Przekwalifikowanie się

Moderator: moderatorzy

redaktor
bywalec

Przekwalifikowanie się

Post autor: redaktor »

Na kogo mogę się przekwalifikować, jeżeli niby mam wykształcenie wyższe historyczne, ale nigdy nie pracowałem ?.
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Re: Przekwalifikowanie się

Post autor: Dobro »

Zacząć pracę zawsze można, trzeba szukać aktywnie.
Kwalifikacje, nie wiem jakie masz, może na początek pomyśl w czym jesteś dobry albo idź do doradcy zawodowego.
:angelic-blueglow:
redaktor
bywalec

Pójdę do doradcy zawodowego w takim razie ( z Urzędu Pracy, ci z agencji pracy dla OzN to czasem ściema... ).
Teflon
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Teflon »

Czytam posty redaktora od jakiegoś czasu i nie wiem co o nich myśleć. Sam mam wykształcenie wyższe prawnicze i pracowałem w zawodzie , ale dopadła mnie nasza choroba. Pracowałem też już w chorobie jako windykator, agent ubezpieczeń , pracownik budowlany, a obecnie ochroniarz. W naszym przypadku nie ma co wybrzydzać i należy brać każdą pracę , a nie patrzeć jakie się ma wykształcenie. Moja rada dla Pana redaktora zgłosić się do fundacji albo do urzędu pracy i brać każdą robotę czy to sprzątanie czy ochrona. Od czegoś trzeba zacząć , a nie zastanawiać się i użalac się nad sobą. Notabene praca w ochronie to najlżejsza robota jaką miałem,a z chęcią zatrudniają schizofreników że względu na wyższe dotacje.
redaktor
bywalec

Szuka mi pracy m. in. http://www.spoza.org.pl ale też zgłaszam się do serwisów sprzątających i do ZAZ- u.

Spokojnie, mam w komputerze bazę danych warszawskich agencji pracy dla OzN i zakładów pracy chronionej z woj. mazowieckiego. Poodzywam się do nich z powrotem. Wrócę też do https://biurokarier.uw.edu.pl - jako absolwent UW mam prawo do korzystania z niego.

Byłem w wielu miejscach ( i jestem ) wolontariuszem, natomiast sporo gorzej u mnie ze znalezieniem pracy płatnej, z powodu zaniżonej samooceny.
Awatar użytkownika
Catastrophigłupek
bywalec
Status: Upośledzony

Post autor: Catastrophigłupek »

karuna pisze: sob sie 19, 2023 8:24 pm Januszek już nie musi mieszkać w piwnicy!

Januszek jest na utrzymaniu kobiet czy to męska k! SPYTACIE? BUC 2023. KU..WA :angelic-green:
100%
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

Morawiecki ma wyksztalcenie historyczne takze widzisz jakie masz perspektywy xD
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

teraz są też prace zdalne i
hybrydowe 2-3 dni w biurze i 2 w domu
wypełniać jakieś faktury czy obsługa klienta tak moja siostra pracuje
jak masz mgr z historii zrób kurs dydaktyczny i ucz historii
dobra kasa i ile wolnego
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec
Status: guru

Post autor: canngurro »

Juz to widze jak osoba na lekach psychotropowych wypelnia faktury, potem beda milionowe straty dla firmy albo znaczne opoznienie w najlpeszym wypadku.
Do klienta to tez chyba obciach dla firmy jak wyjdzie taki zawiany nacipany koles, jak moze reprezentowac firme. mozemy sobie wkrecac ze po nas nie widac ale fakt pozostaje faktem ze zazywanie tak ciezkich lekow dzialajacych bezposrednio ma mozgu nie pozostaje bez echa w wygladzie czy zachowaniu czlowieka. Serio ktos tu w swojej naiwnosci uawaza, ze dostalby orzeczona calkowita niezdolnosc do pracy bez wyraznego i majacego wszelkie ku temu przeslanki wraz z konsekwencjami z tego wynikajacymi, powodu??
Ostatnio zmieniony ndz sty 07, 2024 8:59 pm przez canngurro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

