Nie chcę żyć
Moderator: moderatorzy
Nie chcę żyć
Witam mam 27lat od 17 jestem osobą niepełnosprawną dniagnoza to zaburzenia schizotypowe ale nie wiem czy jest prawidłowa.Od jakiegoś czasu czuję się coraz gorzej nic nie robię poza leżeniem w łóżku zdarzają mi się wybuchy płaczu nie mam pracy znajomych przyjaciół mieszkam sam z matką bardzo cierpię i już nie chcę dłużej cierpieć bardzo często marzę o śmierci oprócz zaburzeń psychicznych mam też zaburzenia fizyczne np trzęsienie rąk lub całego ciała czasami wymiotuję często mam pieczenie w przełyku mam bóle i swędzenie ciała
- FreshEscape
- bywalec
Re: Nie chcę żyć
Hej !
Bierzesz jakieś leki ? Chodzisz do psychiatry ? Miałeś jakieś rehabilitacje na oddziałach dziennych ?
Bierzesz jakieś leki ? Chodzisz do psychiatry ? Miałeś jakieś rehabilitacje na oddziałach dziennych ?
Jesteś pod opieką psychiatry? Bierzesz leki?
Bardzo Ci współczuję, bo pamiętam, co to znaczy tak się czuć. Ale z tego można wyjść, zapewniam Cię.
Bardzo Ci współczuję, bo pamiętam, co to znaczy tak się czuć. Ale z tego można wyjść, zapewniam Cię.
Biorę leki chodzę do lekarza raz na trzy miesiące
- FreshEscape
- bywalec
Jak z akytwnościami na codzień ? Mycie, zakupy, sprzątanie, dbanie o siebie ?
Miałeś jakieś hospitalizacje ?
Miałeś jakieś hospitalizacje ?
Byłem trzy razy w szpitalu w domu głównie wszystko robi mama czasami chodzę z nią do sklepu
- FreshEscape
- bywalec
To powiedz mamie zeby cie zaczeła aktywizować ! Bo ugrzęźniesz w błocie nadługo, bądz na zawsze.... Staraj sie robić wszystko z mamą na początek, zeby sie nauczyć. A potem nabierz nawyków i zacznij działać sam.
Problem w tym że się czuję okropnie nie mam na nic chęci i nie widzę sensu żeby coś zacząć
w sumie 30 na karku to czas zeby cos zrobic ze swoim zyciem.ale nic na sile. pozniej czas zapieprza jak ruska rakieta
Ja już dłużej nie chcę żyć od poczęcia nie mam nic tylko ból i cierpienie
- FreshEscape
- bywalec
Zacznij od strugania ziemniaków do obiadu ! Jak nabierzesz reguły, ze ważniejsze od twojego samopoczucia jest, umycie sie, zrobienie prania, obrania tych ziemniaków. Zaczniesz żyć !
Łatwo powiedzieć trudniej zrobić
Jestem załamany
- FreshEscape
- bywalec
Tak, dla ludzi o wczesnym początku choroby tłumaczenie czegoś, mimo ze juz są w jakimś wieku, to najczęsciej dramat. Ale to wina rodzin, najczesciej... Tego jak kogo wychowywali..
Ja na ten moment coraz gorzej się czuję i fizyczne i psychiczne
Teraz mam wybuch placzu i się trzęsę
A Mama co na to?
Mama myślę że mnie nie rozumie czasami jak jej mówię że się coraz gorzej czuję to się nie odzywa
Może nie wie co powiedzieć.
Nie wiemy co druga osoba myśli/czuje.
Nie wiemy co druga osoba myśli/czuje.
Jak byłem z nią w wrześniu u lekarza to powiedzieli że mam się nie przejmować