sulpiryd
Moderator: moderatorzy
no właśnie
chyba po długim czasie...nie wiem czy jest to najlepszy antydepresant, ale podobno najmniej szkodzi organizmowi.
Re: sulpiryd
Ja któryś już raz biorę od roku i 10 miesięcy sulpiryd(400 mg) i dopiero teraz czuję wyraźną poprawę nastroju, ale nie wiem, czy jest to skutek tego leku, czy innych leków towarzyszących: Depakine, Setaloft i Tisercin. To fakt - na pełne działanie trzeba długo poczekać.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Na mnie osobiście na mój profil receptorowy sulpiryd to najsłabszy lek jaki brałem. A brałem wszystkie i z klasycznych i z atypowych. Chociaż komus innemu moze on pomóc.
na każdego ten lek działa inaczej to samo z tyciem syn tył na początku ,lek ten działał na niego na początku rewelacyjnie brał małe dawki do 100 ale w tedy chorował na depresje
-
- zaufany użytkownik
Gdybym miał depresje i brał 100 mg sulpirydu tez bym sie czuł rewelacyjnie. Bo na moją schizofrenie to nawet 800 mg nie pomagało.
jemu gdy pojawiły się pierwsze głosy pomogła dawka sulpirydu 350 ale w tym czasie jeszcze na niego działał teraz żadna dawka a głosy to wynik asentry w porę nie wycofana sulpirud go wyciszył całkowicie i po obniżeniu dawki po głosach nie było śladu .obecnie leki działają tylko tyle że nim " nie miota " czyli nie ma ani deprechy a ni górek na urojenia i głosy żadne leki nie działają ,a po za tym kiedyś mu pomagały dawki niemowlęce teraz nawet b.duże nic nie działają
-
- zaufany użytkownik
Ja biore obecnie zeldox z którego jestem w miare zadowolony. Natomiast sulpiryd brałem też przez ponad 9 lat wcześniej. Moim zdaniem to ogólnie słaby lek,bardzo słaby. Przynajmniej dla mnie. Powodował u mnie też bardzo silną sedacje.
- bestia19781
- zarejestrowany użytkownik
Brałem sulpiryd 3 lata. Ani nie zwalczył u mnie psychozy ani depresji. Gdy wypiłem kilka piw wcale nie byłem bardziej pijany niż inni. Brałem duże dawki. Czułem się jak bym brał placebo po prostu. Chodziłem raz na 2 miesiące do apteki po darmową porcję kapsułek. Lekarz ciągle mi zwiększał aż do czasu zlikwidowania poradni. Potem inny lekarz przepisał mi prawdziwy lek przeciwdepresyjny i mój stan się poprawił.
Nic nie jest tym czym się wydaje
Ja sulpiryd biorę od 2003 roku. Kiedy zaczęłam brać ważyłam 52 kg, natomiast teraz moja waga wzrosła do 74 kg!!! Od kilku lat mam również problemy z miesiączką - tylko 2-3 w roku!!! Ginekolog stwierdził, że to skutek uboczny sulpirydu.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Czasami takie są, niestety, skutki uboczne leków. Zawsze trzeba rozważyć za i przeciw, kiedy przyjmuje się dany lek. Ja też przytyłam trochę od leków, miałam też zanik okresu, ale dzięki lekom mogłam w ogóle funkcjonować, dlatego zgodziłam się na takie skutki uboczne.gonia 45 pisze:Ja sulpiryd biorę od 2003 roku. Kiedy zaczęłam brać ważyłam 52 kg, natomiast teraz moja waga wzrosła do 74 kg!!! Od kilku lat mam również problemy z miesiączką - tylko 2-3 w roku!!! Ginekolog stwierdził, że to skutek uboczny sulpirydu.
Pozdrawiam.m.
Moi.....ja zdecydowałam sie na ten lek choć znam skutki uboczne i dotknęły mnie. Ale sulpiryd mi bardzo pomógł i będę go brała nadal.
Pozdrawiam...
Pozdrawiam...
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Dobrze, że bierzesz leki. To jedyny gwarant zachowania zdrowia w naszym przypadku.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Moze porozmaiwaj z lekarzem o ewentualnym obnizeniu dawki. Mi to pomoglo, zaczela sie rozwijac giniekomastia, jak zmniejszylem ustapilo. Sulpiryd bralem 2 razy dziennie po 200mg i bylo ok, tylko nalezy zazywac aspargin, zeby nie bylo skurczy. Mozna tez podwyzszyc estradiol poprzez ewentualna suplementacje, co powinno zredukowac poziom prolaktyny i weregulowac prace jajnikow, ale to tez po konsultacji z lekarzem.
Witam
Biorę Sulpiryd w dawce 150 mg drugi dzień ,jestem ciekaw kiedy ujawnia się efekt przeciwdepresyjny bądź/i efekt przeciwautystyczny tego leku.Jeśli chodzi o wiedze o początku działanie leków przeciwpsychotycznych na objawy pozytywne jest ona łatwo dostępna,trudno natomiast znaleść choćby wzmiankę po jakim czasie pojawia się działanie leków przeciwpsychotycznych w przypadku objawów negatywnych schizofrenii(działanie przeciwautystycznych).Jeśli ktoś z Was ma wiedze na ten temat bardzo proszę o informacje.
Pozdrawiam
Biorę Sulpiryd w dawce 150 mg drugi dzień ,jestem ciekaw kiedy ujawnia się efekt przeciwdepresyjny bądź/i efekt przeciwautystyczny tego leku.Jeśli chodzi o wiedze o początku działanie leków przeciwpsychotycznych na objawy pozytywne jest ona łatwo dostępna,trudno natomiast znaleść choćby wzmiankę po jakim czasie pojawia się działanie leków przeciwpsychotycznych w przypadku objawów negatywnych schizofrenii(działanie przeciwautystycznych).Jeśli ktoś z Was ma wiedze na ten temat bardzo proszę o informacje.
Pozdrawiam