkodzi, ale chyba mniej od typowego papierosa.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

Nie mam pojęcia gdzie można kupić e-papieros. Ale jeśli mogą być zakazane to mam je gdzieś. Palę najczęściej LD-silver, i inne super lajty, do nawet 30 dziennie. Lubię palić. Tak zwany zdrowy styl życia to schizofrenia. Martwi mnie tylko że niektórzy przesadzają z paleniem, nawet 100 dziennie! Jestem też przeciwny paleniu przez niewiasty. Obrzydliwe! Facet jak se czasami zapali i się nie ogoli jest wporzo, ale babka powinna dbać o siebie. Martwi mnie gadanie o papierosach. Hej

...to be or not to be...
Cento3, o co Ci chodzi?cento3 pisze: Tak zwany zdrowy styl życia to schizofrenia.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

Jest wiele zakłamania. Produkują papierosy, potępiają palenie. Rozdwojenie jaźni. Z jednej strony NIE WOLNO! a z drugiej gigantyczne koncerny tytoniowe i wiele stanowisk pracy. Czy to nie schizofrenia?
...to be or not to be...
80% ludzi chorych psychicznie pali papirosy. Dlaczego? Sami odpowiedzcie.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
A co innego można robić w szpitalu, w którym nie ma książek, ani nawet kompletnej partii szachów, gdzie telewizor na świetlicy odbiera dwa programy i gdzie personel nie jest zainteresowany losem chorych, jedynie pilnuje przyjmowania leków i przestrzegania ciszy nocnej?kuni pisze:80% ludzi chorych psychicznie pali papirosy. Dlaczego? Sami odpowiedzcie.
Gdzie nie ma żadnych zajęć aktywizujących i gdzie chory jest pozostawiony sam sobie, bez wsparcia i nadziei, że kiedykolwiek się z tego wygrzebie?
Palenie to jedyna czynność towarzysko-rozrywkowa, na którą chory może sobie pozwolić i która jest dostępna w warunkach szpitalnych.
W szpitalu odpalałam papierosa jednego za drugim. Znajomi nie nadążali z przynoszeniem mi kolejnych paczek.
Zgadzam się

Ostatnio zmieniony śr gru 30, 2009 2:37 pm przez cento3, łącznie zmieniany 1 raz.
...to be or not to be...
Ja też niestety palę. Pilnuje tylko ,żeby nie spalić więcej niż pół paczki dziennie. Podjąłem już jedną próbę rzucenia palenia w tym roku. Wytrzymałem 3 dni. Ale nie poddaje się. Jeszcze w tym roku podejmę drugą próbę.
Co do palenia w szpitalu to się zgadzam. Pali się znacznie ponad normę.
Co do palenia w szpitalu to się zgadzam. Pali się znacznie ponad normę.
Ja też próbuję rzucić to cholerstwo. "Normalnie" to wypalam prawie paczkę papierosów West Silver, ale teraz się pilnuję i staram się nie przekroczyc 10 sztuk na dzień. Wcześniej paliłam Malboro, Pall Mall, Rokets, Camel,
Lcky Srike, ale najlepiej mi wchodzą Westy
Lcky Srike, ale najlepiej mi wchodzą Westy

- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Też bym chciała rzucić, ale jakoś nie umiem...
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia 

Znam jeden sposób, nie wiem czy u Ciebie zadziała. Znajdź sobie jakiś mocny powód, dla którego chciałabyś rzucić palenie. Na przykład przykry zapach, szkodzenie zębom, nieświeży oddech, stracone pieniądze, gorsza kondycja, itp. Skoncentruj się na tym powodzie, ale niech będzie on silny i niech Ci przeszkadza i Cię motywuje. To jest jak ze słodyczami. Kiedy masz ochotę na czekoladę albo na batoniki, to najlepiej pomyśleć o tym jak przykro, źle i smutno będziesz się czuła, gdy ulegniesz pokusie i przybędzie Ci kilogramów. Taki system samomotywacji działa, ale trzeba go w sobie wyćwiczyć.
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Spróbuję... powodem który mnie odstrasza i wiem że to może sie stać, jak nie rzucę palenia jest rurka w krtanii... to mnie zawsze przerażało najbardziej.
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia 

- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Podobno są gdzieś sprzedawane papierosy na części do samodzielnego składania, hehe . Może i fajne bo sobie samemu mozna dobrać tytoń, ustniki i wychodzi o wiele taniej. Jak macie jakieś pojęcie o tytoniach, ustnikach, sklepach tego typu i ile można dzięki takim składakom zaoszczędzić to dajcie znać.
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Ja palę samodzielnie robione fajurki
Tytoń kosztuje 31 zł papierki 3 zł i starcza mi taka paczka na tydzień z tego tytoniu wychodzi ok 140 papierosów 

- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
no to wychodzi za papieros 0,24 zł
....a w papierki wliczasz ustniki czy bez ?
LD = 0,45 zł za papieros...
...no to połowe taniej
A jak smakują takie papierosy ?
Który tytoń, bibułki i ustniki polecasz żeby skręcić superlighty ?
....no i jaka maszynka do skręcania do tego, bo wybór jest dość duży ?
....a w papierki wliczasz ustniki czy bez ?
LD = 0,45 zł za papieros...
...no to połowe taniej

A jak smakują takie papierosy ?
Który tytoń, bibułki i ustniki polecasz żeby skręcić superlighty ?
....no i jaka maszynka do skręcania do tego, bo wybór jest dość duży ?
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Tak te papierki są z ustnikami od razu
Ja kupuję dodatkowo miętowe. Ja kupuję tytoń Route 66 czerwone albo niebieskie, zależy. A maszynki są różne. Ja akurat mam najtańszą i najprostszą