Solian jest super :)

amisulprid

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Re: Solian jest super :)

Post autor: eN »

Niecierpliwię się. Już drugi tydzień chrupania.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

niemadry pisze:Niecierpliwię się. Już drugi tydzień chrupania.
Cóż, musi minąć co najmniej cztery tygodnie. Czasami dłużej - na mnie antydepresant zaczął działać po pięciu tygodniach.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Ja tylko się obawiam, że po miesiącu brania mam dyskinezy po solianie - mianowicie ręka mi drży.
Obrazek
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

piotr6 pisze:Ja tylko się obawiam, że po miesiącu brania mam dyskinezy po solianie - mianowicie ręka mi drży.
Po jakimś czasie lekarz na pewno zmniejszy Ci dawkę leku i dyskinezy ustąpią. A póki co możesz poprosić o przepisanie leku, który przeciwdziała dyskinezom.

Pozdrawiam.m.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

No ja na 600 mg solianu miałem silny niepokój w nogach. Teraz na 400 mg jest o wiele lepiej. Natomiast wszystkie leki typu akineton czy pridinol na tych 600 mg nie działało.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

Niepokój w nogach jest dowodem na to,że tak duże dawki leków rozpieprzają całą gospodarkę dopaminową.Ładowanie takich dawek w te receptory.Potem tona następnych leków na parkinsonizm.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Wolę walczyć ze skutkami ubocznymi leków, niż walczyć z psychozą, która odbiera mi normalne życie. Chorzy na raka też biorą wyniszczające ich organizm leki, bo nie mają innego wyjścia. Co zrobić - wóz albo przewóz. Pocieszające jest to, że kiedy stan się poprawia, można obniżyć dawkę leku aż do ustąpienia objawów wytwórczych.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Biore solian od ponad 3 lat, przedtem bralem prawie rok sulpiryd, a wczesniej w sumie przez okres okolo 5 lat rispolept, zalaste, haloperidol i niemam zadnego parkinsonizmu, nie rozpiepszylo mi zadnej gospodarki, czuje sie chwala Bogu swietnie, duzo cwicze i naprawde ciesze sie zyciem. A ta druga szanse daly mi wlasnie leki, jestem za to wdzieczny Bogu, ludziom i psychiatrii!
Awatar użytkownika
Baz
bywalec

Post autor: Baz »

Będzie już z miesiąc jak wróciłem do leków i mimo obaw 800mg Solianu nie wykrzywia :) Ogólnie czuję się lepiej, ba, dużo lepiej nie zapeszając całkiem jestem zadowolony. Myślałem, że to stanowczo za dużo, ale ten lek jest dziwny - stosunkowo 200mg działało dużo gorzej, a tak póki co jest lux :)
Powodzenia i szczęścia wiele dla wszystkich -także na lekach :)
"Filozofia nie jest „wiedzą", którą można by nabyć i bezpośrednio zastosować. Nic z niej nie można zrobić. To ona robi coś z tych, co się jej oddają."
Martin Heidegger
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

I nawzajem Panie Kolego :)
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

U mnie jest tak sobie. Biore 400 mg solianu. Najbardziej dokucza mi depresja i brak aktywności. Na szczęście nie mam urojeń. Solian biore 1 miesiąc i 3 dni. Oprócz solianu biore też 100 mg klozapolu.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Moze dawka solianu jest za duza i zwyczajnie Ciebie dociaza za bardzo, stad brak sily do dzialania.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Sam nie wiem. Ale przy mniejszej dawce będe mieć urojenia.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

tomsoul pisze:U mnie jest tak sobie. Biore 400 mg solianu. Najbardziej dokucza mi depresja i brak aktywności.
Ja przy tej dawce solianu też miałam depresję i brak motywacji do działania. Po odstawieniu solianiu i zamianie na zeldox wszystko wróciło do normy.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Jakos od wrzesnia jestem na setce i urojen nie mam! No tak, wiem wiem, lek na kazdego dziala inaczej :roll:
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

moi pisze:
tomsoul pisze:U mnie jest tak sobie. Biore 400 mg solianu. Najbardziej dokucza mi depresja i brak aktywności.
Ja przy tej dawce solianu też miałam depresję i brak motywacji do działania. Po odstawieniu solianiu i zamianie na zeldox wszystko wróciło do normy.

Pozdrawiam.m.
Ja przedtem byłem na zeldoxie. Powiem tak .Na zeldoxie psychicznie czułem się lepiej niż na solianie ale miałem bardzo silny niepokój w nogach(jakieś parestezje czy coś). Na solianie z nogami jest w porządku przy dawce 400 mg ale gorzej psychicznie.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Pierwszy musi z organizmu wyjsc, by drugi zaczal dzialac, niektore leki pozostaja w organizmie nawet do 3 miesiecy. Na wszytsko potrzeba czasu. Skoro czujesz sie zle na 400 warto sprobowac co drugi dzien 200, potem pozostac na 200. Czlowiek sie sam uczy nowej chemicznej egzystencji, metoda prob i bledow, wielu rzeczy lekarz nam nie powie, bo sam zwyczajnie nie wie, przeciez lekow najczesciej nie bierze, sprawe zna z opowiadan innych pacjentow i podrecznikow, a tu bywa roznie. Warto korzystac z doswiadczenia ludzi tu obecnych na forum, gdyz kazdy ma za soba juz dosyc spory bagaz doswiadczen, ja takze chetnie sie dziele, moze ktos uniknie moich bledow czy komplikacji :) , czasem tylko sie napotyka mur nie do przebicia, wtedy jest czlowiekowi przykro :(
A zupelnie odbiegajac od tematu, ale apropos murow to polecam owe wybitne dzielo, mozna na dole wybrac z lektorem, daje po glowie, obiecuje:
http://www.iplex.pl/filmy/glowa-w-mur,1905
Obejrzalem wczoraj, trzeba przyznac, ze robi wrazenie, tego typu, co sie potem rozmysla nad nim caly nastepny dzien, polecam szczerze.
Awatar użytkownika
Zakrecona
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Zakrecona »

tomsoul pisze:Ja od 9 dni biore solian, a konkretnie od 2 dni jestem na dawce 400 mg solianu i czuje się chusteczkowo. Podobno ten lek ma mnie aktywizować i działać antydepresyjnie. A ja mam depreche i nic mi się nie chce. Jak pomyśle o jakiejś pracy czy pójscie do pracy zawodowej to mnie dosłownie mdli i przeraża. Ile musze czekać aby solian zaczął działać? Pewnie jak znam siebie minimum miesiąc.
Biorę solian 200-0 200 już od roku, na początku miałam kłopoty z zaśnieciem w chwili obecnej spie po 16 godzin dziennie .Nie jestem po nim zamulona ,ale miał mnie zaktywizować i nie bardzo to wszystko wyszło jestem leniwa i zaraz po przyjsciu z pracy zjadam obiad i kładę się spać .Jak idę na drugą zmiane spie średnio do 10 (myśle ,że mogłabym nawet dłużej ) Solian rozlegurował mi hormony (brak miesiączki od pół roku) Chciałabym zmienić ten lek na coś co mi doda kopa, ale zupełnie nie wiem na co .Sporo też przytyłam (ale nie ze względu na apetyt )tylko brak ruchu :(.Rozleniwia mnie ten lek i odbiera chęci do działania ...dni mijają mi na spaniu ,leżeniu .Biorę tez antydepresant Asertin trochę pomógł ,ale nie wiele spodziewałam się czegoś więcej .Dodam ,że choruje na schizofrenie paranoidalną ( w szpitalu brałam rispolept ) po wyjsciu zmienili mi na solian .
Może biorę za dużą dawke nie wiem ...może powinnam porozmawiać o tym z lekarzem ?
POZDRAWIAM RENATA

[/color]
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Ja też brałam 400 mg solianu i tez działał na mnie depresyjnie oraz spowodował zanik miesiączki. tera zbiorę zeldox i jest to dla mnie najlepszy lek, jaki brałam.
Nie wiem, czy w schizofrenii paranoidalnej podaje się ten lek, ale może warto na ten temat porozmawiać z lekarzem?

Pozdrawiam.m.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

moi a ile bierzesz tego zeldoxu? Ja brałem 160 mg i miałem straszne kłopoty z nogami.
ODPOWIEDZ

Wróć do „solian”