Czy wszystko w porządku ze mną jest?! ;\

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
berserkRB
zarejestrowany użytkownik

Czy wszystko w porządku ze mną jest?! ;\

Post autor: berserkRB »

Witam piszę Tu pierwszy raz. problem mam, czy ja aby a pewno jestem 'normalny' tj. bez dziwnych odchyłów, nurtuje mnie to od bardzo długiego czasu.
A więc zaczynając mam 21 lat już ;o. Od malego jak dobrze pamiętam lubialem pogadać ze sobą, tj. gadałem do siebie na głos. prowadziłem dialog (monolog) ze wlasnmi myślami chyba, tak jakbym nie byl sam w mojej głowie, nadal tak mam, gdy tylko budzę się od razu zaczynam gadać. Coś w tym stylu jakbym posiadal w sobie jakąś Kobiete ktora pozwala mi zrozumieć Świat, z która zawsze sie dogaduje, jeśli sie nie dogaduje to mam zje*an humor na cały dzień.
Przez ostatnie 2 lata brałem narkotyki najwięcej trawke, ale długi okres też i Amfetamine, i Substytut Koki. ;\ Dowiedziałem się tez, że na LSD też wpadlem , no ale nie pamiętam. Z nałogu sam wyszedlem, dzieki pomocy wlaśie tej Kobiety w mojej głowie... nie biore już ze 4 miesiące. i Tu wszystko się zaczeło.
miewam tak straszną chwiejność nastrojów w ciągu dia, że potrafie rano słuchać Disco Polo lub Reagge, a późnym wieczorem bardzo cięzki metal. Nastroje zmieniają sie takoooo same z siebie, co jest powoli męczące, bo nie mam na nie wpływu.
w życiu czuje sie odosobiony, nikt nie rozumie mnie, nie chcą chyba zrozumieć, przez co stwierdziłem, że rozmowa z ludzmi nie ma najwiekszego sensu, skoro Oni i tak zawsze wiedzą lepiej, i mają swoje wytłumaczenia... a i tak wszyscy kłamią, czego nienawidzę wręcz.! czuje sie wyocowan, każdy na mnie patrzy sie jak na idiote. zawsze mawiano mi, że jestem jakis taki inny, dziwny. ale poprostu chciałem być tlko sobą, nie zakładając jakiejś tam maski, jak to robią zwykli ludzie! nie lubie tego. zawsze fałszywe one są!
patrząc sie w lustro nie pozaje siebie, patrząc na swoje dłonie wydają mi sie one obce dla mie, tak jakbym był uwieziony w czymś.
najchętniej to bym uciekł gdzieś daleko gdzie ie ma żadnych norm zwyczajowych, obyczajowych itd. itp. ...po prostu życ, jak normalne zwierzątko, bez czasu, <--- któr to jest najgorszym wynalazkiem ludzkości.
wiele jeszcze mam do napisania, lubie pisac! ;). pisze sobie ksiązke, bedzie bestselerem! ;D!
ale jak Tu żyć skoro znam ten świat na pamięć, wiem co robić itd. itp. ale kłoći to się we mnie. ajgorsze, że nie jestem pewny nawet samego siebie! ;\
Czy to normale rozmyślania? co nazwać normalnością Tu!?
Wciąż biegnę i biegnę
I nie wiem dokąd iść...
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Re: Czy wszystko w porządku ze mną jest?! ;\

Post autor: moi »

Cztery miesiące to bardzo mało, jeśli chodzi o abstynencję. Wytrzymaj w niej jeszcze trochę, a Twój nastrój powinien się ustabilizować.

Pozdrawiam.m.
berserkRB

wytrzymam, bo ie widze sesu brania czegokolwiek, bo po co?. nichodzi mi o moje branie. a spostrzeganie! czułem sie normalie. a teraz z dnia na dzień jest coraz gorzej, przezywam to samo w środku tylko z większą siła. ten dialog w mojej głowie coraz mniej mi sie podoba. tak samo jak i obcy świat ktory codziennie widze. lubie zamknąc w sobie sie. i tylko pisać, bo wtedy nie mysle prawie wcale. a gdy myśle to same dziwne rzeczy. np. jak ktoś stworzył komputer. to ja stworze coś lepszego niż komputer. i zaczynam myślec. i w takim natłoku myśli potrafie pół dnia spedzić w samotności. ale lubie samotność, bo nie lubie ludzi! zresztą, ludzie chyba też mnie nie lubią ;)
Wciąż biegnę i biegnę
I nie wiem dokąd iść...
berserkRB

