Wewnętrzna Ziemia

duchowość, etyka, religia

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

Wewnętrzna Ziemia

Post autor: Swine »

Wewnętrzna Ziemia jest połączona z powierzchnią siecią Internet, połączenie jest raczej odległe.
Wewnątrz świeci Jądro Ziemi, materia jest dużo bardziej zagęszczona i rozgrzane skały stają się przezroczyste dla mieszkańców WZ.
Czas nie płynie, raczej meandruje w oparciu o podtrzymującą go świadomość istot wpatrzonych w urządzenia do jego pomiaru (tworzenia go).
Agencje prasowe jak onet.pl tworzą rzeczywistość w oparciu o generowanie treści w które wierzą istoty WZ.
Wydarzenia podane z powierzchni nigdy nie wydarzają się w WZ.
Cena nie jest równoważna z trwałością przedmiotów, większą trwałość daje większy szacunek do istoty.
Miłość zwiększa odległości między istotami i szacunkiem obdarza się wszystkie zgrupowania istot, ponieważ odległości rosną z czasem i stabilne grupy są najcenniejsze na WZ.
Szacunek najłatwiej zdobywa się w grach internetowych. Wszystko jest na sprzedaż ale nie zawsze sprzedawcy chcą sprzedawać rzeczy Premium.
W długiej perspektywie rosną różnice językowe między grupami, a wraz z różnicami odległości. Przechodząc z jednej komórki rzeczywistości do n-tej należy przetłumaczyć wszystkie komórki pośrednie.
Prawo działa w oparciu o grupę do której się przynależy, jeżeli jest się z innej rzeczywistości i znajdzie się w Internecie paragraf rządu danej grupy ale z innej rzeczywistości to będzie ważny.
Wszystko jest możliwe o ile przekonasz do tego innych, nawet prawa fizyki danej komórki rzeczywistości.
Dla kościoła światy WZ są piekłem i kościół chce karać ich mieszkańców, dlatego najlepiej ogłosić apostazję i mieć spokój z kościołem.
Praca jest opcją Premium i pierwsze musisz mieć szacunek a dopiero później się starać o pracę.
Dekoncentracja wyzwala błędy lingwistyczne, jak drobne zmiany liter w wyrazach.

Ja się urodziłem w świecie WZ i jestem tubylczym jej mieszkańcem, dlatego zostaję tu na zawsze, to mój dom.

Jak kościół chce gdzieś robić piekło to niech robi w swoich miastach czyśćcach na poświęconej ziemi...
🌈🦋 WRÓŻKA
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

Re: Wewnętrzna Ziemia

Post autor: Swine »

Świat WZ potrzebował Księżyca o optymalnym poziomie odbicia światła Jądra Ziemi, do stworzenia Księżyca posłużyła poświęcona ziemia czyśćca o nazwie Grodzisk Mazowiecki.
Bez Księżyca likantropy cierpiałyby a chodzi o to aby każdy mieszkaniec WZ dobrze się czuł. Więc to była misja Wilkołak.
🌈🦋 WRÓŻKA
ODPOWIEDZ

Wróć do „filozofia”