Doxepin

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Doxepin

Post autor: marcelinka »

Brał to ktoś kiedyś? Jakie działanie na was miało? Jakie skutki uboczne były? Ja to brałam na sen (z raz czy dwa) i szybko co prawda po nim zasnęłam, ale w ciągu dnia byłam nieprzytomna. Ale że mam problemy ze snem (zasypiam bardzo późno ok. 1-2) i muszę wcześnie wstawać, to ogólnie jestem niewyspana i przez to drażliwa. I chciałam prosić lekarza o przepisanie mi właśnie Doxepinu. Może ktoś się podzielić własnymi doświadczeniami? Z góry dzięki. Mandrynka
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia :)
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Re: Doxepin

Post autor: Petruccio »

Brałem Doxepin 10 lat temu, ale niestety nie działał na mnie.
Obrazek
Fujikoo
zaufany użytkownik

Post autor: Fujikoo »

Ja dostałam doxepin w szpitalu na depresję. Bardzo dobrze na mnie działał. Mogę śmiało powiedzieć (napisać) że to najlepszy lek antydepresyjny z jakim miałam do czynienia. Jedyne skutki uboczne jakie pamiętam, to senność w ciągu dnia na początku terapii. Jeśli dobrze pamiętam to brałam go w dawce 25-25-50.
Melisa
zaufany użytkownik

Post autor: Melisa »

Brałam Doxepin 25mg na noc przez 4 lata. Jest to lek antydepresyjny ale w takiej dawce tak przyjmowany działa jedynie na sen. Mnie bardzo pomagał, dzięki niemu przesypiałam całą noc. Owszem, rano było bardzo ciężko się wybudzić ale po mocnej kawie wszystko było OK.
Melisa
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcelinka »

Dzięki za odpowiedzi :) Ja mam zamiar go stosować tylko i wyłącznie nasennie ;)
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”