Polecam naukę np. angielskiego i poszukanie pracy zdalnej
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

Zdolnosc zapietywania jest wylaczona albo bardzo mocno uposledzona na naszych lekach. Raczej nie ma szans nauczyc sie jezyka obcego bedac pod wplywem srodkow psychotropowych
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Ale bzdura, znowu te bajki o inwazyjnosci leków zeby usprawiedliwic własną nieudolność i bierność.
Skutecznie i w praktyce uczę się angielskiego.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

Ta i dalej twoja wiedza jest na tym samym poziomie co w szkole sredniej :lol: Nie ma to jak sie uczyc i niczego nie nauczyc :lol:
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

A skąd Ty możesz wiedzieć na jakim poziomie jest moja znajomość angielskiego?
Ucze się sukcesywnie, sam z siebie, czytając książki w angielskim jezyku i rozmawiając na co dzień z obcokrajowcami. W Wawie jest ich masa.
Awatar użytkownika
PuszkinKochajacyLayle
bywalec

Post autor: PuszkinKochajacyLayle »

Myślałem o przekwalifikowaniu się . Zrobieniu jakiegoś kursu . Ale jak spojrzałem na zarobki to stwierdziłem że się nie opłaca . Lepiej ciągnąć za najniższą krajową plus rencinka .
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Post autor: Piotrek007 »

PuszkinKochajacyLayle pisze: ndz sty 07, 2024 11:34 pm Myślałem o przekwalifikowaniu się . Zrobieniu jakiegoś kursu . Ale jak spojrzałem na zarobki to stwierdziłem że się nie opłaca . Lepiej ciągnąć za najniższą krajową plus rencinka .
Najniższa krajowa plus renta obecnie jest równa średniej krajowej.Dwadzieścia kilka lat temu jak zaczynałem swoją pierwszą pracę to te dysproporcje w zarobkach były o wiele większe.Dzisiaj często nie opłaca się rezygnować z renty i szukać lepiej płatnej pracy na wolnym rynku.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

PuszkinKochajacyLayle pisze: ndz sty 07, 2024 11:34 pm Myślałem o przekwalifikowaniu się . Zrobieniu jakiegoś kursu . Ale jak spojrzałem na zarobki to stwierdziłem że się nie opłaca . Lepiej ciągnąć za najniższą krajową plus rencinka .
Ambitnie.
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

Nawet tego nie widziecie jak sprytnie sciagnal was do swojego poziomu i pokonal doswiadczeniem :lol: Ma niewyslowiona nieodparta potrzebe chwalenia wszystkim i niczym, widac bez tego nie umie zyc, a wy daliscie sie zrobic temu pyszalkowi na szaro. Teraz jak dzieci w piaskownicy przekrzykujecie jeden drugiego, kto jest lepszy, kto gdzie pracuje i wiecej zarabia. A troll sie cieszy bo stworzyl sobie sam wlasne kolo wzajemnego przechwalania sie, a ze jest w tym mistrzem musi terazkazdego z was wdeptac w bloto, bo nie na tym polega jego zabawa by przyznawac drugiemu jaki jest zaradny i ile mu sie udalo osiagnac pomimo choroby, tylko celem jest wywyzszenie sie ksztem blizniego i poprawienie sobie marnego humoru
To sa psychologiczne triki i zagrywki, widac cos tam liznal podstaw i zaraz sie w tym odnalazl jak kazdy psychopata
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

SPROSTOWANIE posta mojego
tak zgadzam się po tabletkach raczej nie da się wykonywać intelektualnej pracy mózg wolniej pracuje
tylko nasz janusz pan kał kauczing trener
wykonuje intelektualne prace i niby motywuje ludzi
ja mam też mgr ale mózg spaćkany po kilkunastu latach brania leków spowolniony zaniki pamięci
:auto-ambulance: :clap:
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Raczej po kilkunastu latach lenistwa, bezczynności i bierności, Pioter. To wchodzi w umysł i odbija się na codziennym zachowaniu. Będzie Ci trudno to zmienic po takim czasie, lenistwo weszlo zbyt mocno, niestety.
ODPOWIEDZ

Wróć do „praca”