forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
Pumba pisze: ↑sob mar 11, 2023 1:49 pm
Bóg cały czas działa w świecie , życie to seria przypadków i jest ono także z tego a nie innego powodu takie ,bo Bóg zaprojektował świat pełen cierpienia mimo że mógł to zrobić inaczej.
I dlatego tacy jak Ty nic w zyciu nie osiagaja.
Jak zwykle zrzucanie odpowiedzialnosci.
Zyj tak dalej.
A zycie masz tylko jedno.
To jest wlasnie jedna z takich decyzji o ktorych wczesniej pisalem.
Znowu jątrzysz . Pumba ma prawo szukać odpowiedzialnych za jego stan Ciebie natomiast nic nie usprawiedliwia. Tak życie masz tylko jedno katastrofa Dlatego szanuj innych uzytkownikow . Przeproś tych których masz przeprosić i jeszcze pumbę.
Ja go rozumiem tyle się mówi o Bogu a on jest nieszczęśliwy i nikt i nic mu nie pomaga . Wiec doszedł di wniosków do jakich doszedł . Jak dopuści do siebie myśl ze Boga nie ma to te wnioski mu upadną . Ty natomiast pisałeś o swoich stanach chorobowych w których też doświadczasz Boga. Może spytaj go się wtedy czy masz przepraszać i się diametralnie zmienić?
Amman, powiedz. Bo długo szukałem twojej syntezy. I zaprzeczaniu wszystkiemu co nowoczesne i mądre. Nazywasz sie Amman na forum, to ma coś wspólnego z tym Ammanem ze Szwajcarii ? Co setki ludzi, których stworzył, to amisze ze stanów zjednoczonych ? Co nawet nie mogą używać prądu ?
Po co kłamiesz . Ja właśnie pisze o rzeczach nowoczesnych i mądrych . Ty się natomiast na czymś znasz? Może zacznij się uczyć i wtedy byś coś mądrego mógł napisać . Jak mogę mieć coś wspólnego z Amanem w Szwajcarii zastanowiłeś się nad tym?
Amannn pisze: ↑sob mar 11, 2023 11:08 pm
Po co kłamiesz . Ja właśnie pisze o rzeczach nowoczesnych i mądrych . Ty się natomiast na czymś znasz? Może zacznij się uczyć i wtedy byś coś mądrego mógł napisać . Jak mogę mieć coś wspólnego z Amanem w Szwajcarii zastanowiłeś się nad tym?
\luzuj galoty chłopie !!! Pytanie na twój temat, określasz kłamstwem... Ja jebe.. !!! Ammman to był szwajcarski duchowny co stworzył AMISZÓW. The amisz paradais se obejrzyj na yotubie hihi. No elicticity, no gas, no telefon. Dla mnie określenie ciebie i twoich poglądów to taki świat amisza... Co moge na to poradzić ? Sam sie tu tak zaprezentowałeś.. A nick twój, został już odkryty. W końcu.. hihi
Po co takie bzdury wypisujesz? Namowilbys może katastrofę na psychoterapię i powiedzenie prawdy o sobie psychiatrze Miałbyś dobry uczynek Powiedz mu ze sam byłeś i wytłumacz mu dlaczego musi iść najlepiej do babińskiego .
Ja nie mówię tylko w imieniu swoim , mam na myśli cierpienie ludzi poprzez wszystkie lata istnienia ziemi i człowieka.
W moim życiu też przeżyłem mnóstwo dobrych chwil które do dzisiaj wspominam, spójrzmy na to co teraz dzieje się na Ukrainie, rosyjska swołocz morduje, gwałci torturuje tamtejszą ludność.
Amannn pisze: ↑ndz mar 12, 2023 3:36 am
Po co takie bzdury wypisujesz? Namowilbys może katastrofę na psychoterapię i powiedzenie prawdy o sobie psychiatrze Miałbyś dobry uczynek Powiedz mu ze sam byłeś i wytłumacz mu dlaczego musi iść najlepiej do babińskiego .
Nie będę mu tłumaczył bo szpitale psychiatryczne nie są od tego żeby leczyć kogoś z gruboskórności czy zdaniem niektórych. Braku empatii i lekkiego chamstwa. Tym sie psychiatria nie zajmuje !!! Zajmuje sie poważnymi przypadkami, czyli np; takimi jak to że ktoś, sie przejmuje takimi ludźmi. Czyn nawet buduje obraz jakiegoś wroga. Który jego zdaniem, go niszczy...
Pumba pisze: ↑sob mar 11, 2023 11:30 am
Nie potrafię sobie tego wytłumaczyć czy nie mogło być to wszystko inaczej, tak jak się słyszy że Bóg jest miłością, niestety niewiele ma to wspólnego z prawdą, Bóg to szaleniec.
pożal się boże
Ukryta zawartość
To forum wymaga zarejestrowania i zalogowania się, aby zobaczyć ukrytą zawartość.
