drętwienie kończyn a leki psychotropowe

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Constantius
zaufany użytkownik

drętwienie kończyn a leki psychotropowe

Post autor: Constantius »

Czy ktoś doświadcza dretwienia dłoni lub rąk lub stóp? Czy to mozę być od neuroleptyków? Biorę magnez i witaminę B ale to wogóle nie pomaga.... Słyszałem zę to mogę być problemy z krążeniem.... Neuroleptyki wpływają na krążenie i ciśnienie.... Proszę o opinię czy ktos ma podobne objawy...
Musi być ktoś kogo nie znam, a kto zawładnął mna, moim życiem, śmiercią, tą kartką
Fujikoo
zaufany użytkownik

Re: drętwienie kończyn a leki psychotropowe

Post autor: Fujikoo »

Ja tak mam. Tylko w moim przypadku to nie jest chyba spowodowane przyjmowaniem neuroleptyków, a niewielką aktywnością fizyczną. Praktycznie cały czas siedzę w domu, czasem wychodzę z psem, na uczelnię, raz w tygodniu basen, to chyba trochę za mało. :roll:
Awatar użytkownika
coty
zaufany użytkownik

Re: drętwienie kończyn a leki psychotropowe

Post autor: coty »

Ja też tak miałam i pisałam o tym w wątku o olanzapinie bo mnie to martwiło.Moja Pani Doktor powiedziała że to nie po olanzapinie,jednakowoż dowiedziałam się własnymi zródłami ze takie objawy mogą występować przy zażywaniu neuroleptyków a zwłaszcza rispoleptu.Drętwienie kończyn to nic innego jak przemijające objawy niedokrwienne,szczególnie narażone są na to starsze osoby zażywajace neuroleptyki a zwłaszcza rispolept i trzeba na to uważać bo mogą to być objawy wskazujące na mini udar.Ale ja nie jestem lekarzem i nie chce nikogo straszyć,najlepiej porozmawiać o tym ze swoim lekarzem.Pisze tylko bo mnie to też niepokoiło.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”