Doxepin
Moderator: moderatorzy
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Doxepin
Brał to ktoś kiedyś? Jakie działanie na was miało? Jakie skutki uboczne były? Ja to brałam na sen (z raz czy dwa) i szybko co prawda po nim zasnęłam, ale w ciągu dnia byłam nieprzytomna. Ale że mam problemy ze snem (zasypiam bardzo późno ok. 1-2) i muszę wcześnie wstawać, to ogólnie jestem niewyspana i przez to drażliwa. I chciałam prosić lekarza o przepisanie mi właśnie Doxepinu. Może ktoś się podzielić własnymi doświadczeniami? Z góry dzięki. Mandrynka
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia 

Re: Doxepin
Ja dostałam doxepin w szpitalu na depresję. Bardzo dobrze na mnie działał. Mogę śmiało powiedzieć (napisać) że to najlepszy lek antydepresyjny z jakim miałam do czynienia. Jedyne skutki uboczne jakie pamiętam, to senność w ciągu dnia na początku terapii. Jeśli dobrze pamiętam to brałam go w dawce 25-25-50.
Brałam Doxepin 25mg na noc przez 4 lata. Jest to lek antydepresyjny ale w takiej dawce tak przyjmowany działa jedynie na sen. Mnie bardzo pomagał, dzięki niemu przesypiałam całą noc. Owszem, rano było bardzo ciężko się wybudzić ale po mocnej kawie wszystko było OK.
Melisa
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Dzięki za odpowiedzi
Ja mam zamiar go stosować tylko i wyłącznie nasennie 

Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia