Chcę powiedzieć że...

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Re: Chcę powiedzieć że...

Post autor: gratis »

Eh, mam czarne myśli, może lepiej się wyluzować i nie naciskać na coś co może nie wyjść. Może lepiej zachować to co jest i jak jest.
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Ogólnie nie ma szału...
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Ogólnie dziś czuję się znacznie lepiej. Cieszę się z nowej znajomości, bo to może skutkować tym, że poznam więcej kobiet. To fantastyczne. Wczoraj byłem trochę roztargniony, totez rysunek mi nie wyszedł fajnie, ale dziś już bylo ok i cieszę się z tego, że rysuję, bo dzięki temu poznałem Ianę.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

u mnie wszystko dobrze. Jutro mam trening kosza, na koszu ma byc na 4-5. Ciekawe jaka bedzie gierka, oby pogoda dopisala i nie bylo deszczu. Chociaz w pogodzie pokazuja jakies lekkie opady to sadze, ze zagramy.
Dzsiaj bylem na dziennym, mielismy zadania kognitywne, gralem tez w szachy. Dwie partyjki, jedna wygralem ja a druga kumpel z ktorym gralem.
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

Konwalie Mamy ulubione w tym roku zakwitły.
A co jeśli jest tylko to krótkie życie i potem kwiatki albo rośliny,
ewentualnie następne pokolenie, i następne?
I nic nie da się naprawić jeśli nie zdążyło się w tym krótkim życiu?
Pamal
zaufany użytkownik

Chciałabym zamienić się z moją terapeutką z czasów studiów i zadać sobie kilka pytań.
Tyle, że pewnie moje ja by z tej terapii uciekło.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

o 16:15 jest meczyk w Tv. Ale nie wiem czy uda mi sie wstac po drzemce o 16:00. Bylem na spacerze, zrobilem kolo 3.000 krokow. Pozniej prysznic, kawka, faja i teraz slucham muzy i hulam po necie. Wszystko gra u mnie. Oby tak bylo jak najdluzej.
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Po roku rysowania, rozwijania zainteresowań wszedłem na wyższy level samoświadomości. Jestem pewniejszy siebie. Już nie doskwiera mi bezsens. Moje kontakty z kobietami zaczynają się rozwijać w dobrym kierunku. Posłuchałem też trochę podcastów o budowaniu siebie, o relacjach z kobietami i wyciągnąłem stamtąd też cenne lekcje, ktorych nikt by mi nie udzielił, toteż jestem spokojniejszy, jeśli chodzi o relacje z kobietami. Co do poprawki? Na pewno praca. Ale to też w sumie powinno się unormować, bo ostatnio dostaję leki tak, że zaczynają mi pomagać w mojej dysfunkcji, czyli popołudniowej apatii. Lekarz ustalił leczenie abilify i chlorprotiksenem, co pozwala mi miec energię wtedy, gdy był jej spadek i spać w nocy. Zrobię sobie kurs grafika kompterowego, gdy wyjdę z detencji. To będzie mój krok w kierunku zawodu i pracy na etat. Nadal będę rozwijał rysowanie, bo to jest to co trzyma przy mnie piękne kobiety, a i moje życie nie wydaje mi się takie puste, jest z celem, który realizuję. Kiedyś przeczytałem książkę o Picasso "Twórca i niszczyciel". Byłem w takim dołku, że pragnąłem tylko jednego: mieć życie takie jak Picasso. Ta idea we mnie ewoluowała aż w końcu po odejściu jednej dziewczyny ode mnie wziąłem się za tworzenie nowej, mojej rzeczywistości z przekonaniem, że to najlepszy wybór jakiego dla niej (mimo że już jej nie było przy mnie) i dla mnie moglem dokonać.
Pamal
zaufany użytkownik

Dokładnie Niemcy powtórzyli los WB gałęzie przemysłu stały się przestarzałe i ratowały ich rynki zbytu (kolonie, UE)
jagienka
zaufany użytkownik

Post autor: jagienka »

Wczoraj popadłam w jakąś autodestrukcję...
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Wszystko u mnie okej. Jutro mam trening koszykowki, dzisiaj ide cos zjesc z klubem chorego. Pojdziemy tez na dni miasta. Pogoda ladna, mozna juz chodzic w spodniach i koszulce. Leki biore i sie dobrze czuje, to wazne miec spokoj w najblizszym otoczeniu.
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Już rysunek zrobiony. Można jeszcze w nim popracować, ale glowna podstawa zrobiona.
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Chyba ktoś mnie robi w bambo.
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Ćwiczenia fizyczne zrobione. To już chyba 19 dzień jak ćwiczę. Marzę o takiej sylwetce jak mial jeden koleś przy metrze w Centrum. Stał na głowie, żeby zebrać na bilet. Ciekawe ile trenował, ale pewnie trochę dłużej niż ja. A ktoś kiedyś powiedział, że mam ładne nogi. No cóż, biegało się swego czasu. Ja ćwiczę by schudnąć, pozbyć się brzucha, a co z tego wyniknie? Może właśnie taka sylwetka jak miał tamten chłopak. To nie są jakieś ciężkie ćwiczenia, ale chcę się z nimi oswoić, bo ciało mam nierozruszane. Poza tym malo ludzi ćwiczy cokolwiek, więc jest to jakaś wyjątkowość, a poza tym będę się z tym lepiej czuł, gdy nabiorę formy. Już się lepiej czuję z tym, że coś robię by pozbyć się brzucha i trochę być sprawniejszym, nie skazywać się na niepełnosprawność po 60. roku życia jak to było w artykule z inforu. To jest dobry plan dla mnie na przyszłość. Trochę rozwijać się. Bo na to już chyba ostatni dzwonek. Mam juz 43 lata.
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Praca nad rysunkami to dla mnie niełatwa sprawa. Widzę swoje błędy, ale uczę się rysunku, lecz powoli, bardzo powoli, a mimo to odkrywam w tym przestrzeń dla siebie. Nie czuję się już przez to rysowanie taki samotny, bo czuję, że rysowanie to mój atut i czuję, że przez to jestem wartosciowy. Gdybym nie rysował, nie miałbym szans na majątek. Nie mógłbym sobie przynajmniej pomyśleć, że mógłbym mieć więcej. To bardzo pozytywne refleksje na temat rysowania, mimo ze jest ono dla mnie trudne.
Awatar użytkownika
Havana
zaufany użytkownik

Post autor: Havana »

Czas poczytać książkę :)
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Rysowanie jest ok, bo wzmaga cierpliwość, a kiedy zobaczyłem to: https://www.facebook.com/share/1Abbqqz6mp/
to od razu pomyślałem, że to mogloby byc dobre zajęcie dla mnie. Wymagające cierpliwości, ale te rzeczy są cudne.
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”