Duża dawka zolafrenu i niepokój i zakupoholizm
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
Re: Duża dawka zolafrenu i niepokój i zakupoholizm
Tak, aż 42 metry kwadratowe. Pozatym ja nie kupuje "dużych" rzeczy jeśli już to jakieś mniejsze.
-
- bywalec
Mój kolega polecił mi olanzaran jako zamiennik zolafrenu. Brałem tydzień i zamiast być lepiej to jeszcze gorzej było. Dużo większe urojenia, totalne zakołowanie, czułem się jak głupi Jasio bo jakieś głupoty gadałem. Wróciłem dziś wieczorem do zolafrenu.
-
- bywalec
Ja dodam że może czytając po postach ktoś sobie pomyślał że jestem jakimś bogolem a ja pisząc szczerze mam tylko troche ponad 4000 zł he he he Taki ze mnie bogol
zakupoholik taki ze mnie, teraz stół chce kupić tylko nie wiem czy to jako zakupoholizm... Po prostu potrzebuje do dużego pokoju.

-
- bywalec
Sorry wszystkim że wam tu truje, ale nie mam nic innego. Zostałem sam bez matki i ojca. Z kasą cienko i chyba lepiej nie będzie. I żadnym bogolem nie jestem. Pisze tutaj bo został mi tylko kociak mój przyjaciel. Rodzina ma mnie w d.... więc tak tu pisze.
-
- bywalec
Wesołych świąt i czegoś tam!
-
- zaufany użytkownik
-
- bywalec
Nie wiem może będe się powtarzał ale różnica między zolafrenem i olanzaranem jest u mnie spora. A powinno to być to samo. Ta sama substancja czynna. Pobrałem tydzień ten olanazaren i dałem sobie spokój.
-
- zaufany użytkownik
Mistrzu mój lekarz mówił 20 lat temu, że zolafren jest trochę inny od pozostałych olanzapin, a były to czasy gdy firmy farmaceutyczne sponsorowały lekarzy, więc tym bardziej mówił prawdę.
-
- bywalec
Mistrzu ? Od kiedy to ja jestem mistrzem?
Ale faktycznie też tak od jakiegoś lekarza ładnych pare lat temu słyszałem że zolafren jest troche inny. Niestety mój organizm się do niego chyba przyzwyczaił i za chiny nie chce się odzwyczaić. W każdym razie próbowałem.

-
- bywalec
Wiecie mam dosyć życia. Tej walki każdego dnia o cokolwiek, o to aby nie mieć urojeń, z sąsiadem piętro niżej, z ludzmi którzy mi ciągle dokuczają, z zolafrenem, mam dosyć. Nie mam już sił. Jeszcze jak żyli rodzice to miałem jakąś motywacje aby żyć dla nich. Teraz oprócz kota to nie mam nikogo.
-
- zaufany użytkownik
Wychodzisz gdzieś z domu?
Ostatnio zmieniony czw kwie 24, 2025 3:38 pm przez Pamal, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
A propos zakupoholizmu to zauważyłam, że kolekcjonuję rzeczy zamiast wrażeń, może u Ciebie też taki mechanizm? Człowiek chory boi się otwierać na rzeczywistość, łapie tylko rzeczy i zamyka się w sobie.
Ostatnio zmieniony czw kwie 24, 2025 3:40 pm przez Pamal, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
Okulary .
Ostatnio zmieniony czw kwie 24, 2025 3:39 pm przez Pamal, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- bywalec
Boje się wychodzić z domu bo od razu słysze krzyki że niby k..., p...., że popie.....y, poje...y itd. itp. oni mnie nienawidzą, tutaj na osiedlu, z nikim się tutaj nie przyjażnie bo niby o czym mam z nimi gadać? O schizofreni?? Brakuje mi kontaktów z ludzmi a zdrugiej strony panicznie się ich boje. Dlatego tak tu pisze na forum. Z kimś moge pogadać, np. z Tobą.Pamal pisze: sob kwie 19, 2025 9:35 pm A mi właśnie wypadł kolejny kawał zęba wyleczonego kanałowo przez moją wieloletnią bardzo dobrą dentystkę, która ignorowała moje skargi o prawą górną stronę aż zrobiła specjalizację z endodoncji, kot umiera na raka, ojciec jest jaki jest a mama umarła, tyle że choroba psychiczna trochę ustąpiła, czego i Tobie życzę.
Wychodzisz gdzieś z domu?
-
- bywalec
Też tak mam. Kupuje sobie wrażenia w postaci rzeczy.Pamal pisze: sob kwie 19, 2025 9:41 pm I okulary bardzo drogie się rozwaliły.
A propos zakupoholizmu to zauważyłam, że kolekcjonuję rzeczy zamiast wrażeń, może u Ciebie też taki mechanizm? Człowiek chory boi się otwierać na rzeczywistość, łapie tylko rzeczy i zamyka się w sobie.
-
- bywalec
Sąsiad piętro niżej gada że jestem poj.... że popie...y ,to takie lżejsze epitety, najlepiej bym się wyprowadził albo żeby on się wyprowadził. Czy ja naprawde jestem taki beznadziejny? Że niby po...y? Ludzie mnie nie znają i nie wiedzą jakim fajnym potrafie być gościem. Nie jestem może zbyt wesoły ale np. jak ktoś potrzebuje pomocy to zawsze pomoge,
-
- zaufany użytkownik
Ale czy nie są to głosy?
A nie masz w okolicy jakiegoś przyjaznego miejsca gdzie mógłbyś spotykać się z innymi chorymi?
A nie masz w okolicy jakiegoś przyjaznego miejsca gdzie mógłbyś spotykać się z innymi chorymi?
-
- bywalec
Niewiem. Oni mnie nienawidzą.
-
- zaufany użytkownik
Mogłeś rozhuśtać mózg zmianami leków.
Leki tylko mają głosy likwidować, nie należy chyba od nich wymagać regulowania cech charakteru (zakupoholizm).
Plus stres związany ze śmiercią rodzica.
A masz w okolicy oddział dzienny? Mogliby Ci ustawić leki.
Co stanie się z kotem jak trafisz na zamknięty?
Leki tylko mają głosy likwidować, nie należy chyba od nich wymagać regulowania cech charakteru (zakupoholizm).
Plus stres związany ze śmiercią rodzica.
A masz w okolicy oddział dzienny? Mogliby Ci ustawić leki.
Co stanie się z kotem jak trafisz na zamknięty?
-
- zaufany użytkownik
Gdzieś mi interlokutor uciekł.