jedyne co lubie to spać, mam zaje*biste sny, i najlepsze, że wiem, że to są sny i robie w nich co ze chce. aj i dość często musze sprawdzać, czy to Fikcja już tu jest, czy jednak życie.
Wciąż biegnę i biegnę
I nie wiem dokąd iść...
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Czujesz się teraz źle, bo zaczynasz trzeźwieć, oczyszczać się i zaczynają "wychodzić" różne przykre rzeczy, wtedy stłumione narkotykami. To normalne. Po jakimś czasie minie.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Marihuana nierzadko prowadzi do schizofrenii, więc unikaj narkotyków jak ognia. Moim zdaniem jeśli nastroje się nie poprawią w ciągu tygodnie lub dwóch idź do lekarza psychiatry. Może on coś ci przepisze, żeby to nie rozkręciło się w rzeczywistą chorobę.

To fajnie, że lubisz pisać i masz miłe sny. Bądź dobrej myśli , postaraj się odbudować optymizm bazując na tym co już masz. Pisz w tym wątku jeśli masz ochotę lub problem. Pozdrawiamy Cię i nigdy więcej dragów.
berserkRB

no spoko. tylko chyba tutaj nie chodzi o dragi, tylko o moje spojrzenie na Świat. zawsze byłem jakiś dziwny, inny. ludzie tak mowili. gdy brałem to byłem ogarnięty mimo wszystko, bardziej niż moi znajomi. tj. wiedziałem co robie, byłem świadomy. a teraz jestem optymistą, czasami mam siłe, że będą ze mnie ludzie (skończe studia, będe Panem swojego losu itd.) a czasami kompletne Dno jestem. Do pracy już nie chce mi sie jeżdzić, bo tam chyba każdy naćpany jest i pracuje. w szkole wszyscy patrzą sie na mnie jak na odludka. ;\ wgl jakieś chore to chyba... o.O zawsze nieśmiały byłem. ale teraz odpowiada mi to, bo po co komuś jakaś komunikacja?! ;) ooo np. z Tatuśkiem jak pokłócilem sie to potrafilem 3 mięsiące sie do niego nie odzywać, i traktować go jak powietrze w domu, nie bylo go dla mnie i z innymi ludźami tak samo moge! ;P
Wciąż biegnę i biegnę
I nie wiem dokąd iść...
berserkRB

MatriX, pelen MatriX co jest Tu, jest tylko na chwile. ludzie jeszcze bardziej fałszywi niż można by to opisać, dajjjoj, żygać tym wszystkim sie chce. ;P
Wciąż biegnę i biegnę
I nie wiem dokąd iść...
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

To może być efekt trawki i amfy, które brałeś.
berserkRB

efekt no niech będzie. ale co z tyt\m efektem robić, skoro im dłuzej tym gorzej w bani mam. kompletne porycie siebie. nie dość , że otoczenia nie poznaje (jako swoje otoczenie), to do tego nie wiem jak w otoczeniu zachowywać sie. ;\...... ja to nie ja, moje zycie przez innych obserwowawane, co nerwicuje.... ;\ nie potraficie żyć własnym życiem do chu...* Pana. ;\\
Wciąż biegnę i biegnę
I nie wiem dokąd iść...
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Trzeźwiejesz i stąd to uczucie pomieszania. PO jakimś czasie powinno zniknąć i wszystko wróci do normy. Musisz uzbroić się w cierpliwość.

Pozdrawiam.m.
berserkRB

to kurde ile trzeźwieć można ;o. ponad 4 miesiące i dalej ; o. nie lubie czekać! ;P
Wciąż biegnę i biegnę
I nie wiem dokąd iść...
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: miś wesołek »

Amfa to w ogóle mistrzostwo świata w wywoływaniu choróbsk i stanów paranoidalnych: psychoza amfetaminowa, depresja, cyklofrenia, schizofrenia... Moim zdaniem nic nie wskazuje na to, że masz schizo. Nie łapiesz nawet paranoi i manii prześladowczej, co jest rzeczą typową przy nadużywaniu tego specyfiku. Może depresję jakąś masz, może chwilową, związaną z ćpańskiem, a może już na stałe. Jeśli Twój obniżony nastrój będzie utrzymywał się albo stanie się nie do zniesienia (to, co piszesz na to raczej nie wskazuje), zgłoś się do psychologa lub psychiatry. Taka wizyta, to nic strasznego, a może dzięki niej zapobiegniesz czemuś poważniejszemu lub ułożysz sobie życie na nowo po narko-ekscesach. Powodzenia.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
berserkRB