Amannn pisze: ↑ndz mar 12, 2023 3:36 am
Nie będę mu tłumaczył bo szpitale psychiatryczne nie są od tego żeby leczyć kogoś z gruboskórności czy zdaniem niektórych. Braku empatii i lekkiego chamstwa. Tym sie psychiatria nie zajmuje !!! Zajmuje sie poważnymi przypadkami, czyli np; takimi jak to że ktoś, sie przejmuje takimi ludźmi. Czyn nawet buduje obraz jakiegoś wroga. Który jego zdaniem, go niszczy...
No katastrofa mówi ze ludzie mu zazdroszczą hejtuja go czyli buduje obraz takiego wroga . W psychiatrii to się nazywa urojenia ksobne . Czemu wiec go nie chcesz zachęcić by opowiedział o tym i o innych swoich sprawach psychiatrze? Ty miałeś obraz takiego wroga jak byłeś w babińskim?
No i co jest Freshescape? Czemu go nie namawiasz? Mówiłeś ze to jest poważne zaburzenie. Nie chcesz chłopakowi pomóc to twój forumowy przyjaciel jak śmiem przypuszczać.
Bardzo żałuję tego ,że w 2008 roku zaszedłem do Katolickiego Kościoła w Norwegii, na początku wszystko było ok Bóg dawał mi fajne łaski uświęcające a potem wszystko zaczęło się sypać, Bóg wrobił mnie w psychiatryk, gdybym mógł cofnąć czas moja noga w tym Kościele by nie postanęła.
Przed tamtymi wydarzeniami moje życie było świetne ,nie słyszałem żadnych głosów żyłem sobie beztrosko, grałem w gry rpg zwiedzałem świat ,oglądałem dobre filmy słuchałem dobrej muzyki cieszyła mnie każda chwila.
Pumba, czy to kontynuacja wątku: "Czy głosy mogą pochodzić od Boga"? Jeżeli tak, to prawdopodobnie wrażenia tej Istoty i jej złośliwego wpływu są pochodzenia chorobowego.
Amannn pisze: ↑wt mar 14, 2023 5:42 am
No i co jest Freshescape? Czemu go nie namawiasz? Mówiłeś ze to jest poważne zaburzenie. Nie chcesz chłopakowi pomóc to twój forumowy przyjaciel jak śmiem przypuszczać.
Jeszcze ostatecznie się nad tobą zlituje i coś napisze odnośnie ciebie. Z wiekiem, coraz bardziej rozumiem ludzi, którzy biorą do siebie psa i kota. I z nimi żyją i z nimi rozmawiają i je wychowują. Lepiej z psem pogadać i na kota nakrzyczeć niż z tobie cokolwiek mówić. Bo kot i pies jest od ciebie mądrzejszy. Przynajmniej udają ze coś rozumieją...
Amannn pisze: ↑wt mar 14, 2023 5:42 am
Jeszcze ostatecznie się nad tobą zlituje i coś napisze odnośnie ciebie. Z wiekiem, coraz bardziej rozumiem ludzi, którzy biorą do siebie psa i kota. I z nimi żyją i z nimi rozmawiają i je wychowują. Lepiej z psem pogadać i na kota nakrzyczeć niż z tobie cokolwiek mówić. Bo kot i pies jest od ciebie mądrzejszy. Przynajmniej udają ze coś rozumieją...
Wiesz ze wymagasz dalszego leczenia i ze przerwanie psychoterapii było w twoim przypadku dużym błędem . Współczuje ci też ze babinski zakończył z tobą współpracę po 3 dniach ale się im nie dziwie i proszę cię zrozum ich . Oni musza myslec o dobru ogółu pacjentów a nie o jednym. Nie, nie możesz mieć kota i psa moim zdaniem i proszę cię nie kupuj ich. Zwierzęta to też odpowiedzialność i nie zrozumieją cię jak będziesz do nich mówił Już lepiej mów do butelki piwa lub do opakowania po jogurcie.
Moje życie przed wejściem w świat Boga było wspaniałe, odczuwałem pełne ludzkie emocje i cieszyło mnie wszystko każda chwila, grałem sobie na komputerze w moje ulubione gry RPG, zwiedzałem świat, słuchałem dobrej muzyki i oglądałem moje ulubione filmy fantasy, chodziłem na siłkę.
Wszystko było zajebiście do momentu aż wszedłem w świat Boga.
Pumpa załóżmy ze masz rację co chcesz z tym zrobić ? Js cię rozumiem ze uważasz ze masz kontakt z bogiem . A konsultowales to z psychiatra lub księdzem?