Reagila - tycie i aktywizacja
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
Reagila - tycie i aktywizacja
Ktoś zażywał reagile(kariprazyna)?
Czy po niej się tyje czy nie bo podobno jest w porównaniu do abilify dużo lepsza pod względem przyrostu masy ciała?? Nie powoduje praktycznie żadnego tycia..
Jak z aktywizacja, czy nasila lęki i powoduje napięcie jak abilify czy jednak działa prospołecznie poprzez swój agonizm dopaminy?
Czy po niej się tyje czy nie bo podobno jest w porównaniu do abilify dużo lepsza pod względem przyrostu masy ciała?? Nie powoduje praktycznie żadnego tycia..
Jak z aktywizacja, czy nasila lęki i powoduje napięcie jak abilify czy jednak działa prospołecznie poprzez swój agonizm dopaminy?
-
- zaufany użytkownik
Re: Reagila - tycie i aktywizacja
to jeden z nowszych leków może ma mniej skutków ubocznych
zamienniki solianu np amisan czy aposuprid mniej sie je i aż tak sie nie tyje
nie ma tego wilczego niepohamowanego apetytu
zamienniki solianu np amisan czy aposuprid mniej sie je i aż tak sie nie tyje
nie ma tego wilczego niepohamowanego apetytu
-
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Paul7t pisze: pn gru 23, 2024 11:30 pm Ktoś zażywał reagile(kariprazyna)?
Nie powoduje tycia, przynajmniej u mnie.
Co do porównania z Abilify... DLA MNIE Abilify był kompletnie nietrafionym lekiem, gdyż, m.in. właśnie, powodował napięcie. Reagila jest spokojniejsza pod tym względem i, tak, działa "prospolecznie".
Ze swej skromnej strony, polecam.

Dzieci faszyści na hulajnogach...
-
- bywalec
No u mnie właśnie abilify też powoduje napięcie dlatego myślę o kariprazynie. Co do tycia to i tak się dowiem jak sprubuje bo obiecujący kiedyś był lurazydon a w porównaniu do abilify też powodował tycie takie samo.. zobaczę jak ta reagila się sprawdzi.
A co większą akatyzje powodowało abilify czy kariprazyna??
A co większą akatyzje powodowało abilify czy kariprazyna??
-
- bywalec
Według mnie większa akatyzja zdecydowanie po abilify, na kariprazynie jestem na maksymalnej dawce i nie mam tego problemu.
-
- bywalec
Ja osobiście mam wielkiego pecha do tych nowych leków. Ja po reagili byłem bardzo niespokojny, miałem zwiększone urojenia, czułem się jakbym wpadł w jakąś nerwice. Ale tak też było na latudzie i rxulti. Fajnie że komuś te leki pomagają.