no Feta to przesadzone gówno jest. ;\ a wracając to nawet o Dopalacze też sie zachaczylem! ;o. ojj psychozy straszne są czasami, gdy każdy z przechodniów wygląda Ci na policjanta. każdy samochochod, jest policyjnym samochodem. kumple chcą Cie okraść, non toper ;o 3 nocki bez spania, a wtedy tylko leżysz i myślisz sobie co byłoby gdybyś sobie przez okno wyskoczyl...itd, itp., już próbowałem, ale nisko to było. nic wielkiego!;) po LSD świństwo chyba, nie pamiętam, to nawet z namiotem można gadać ;D.
a co do Nastroju mojego, dzisiaj rano wstałem i mam zaje..isty humor. (ryj się cieszy cały dzień ) i nie wiem czemu!? bez powodu, tylko ludzie wkur... swoim ciąglym gupim, debilistyczym zachowaniem! każdy ludź.!
Wciąż biegnę i biegnę
I nie wiem dokąd iść...
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

Post autor: dan »

berserkRB pisze:gdy każdy z przechodniów wygląda Ci na policjanta. każdy samochochod, jest policyjnym samochodem. kumple chcą Cie okraść, non toper ;o 3 nocki bez spania, a wtedy tylko leżysz i myślisz sobie co byłoby gdybyś sobie przez okno wyskoczyl...itd, itp., już próbowałem, ale nisko to było. nic wielkiego!;) po LSD świństwo chyba, nie pamiętam, to nawet z namiotem można gadać ;D .... tylko ludzie wkur... swoim ciąglym gupim, debilistyczym zachowaniem! każdy ludź.!
To, co opisujesz jest typowe po narkotykach, a tych to sobie chyba nie odmawiałeś? ;).
Taka jest cena za nadwyrężanie układu nerwowego. Zgłoś się do psychologa, nie zaszkodzi. Być może będzie trzeba zrobić badania u neurologa i endokrynologa.
Napisałeś, że masz 21 lat. Nie wiem, jak długo ćpałeś i kiedy zacząłeś, ale męski organizm dojrzewa dłużej i później, niż kobiecy, dlatego mógł się rozstroić (np. hormonalnie) za sprawą toksycznych substancji, którymi się faszerowałeś.
Zapraszam do rozmowy na czacie.
berserkRB

narkotyki , narkotyki, narkotyki. nie narkotyki a sam nie wiem co. głupie myśli mam i tyle ;P. dogadać sie z nikim nie da, bo każdy inaczej na Świat patrzy. tj. ja patrze zawsze inaczej! ;P. jedyna osoba z którą się dogadywałem była to dziewczyna wlaśnie mająca schizofrenie. no ale cóż. tutaj widze też nie dogadam sie. gupie to tu!
Wciąż biegnę i biegnę
I nie wiem dokąd iść...
kleks

Post autor: kleks »

cześć:)
ja też mam sporo problemów, które prawdopodobnie również wypłynęły po zaprzestaniu nadużywania różnych dobrodziejstw natury. to już ponad 2 lata. na początku moje samopoczucie wzrastało, zbiegło się ono z poznaniem kobiety, która teraz jest moją żoną. potem narodziny dziecka i stopniowo mój pozytywizm spadał. jestem strasznie nerwowy, znerwicowany wręcz. drobnostki wyprowadzają mnie z równowagi. bywam agresywny. ciągłe dialogi ze sobą, zaczynam wierzyć w różne chore rzeczy, które przyjdą mi do głowy. nie wiem co ze sobą zrobić. chciałbym ucieć od cywilizacji, nie cierpię tego co mnie otacza. przeprowadziłem się nad morze, ale tutaj też mnie dopadło. ciągłe kłótnie, bóle głowy, brak siły do zrobienia czegoś konstruktywnego.
obawiam się brania leków, chciałbym być trzeźwy, ale rzeczywistość mnie przytłacza. po jednej wizycie u psychoterapeuty i doświadczeniach mojej żony z różnej maści specjalistami nie wierzę w ich pomoc. chciałbym znowu móc zaznać spokoju, ale jak?
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

kleks pisze:... po jednej wizycie u psychoterapeuty i doświadczeniach mojej żony z różnej maści specjalistami ...
Jacy to specjaliści ? Liczę, że nie znachorzy. Jeśli był wśród nich psycholog lub psychiatra jak miałby Ci pomóc, jeśli Cię nie widział na oczy ?
kleks

Post autor: kleks »

owszem, byli to psycholodzy i psychiatrzy, a wizyty nie dotyczyły oczywiście moich problemów. mówię o negatywnych doświadczeniach, o których wiem z pierwszej ręki.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Możliwe. Ja natomiast miałem negatywne doświadczenie z hydraulikami. Jednak, gdy woda będzie lecieć, będę musiał na nowo jakiegoś wezwać. Czasami pomoc specjalisty jest nieunikniona.
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”