Oddział dzienny i Centrum Zdrowia Psychicznego Feniks Śląsk

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji ogólnej proszę używać działu powyżej, tutaj tylko o konkretnych szpitalach, przychodniach, etc.
Awatar użytkownika
zaisty
zaufany użytkownik

Oddział dzienny i Centrum Zdrowia Psychicznego Feniks Śląsk

Post autor: zaisty »

Najsampierw strona --> https://czpfeniks.pl
Jest to główna oficjalna strona Feniksa. Mają kilka placówek na Śląsku (Bielsko-Biała, Gliwice, Katowice, Sosnowiec, Tychy i Zabrze).

Nowy początek

Znów po latach posuchy i siedzenia w domu zaczynam chodzenie na oddział dzienny do Feniksa w Zabrzu. Uczestnictwo w zajęciach i uczenie się na nowo ludzi.
Obecnie placówka w Zabrzu ma nowy adres w centrum miasta (wcześniej była na uboczu w starym budownictwie wśród zieleni - co wolałem i co sprzyjało leczeniu).
Wszystkie potrzebne informacje znajdziecie na stronie www Feniksa którą podałem wyżej.
Z Feniksem Zabrzańskim mam jak najbardziej pozytywne odczucia. Sentyment i wdzięczność w jednym. Chodziłem tam przez wiele lat i w sumie uzbierało się kilkanaście pobytów. Kadra, pacjęci, ordynatorzy, pielęgniarka - wszyscy ci ludzie są do serducha przyłóż, pomocni i życzliwi. Tak można się tego spodziewać w takim miejscu, ale dla mnie jest to oaza w której czuję się bardzo dobrze. Oczywiście były wyjątki od tego stanu, ale zawsze były to sprawy to omówienia na społeczności i staraliśmy się je załagodzić.
Samo leczenie (pobyt na oddziale trwa 3 miesiące) jest dobrze prowadzone i u mnie dało wiele dobrego w poprzednich latach.
Wiele nie mogę napisać z uwagi o klauzulę poufności, którą każdy pacjent podpisuje i przestrzega podczas pobytu na oddziale dziennym.
Za dużo chwalenia - wiem i przepraszam co bardziej wrażliwych za taki stan.
Jeśli ktoś z Was szuka lub musi odbyć taki pobyt na oddziale dziennym to szczerze polecam tą przychodnię/oddział.

Wątek dla pacjentów Feniksa

Niech to będzie główny temat dla tych osób które chodzą/chodziły na oddział w jakimkolwiek Feniksie na Śląsku.
Dzielmy się tutaj tym co chcemy przekazać innym. Pamiętając o poufności wrażliwych danych (szczególnie personalnych).

Zdrowia i do zobaczenia (jeśli się zdarzy)!
Bądź zmianą, którą chcesz widzieć w świecie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „placówki służby zdrowia”