niech mi ktoś wytłumaczy

Moderator: moderatorzy

arek77
zaufany użytkownik

niech mi ktoś wytłumaczy

Post autor: arek77 »

dlaczego 6 mg rispoleptu to duża dawka a np 50 mg ketrelu to śladowa dawka?przecież na ludzki rozum i rozsądek 50mg jest o wiele razy więcej niż 6mg?o co tu chodzi?tak samo abilify 30 mg to bardzo duża dawka a np solian duża to 800mg?dlaczego te leki są tak dawkowane i nie ma logicznego dozowania?
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Re: niech mi ktoś wytłumaczy

Post autor: Miś Uszatek »

Wiesz też zadałem takie pytanie mojemu lekarzowi, dostałem odpowiedz że ogólna objętość w miligarmach leku zależna jest od ilośći substancji pomocniczych. Weż sobie dowolną ulotke od leku i przeczytaj na początku jakie oprócz głownego składniku zawiera jeszcze substancje pomocnicze.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

arek77 pisze:dlaczego 6 mg rispoleptu to duża dawka a np 50 mg ketrelu to śladowa dawka?przecież na ludzki rozum i rozsądek 50mg jest o wiele razy więcej niż 6mg?o co tu chodzi?tak samo abilify 30 mg to bardzo duża dawka a np solian duża to 800mg?dlaczego te leki są tak dawkowane i nie ma logicznego dozowania?

Chodzi chyba o substancję czynną.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Jeden cpecyfik jest mocniejszy, inny slabszy, po prostu. Gram arszeniku wystarczy w zupelnosci, ale saletry by juz trzeba z 15 zeby zabic konia :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”