Szukanie pasji

forumowiczów dzieła własne

Moderator: moderatorzy

gratis
bywalec
Kontakt:

Szukanie pasji

Post autor: gratis »

Tak z ciekawości pytam. Szukaliście kiedyś pasji? Jak wam szlo? Znaleźliście jakąś? Jakie kroki wam towarzyszyly w poszukiwaniach? Czy to było zniechęcające czy owocne doświadczenie? Co można z takiej pasji mieć?
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec
Status: guru

Re: Szukanie pasji

Post autor: canngurro »

ja nigdy nie szukalem pasji. pasje same mnie zawsze odnajdywaly. z poczatku byly to rysunki. od malego kochalem rysowac. ojciec mnie zachecil jak mialem moze 5 latek i nudzilem sie na wakacjach. kupil mi piekny zeszyt i komplet dlugopisow do tego. cos strasznie fajnego mi naszkicowal na poczatek i w sumie jakos tak podlapalem zajawke. do konca wakacji zamalowalem kilka kartek. ojciec bardzo mnie chwalil i mowil ze mam talent choc ja tak tego nie czulem. zawsze tez powtarzal, ze ciezka praca daje lepsze efekty niz najwiekszy nawet talent. tak wiec rysowalem komiksy przez cale dziecinstwo az do wieku nastoletniego. potem przyszedl czas na gry komputerowe ktorymi sie pasjonowalem tak samo od dzieciaka. rownolegle z tym od zawsze byla akwarystyka i ksiazki. potem dodatkowo zajawilem sie kinem. ojciec zawsze mnie zabieral do kina na najwieksze hity, takie jak Gwiezdne Wojny i rozne inne przygodowe. dlatego w sumie nigdy w zyciu nie nudzilem sie i mialem mnostwo hobby i w sumie tak jest do dzis
gratis
bywalec
Kontakt:

Post autor: gratis »

Pasja to raczej coś innego niż konsumpcja.
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec
Status: guru

Post autor: canngurro »

nie, czemu. pasja moze byc kreatywna gdy sam cos tworzysz ale moze tez byc calkowicie bierne zajecie jak chocby kino. tu patrz wedlug definicji: Pasja to silne, głębokie zamiłowanie do czegoś, co przynosi radość, spełnienie i energię do działania. Jest to coś, czemu oddajemy się z pasją, co nas napędza i co kochamy robić. tylko tyle, po prostu
ODPOWIEDZ

Wróć do „wrażliwość, twórczość”