Bootcamp a studia z IT

Moderator: moderatorzy

redaktor
bywalec

Bootcamp a studia z IT

Post autor: redaktor »

Jest sens zapisać się na bootcamp, aby pozyskać kwalifikacje bazodanowe bez konieczności odbycia studiów ?.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Re: Bootcamp a studia z IT

Post autor: Schibi »

Nie wiem
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Jak lubisz siedzieć po całych dniach przy komputerze, męczyć oczy i masz zamiar zarabiać na życie w ten sposób.
Jak nie, to lepszy będzie kurs przewodnika wycieczek, kucharza albo hydraulika :D
cezary123
zaufany użytkownik

Z tego co wyczytałem, to bootcamp jest dużo ostrzejszym treningiem niż studia. Ale pewnie szybszym i praktyczniejszym.
Jeżeli gdzieś będą wymagali na przykład dyplomu studiów II stopnia na stanowisko, to trzeba będzie zrobić i to i to.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Bootcamy sa bardzo drogie z tego co wiem, a niewiadomo czy znajdziesz po nim prace.
redaktor
bywalec

Zobaczę. Może po prostu skończę studia z IT.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Studiowalem przez pol roku elektronike zaocznie bylo tak malo osob na roku ze nawet nie wiem czy te studia byly kontyunowane.
redaktor
bywalec

A studia podyplomowe z baz danych ?. Maja awaryjnie sens ?.
Jonny1988
zaufany użytkownik

Post autor: Jonny1988 »

cezary123 pisze: śr sty 15, 2020 9:49 am Jak lubisz siedzieć po całych dniach przy komputerze, męczyć oczy i masz zamiar zarabiać na życie w ten sposób.
Jak nie, to lepszy będzie kurs przewodnika wycieczek, kucharza albo hydraulika :D
Lubię tracić czas a czy liubilbym programoeac to cholera wie
cezary123
zaufany użytkownik

Jonny1988 pisze: sob mar 11, 2023 3:50 pm Lubię tracić czas a czy liubilbym programoeac to cholera wie
Zależy czy jesteś do tego przygotowany, bo lubi się zazwyczaj to, co nam dobrze wychodzi.
Jonny1988
zaufany użytkownik

Post autor: Jonny1988 »

cezary123 pisze: sob mar 11, 2023 4:05 pm
Jonny1988 pisze: sob mar 11, 2023 3:50 pm Lubię tracić czas a czy liubilbym programoeac to cholera wie
Zależy czy jesteś do tego przygotowany, bo lubi się zazwyczaj to, co nam dobrze wychodzi.
Teraz mam przerwę w życiorysie 6 lat niestety korzystać z komputera lubię ale próbowałem coś się uczyć programoeac i Minnie szło
redaktor
bywalec

Czemu ?.
Awatar użytkownika
dorrotea
bywalec

Post autor: dorrotea »

redaktor pisze: wt sty 14, 2020 7:04 pm Jest sens zapisać się na bootcamp, aby pozyskać kwalifikacje bazodanowe bez konieczności odbycia studiów ?.
Zaliczyłam niedawno I rok inżynierskich zaocznych (ratowal mnie finansowo zwrot części czesnego z PFRON+stypendium dla niepelnosprawnych studentów). Skonczylo się pobytem na oddziale całodobowym. Zbiegł się stres w sesji+zmiana leków na niekorzystne - jak się okazało. Na bootcamp niestety trudniej ogarnąć pieniądze i nie ma dofinansowań.
Teraz ćwiczę Excela+SQL we własnym tempie. Które z powodu trudnego epizodu depresji jednak zawrotne nie jest. Rozwój AI raczej mnie wyprzedzi, zanim bym weszła na rynek pracy po przekwalifikowaniu się.
Awatar użytkownika
Katastrofa
bywalec

Post autor: Katastrofa »

Każdy lubi pracę przy komputerze z dostępem do internetu światłowodowego najlepiej.
Awatar użytkownika
dorrotea
bywalec

Katastrofa pisze: wt cze 27, 2023 9:01 am Każdy lubi pracę przy komputerze z dostępem do internetu światłowodowego najlepiej.
Zależy jaką, infolinia z reklamacjami albo praca windykatora to tak nie bardzo, jest duży stres. W chorobach i zaburzeniach psychicznych niewskazany.
Awatar użytkownika
Katastrofa
bywalec

Praca na zmianki także, bo sen nazbyt oraz zbytnio rozregulowany.
Awatar użytkownika
dorrotea
bywalec

Katastrofa pisze: wt cze 27, 2023 12:05 pm Praca na zmianki także, bo sen nazbyt oraz zbytnio rozregulowany.
Mnie się dobrze pracowało dla innej strefy czasowej. W USA jest w porównaniu do Polski inny czas (kilka stref czasowych zależnie od położenia geograficznego danego stanu). I te minus 6 czy 7 lub 8h jest akurat dla kogoś, kto dopiero od 14-15:00 w ogóle wraca do żywych i dopiero wtedy potrafi się na czymkolwiek skupić.
Awatar użytkownika
Katastrofa
bywalec

New Zalane or United Kingdom? Holland is shitty. Najgorszy jest 8nternetowy stalking na forum bez nick anonimowo! Mobbing to też shit! Tutaj plebs nie siedzi na tym forum!
redaktor
bywalec

dorrotea pisze: wt cze 27, 2023 12:28 pm
Katastrofa pisze: wt cze 27, 2023 12:05 pm Praca na zmianki także, bo sen nazbyt oraz zbytnio rozregulowany.
Mnie się dobrze pracowało dla innej strefy czasowej. W USA jest w porównaniu do Polski inny czas (kilka stref czasowych zależnie od położenia geograficznego danego stanu). I te minus 6 czy 7 lub 8h jest akurat dla kogoś, kto dopiero od 14-15:00 w ogóle wraca do żywych i dopiero wtedy potrafi się na czymkolwiek skupić.
Jako kto wtedy pracowałaś ?.
Awatar użytkownika
dorrotea
bywalec

Mailowa obsługa techniczna / support. Angielski mam C2, więc nie problem.
To było dawno przed pandemią. Obecnie raczej ciężko o tego typu prace bezpośrednio dla danej firmy. Przy lancuchu pośredników zarobki mogą być śmieszne + jest nieporównanie więcej chętnych.
ODPOWIEDZ

Wróć do „praca”