Czy ktoś wyzdrowiał kiedyś z forum?

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
nixot321
bywalec

Re: Czy ktoś wyzdrowiał kiedyś z forum?

Post autor: nixot321 »

Kiedyś przez kilka lat zbierałem wszelkie informacje o ludziach z całego świata, którym udało się całkowicie wyzdrowieć ze schizofrenii, tak że ponoć nie musieli już nawet zażywać leków. Naliczyłem ich może 20-25, więc ja osobiście jestem zdania że da się wyzdrowieć, ale trzeba nad sobą pracować na pewno i nie każdy może z tego całkowicie wyjść. Nie wiem, schizofrenia to jedna z najbardziej skomplikowanych i tajemniczych chorób psychicznych ;)
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Żeby wyzdrowieć ze schizofrenii trzeba garnąć się do życia, a w szczególności do ludzi.

Nie da się wyzdrowieć ze schizofrenii jedynie czytając o niej książki, i inne książki też, trzeba wychodzić z domu! Jak najwięcej wychodzić z domu!!!

----------------------------------------
PS. To jest mój 11 000 post!!! :D
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

Ostatnio się dowiedziałem od mojej doktor, że jest szansa całkowitego odstawienia neuroleptyków u mnie. Jestem zatem na dobrej drodze do pełnego wyzdrowienia i życia bez farmakologii psychiatrycznej.
:angelic-blueglow:
gratis
zaufany użytkownik

Post autor: gratis »

A na forum się choruje?
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

Można.
:angelic-blueglow:
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

gratis pisze: śr mar 12, 2025 7:46 pm A na forum się choruje?
na forum sie swiruje :icon-mrgreen:
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

ja słyszałem że 1/5 nawet wyzdrowieje ale po długim braniu leków wielokrotnie nie uleczalna choroba
ale że 10 % popelnia samobójstwa niestety
trzeba brać leki i zmniejszyć do podtrzymujących by w miarę dobrze funkcjonować
Awatar użytkownika
nixot321
bywalec

Post autor: nixot321 »

Znalazłem kolejny ciekawy artykuł, a zarazem dowód na to, że ze schizofrenii da się wyjść. Wypowiada się nawet Pani Profesor Psychiatra, więc można sobie przeczytać. Z tego co wyczytałem największe są szanse na wyleczenie się ze schizofrenii o wczesnym początku, czyli takiej jaka wystąpiła u mnie, bo ja jak zachorowałem miałem ok. 15-16 lat, po przypadkowym spróbowaniu leku/używki, a teraz mam 26 prawie. Przytoczę ten fragment i załączę linka:

"Choć to poważna choroba, schizofrenię o wczesnym początku można leczyć tak, że pacjent wyjdzie na prostą. I często tak się dzieje. - Jedna trzecia pacjentów, prawidłowo leczona, wychodzi bez żadnych ubytków, może zakończyć leczenie – mówi prof. Janas-Kozik."

https://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/ ... ite_id=702
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: miś wesołek »

nixot321 pisze: czw mar 13, 2025 9:04 pm Znalazłem kolejny ciekawy artykuł, a zarazem dowód na to, że ze schizofrenii da się wyjść. Wypowiada się nawet Pani Profesor Psychiatra, więc można sobie przeczytać. Z tego co wyczytałem największe są szanse na wyleczenie się ze schizofrenii o wczesnym początku, czyli takiej jaka wystąpiła u mnie, bo ja jak zachorowałem miałem ok. 15-16 lat, po przypadkowym spróbowaniu leku/używki, a teraz mam 26 prawie. Przytoczę ten fragment i załączę linka:

"Choć to poważna choroba, schizofrenię o wczesnym początku można leczyć tak, że pacjent wyjdzie na prostą. I często tak się dzieje. - Jedna trzecia pacjentów, prawidłowo leczona, wychodzi bez żadnych ubytków, może zakończyć leczenie – mówi prof. Janas-Kozik."

https://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/ ... ite_id=702
:clap: :clap: :clap:

Popieram :)
Dzieci faszyści na hulajnogach...
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Ja choruje 12 lat i nie zanosi sie na to, ze wyzdrowieje. Schiza u mnie postepuje i ciagle mam jakies objawy.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Głosy to demony które do człowieka mówią a którym ludzie dają dostęp do siebie przez różne grzechy choć pewnie zaraz mnie ktoś tu wyśmieje ale nie dbam o to. Ktoś tu kiedyś pisał że przez samo czytanie Biblii wyzdrowiał. Inna osoba pisała że pomogła jej terapia. Wpisz sobie na youtube deliverance from schizophrenia i zobacz jak ludzie byli uwalniani przez egzorcystów od schizofrenii. Tu jest kanał po polsku człowieka który od kilku lat nie bierze leków i żyje choć miał chad.

