Schizofrenia to rozdwojenievjaźni
Moderator: moderatorzy
Schizofrenia to rozdwojenievjaźni
No ourwac wdech wydech to ja tu pracujev4 lata inwezyscy mowią że są zdrowi poza mateuszem
każdy user twgo forum wie że choruje to znaczy ma "wgląd" czyli jest zdrowy.
Każdy leczący się jest zdrowy.
A że bieda nuda głód trudności życiowe to inna sprawa
Każdy leczący się jest zdrowy.
A że bieda nuda głód trudności życiowe to inna sprawa
Re: Schizofrenia to rozdwojenievjaźni
Schizofrenia to rozszczepienie między myślami a emocjami.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Schizofrenii nie ma. Są tylko takie diagnozy 

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Biorąc pod uwagę to, że lewa półkula mózgowa odpowiada za logiczne myślenie, a prawa za wyobraźnię i procesy twórcze, a także uwzględniając rolę łączących półkule: hipokampa i spoidło wielkie (inaczej ciało modzelowate), gdzie też są receptory dopaminowe, to faktycznie, rozchwianie i niezborność mogą występować. Choć sercem też czujemy, serce to busola prawdy. W ogóle czasem odrzucam słowo "psychika", twierdząc, że jest tylko centralny układ nerwowy, serce jako busola prawdy i dusza oderwana od Przedwiecznego Ojca, lub w ogóle jakiejś większej Całości, bo słowo "psychika" jest tchnięte filozoficznie, taka komiksowa chmurka, która niczego nie wyjaśnia, poza określeniem, że jesteśmy chorzy psychicznie, bo mamy objawy psychiatryczne, a to raczej przez to, że role i funkcje poszczególnych części mózgu się faktycznie zazębiają, różne struktury oddziałują na siebie i raczej nie należy ich od siebie izolować... Co nie znaczy, że metodą rTMS (repetetive Transcraniell Magnet Stimulation) nie można by oddziaływać falami o odpowiedniej częstotliwości mierzonymi w hertzach na poszczególne obszary mózgu/ mózgowia. Czy na hipokampa i ciało modzelowate też, tego nie wiem, ale na móżdżek na pewno, bo są o tym prace naukowe. Zamiast tego forsuje się elektrowstrząsy, które są ni w pięć, ni w dziewięć.
Schizofrenia to choroba dezintegracyjna
- Catastrophigłupek
- bywalec
- Status: Upośledzony
Januszek już nie jest tylko na zasiłku 
Januszek już nie musi mieszkać w piwnicy!
Januszek jest na utrzymaniu kobiet czy to męska k! SPYTACIE? BUC 2023. KU..WA

Januszek już nie musi mieszkać w piwnicy!
Januszek jest na utrzymaniu kobiet czy to męska k! SPYTACIE? BUC 2023. KU..WA

Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum