Ładna bestyjka. Jak bym miał iść maxi skutery to wziałbym satelis 500.
LwG
Moderator: moderatorzy
Ładna bestyjka. Jak bym miał iść maxi skutery to wziałbym satelis 500.
Nie mam prawka na motocykl i musiałem zadowolić się tylko 125-tką .
Owszem, to jest świetny podręcznik, z ćwiczeniami.
wszyscy mówią po polsku.szary_wolf pisze: ↑pn kwie 07, 2025 2:16 pm No ale masz powód i chęć aby się uczyć angielskiego. A ja tak jak w tym przykładzie Polaków w Stanach. Pojadą na zieloną karte do Jackowa w Chicago albo na Green Point w NY a przecież Ameryka jest bardzo duża. I nie mają powodu aby uczyć się tak na serio angielskiego. No bo w tych polskich dzielnicach załatwią wszystko po polsku. W sklepie gadają po polsku, do banku po polsku, do lekarza po polsku itd. po prostu nie mają motywacji. Młodzi ludzie to jeszcze może jakąś chęć mają ale ci starsi już nie.
Chyba Polonia i w dzielnicach polskich... Bo przeciętny Amerykanin czuje się uprzywilijowany że zna angielski i że według niego inni też powinni znać ten język. Ostatnio w mojej Łodzi w tramwaju jakaś Amerykanka chciała przejść i do mnie "excuse me sir" bo tak ciężko jej nauczyć się polskiego "przepraszam".mateus pisze: ↑pn kwie 07, 2025 8:35 pmwszyscy mówią po polsku.szary_wolf pisze: ↑pn kwie 07, 2025 2:16 pm No ale masz powód i chęć aby się uczyć angielskiego. A ja tak jak w tym przykładzie Polaków w Stanach. Pojadą na zieloną karte do Jackowa w Chicago albo na Green Point w NY a przecież Ameryka jest bardzo duża. I nie mają powodu aby uczyć się tak na serio angielskiego. No bo w tych polskich dzielnicach załatwią wszystko po polsku. W sklepie gadają po polsku, do banku po polsku, do lekarza po polsku itd. po prostu nie mają motywacji. Młodzi ludzie to jeszcze może jakąś chęć mają ale ci starsi już nie.