a tu kanał po angielsku kogoś kto został uwolniony ze schizofrenii i mówi jak samemu się uwolnić w innym filmiku.

gratis
zaufany użytkownik

Post autor: gratis »

pawel534 pisze: sob mar 15, 2025 6:39 pm Głosy to demony które do człowieka mówią a którym ludzie dają dostęp do siebie przez różne grzechy choć pewnie zaraz mnie ktoś tu wyśmieje ale nie dbam o to. Ktoś tu kiedyś pisał że przez samo czytanie Biblii wyzdrowiał. Inna osoba pisała że pomogła jej terapia. Wpisz sobie na youtube deliverance from schizophrenia i zobacz jak ludzie byli uwalniani przez egzorcystów od schizofrenii. Tu jest kanał po polsku człowieka który od kilku lat nie bierze leków i żyje choć miał chad.

a tu kanał po angielsku kogoś kto został uwolniony ze schizofrenii i mówi jak samemu się uwolnić w innym filmiku.

Dobry pretekst na wciaganie na czlonka sekty!
Awatar użytkownika
Alchemik Fioletu
bywalec

Post autor: Alchemik Fioletu »

pawel534 pisze: sob mar 15, 2025 6:39 pm Głosy to demony które do człowieka mówią a którym ludzie dają dostęp do siebie przez różne grzechy choć pewnie zaraz mnie ktoś tu wyśmieje ale nie dbam o to. Ktoś tu kiedyś pisał że przez samo czytanie Biblii wyzdrowiał. Inna osoba pisała że pomogła jej terapia. Wpisz sobie na youtube deliverance from schizophrenia i zobacz jak ludzie byli uwalniani przez egzorcystów od schizofrenii. Tu jest kanał po polsku człowieka który od kilku lat nie bierze leków i żyje choć miał chad.

A Ciebie uwolnił egzorcysta?
Magnetyczne-Słońce Elektryczny-Księżyc
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Mnie egzorcysta nie uwolnił. Byłem raz i nie stwierdził opętania. Może dlatego że byłem na lekach i duch się nie ujawnił a może egzorcysta nie był dobry a może schizofrenia to nie opętanie ale po prostu zniewolenie lub dręczenie demoniczne ale ja wierzę że schizofrenia to problem duchowy a nie żadna choroba mózgu. Mi pomaga czytanie Biblii. Kiedyś słyszałem że schizofrenia bierze się z uzależnień w sferze seksualnej.
Awatar użytkownika
Alchemik Fioletu
bywalec

o. Pio też był dręczony i go egzorcyści nie uwalniali
Zdrowaśny
zaufany użytkownik

Post autor: Zdrowaśny »

pawel534 pisze: pn mar 17, 2025 7:53 pm Mnie egzorcysta nie uwolnił. Byłem raz i nie stwierdził opętania. Może dlatego że byłem na lekach i duch się nie ujawnił a może egzorcysta nie był dobry a może schizofrenia to nie opętanie ale po prostu zniewolenie lub dręczenie demoniczne ale ja wierzę że schizofrenia to problem duchowy a nie żadna choroba mózgu. Mi pomaga czytanie Biblii. Kiedyś słyszałem że schizofrenia bierze się z uzależnień w sferze seksualnej.
powodzenia...
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Zdrowaśny pisze: pn mar 17, 2025 11:40 pm
pawel534 pisze: pn mar 17, 2025 7:53 pm Mnie egzorcysta nie uwolnił. Byłem raz i nie stwierdził opętania. Może dlatego że byłem na lekach i duch się nie ujawnił a może egzorcysta nie był dobry a może schizofrenia to nie opętanie ale po prostu zniewolenie lub dręczenie demoniczne ale ja wierzę że schizofrenia to problem duchowy a nie żadna choroba mózgu. Mi pomaga czytanie Biblii. Kiedyś słyszałem że schizofrenia bierze się z uzależnień w sferze seksualnej.
powodzenia...
Schizofrenia to choroba psychiczna jak kada inna, zadne opetanie czy demon. :roll:
Awatar użytkownika
Alchemik Fioletu
bywalec

Szatan, diabeł, smoluch, bies, 666.
Awatar użytkownika
Alchemik Fioletu
bywalec

Kudły, widły, rogi, nogi, diabeł jest nam tu złowrogi.
Ripajo5342
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Ripajo5342 »

Uważam, że schizofrenia nie jest wynikiem opętania tylko co najwyżej posiadania. W Japonii wg asystenta AI nazywają to "oni". Uważam tak dlatego, że w schizofrenii (przynajmniej ja) jest się w stanie kontrolować a przy opętaniu niekoniecznie.

Wróć do „kto pomoże”