Psychoza a depresja/nerwica
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
Psychoza a depresja/nerwica
Kto po psychozie wpadł w nerwicę i depresję? Jak się u Was ona objawia?
Władza absolutna państwa będzie funkcją absolutnej swobody każdej jednostkowej woli.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: Psychoza a depresja/nerwica
Dużo ludzi ma depresję tzw. popsychotyczną, jest to dość częsty schemat. Osobiście nie miałem.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
-
- bywalec
a jak się teraz czujesz? Co robisz na codzień?
Władza absolutna państwa będzie funkcją absolutnej swobody każdej jednostkowej woli.
-
- bywalec
A co robisz na codzień?
- amigo
- zaufany użytkownik
Uczęszczam na oddział dzienny. Staram się zmienić aktywność. Trochę tego trochę tamtego.
Oglądam TV, słucham muzyki, chodzę na spacery z psem, czytam różne wiadomości ; sport, że świata, nauki, technologii,
Gram w koszykówkę oraz w gierki na kompie. Oraz czasem obejrzę jakiś film.
-
- zaufany użytkownik
Nie widze nic dziwnego ze sie ma depresje popsychotyczna naprawde trzeba byc zdrowo walnietym zeby byc zadowolonym z zycia po takim wyroku jak f20.Dajcie spokoj mialem 23 lata kochalem zycie i nagle sie okazalo ze musze sie do konca zycia leczyc zostajac impotentem i w dodatku nie mogac sie napic alkoholu a moja glowa pracuje po psychotropach wolniej o 50 % niz kiedys..Dzisiaj mija 10 lat i jest łatwiej bo człowiek sie juz pogodzil i ulozyl sobie juz zycie na nowo i cieszy sie z tego co mu jeszcze zostalo ale trzeba byc naprawde mocnym zeby nie miec depresji po 1 szpitalu i diagnozie
Jak masz impontencje to może zmiana leku pomoże.Damian77777 pisze: ↑wt kwie 26, 2022 7:25 pm Nie widze nic dziwnego ze sie ma depresje popsychotyczna naprawde trzeba byc zdrowo walnietym zeby byc zadowolonym z zycia po takim wyroku jak f20.Dajcie spokoj mialem 23 lata kochalem zycie i nagle sie okazalo ze musze sie do konca zycia leczyc zostajac impotentem i w dodatku nie mogac sie napic alkoholu a moja glowa pracuje po psychotropach wolniej o 50 % niz kiedys..Dzisiaj mija 10 lat i jest łatwiej bo człowiek sie juz pogodzil i ulozyl sobie juz zycie na nowo i cieszy sie z tego co mu jeszcze zostalo ale trzeba byc naprawde mocnym zeby nie miec depresji po 1 szpitalu i diagnozie
- amigo
- zaufany użytkownik
Albo znalezienie sobie seksownej kobiety.
-
- zaufany użytkownik
Tzn.wtedy swiezo po kryzysie i szpitalu bralem rispolept i faktycznie kilka miesiecy nie mialem jakiegolowiek wzwodu nie bylo szans.zacziszor pisze: ↑wt kwie 26, 2022 8:00 pmJak masz impontencje to może zmiana leku pomoże.Damian77777 pisze: ↑wt kwie 26, 2022 7:25 pm Nie widze nic dziwnego ze sie ma depresje popsychotyczna naprawde trzeba byc zdrowo walnietym zeby byc zadowolonym z zycia po takim wyroku jak f20.Dajcie spokoj mialem 23 lata kochalem zycie i nagle sie okazalo ze musze sie do konca zycia leczyc zostajac impotentem i w dodatku nie mogac sie napic alkoholu a moja glowa pracuje po psychotropach wolniej o 50 % niz kiedys..Dzisiaj mija 10 lat i jest łatwiej bo człowiek sie juz pogodzil i ulozyl sobie juz zycie na nowo i cieszy sie z tego co mu jeszcze zostalo ale trzeba byc naprawde mocnym zeby nie miec depresji po 1 szpitalu i diagnozie
Teraz biore zolafren i jakos tam jestem w stanie osiagnac wzwod ale nie jest latwo wyobraznia musi mocno popracowac
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Wzwód to problem, szczególnie w gabinecie lekarskim, gdzie lekarz to kobieta.
Nie daj Boże ta kobieta poczuje Twoją chęć i zdejmie majtki.
Potem zapuka jakaś babcia, bo ma problem z papierami i zobaczy was razem na szpitalnym łóżku.
Potem dzwonią na policję.
Potem lekarka wylatuje z pracy.
Potem zaczyna do Ciebie wydzwaniać. STALKING.
Czasem jest różnie ze wzwodem.
Nie daj Boże ta kobieta poczuje Twoją chęć i zdejmie majtki.
Potem zapuka jakaś babcia, bo ma problem z papierami i zobaczy was razem na szpitalnym łóżku.
Potem dzwonią na policję.
Potem lekarka wylatuje z pracy.
Potem zaczyna do Ciebie wydzwaniać. STALKING.
Czasem jest różnie ze wzwodem.
- amigo
- zaufany użytkownik
Często właśnie łapiemy taki stan z powodu, że wracamy do rzeczywistości.
Coś co przeżywaliśmy w psychozach to takie "Oderwanie się od świata". Stan wyższości, dziwnych a za razem ciekawych przeżyć.
A później normalność i w podświadomości brakuje Nam tego stanu.I wydaję mi się, ze dlatego lapiemy - Depresję/Nerwicę.
Coś co przeżywaliśmy w psychozach to takie "Oderwanie się od świata". Stan wyższości, dziwnych a za razem ciekawych przeżyć.
A później normalność i w podświadomości brakuje Nam tego stanu.I wydaję mi się, ze dlatego lapiemy - Depresję/Nerwicę.
Chcesz powiedzieć, że psychoza bywa inspirująca amigo ?
Myślę, że (depresja) to wynik rozczarowania własną błędną mądrością..
Myślę, że (depresja) to wynik rozczarowania własną błędną mądrością..
Ostatnio zmieniony ndz maja 01, 2022 2:23 pm przez Handicap, łącznie zmieniany 1 raz.
- piotrs
- zaufany użytkownik
ja często miałem depresje polekowa tzw
anhedonie obnizony nastrój
mimo ze biore małe dawki leków
anhedonie obnizony nastrój
mimo ze biore małe dawki leków
Nie można wpaść w nerwicę przy schizofreni. Najwyżej zaburzenia lękowe.
Raczej nie.
Mój pierwszy epizod przejawił się ciężką depresją lękową, więc nie była to typowa psychoza, chociaż występowały w niej elementy manii, czyli głosy i urojenia takie jakby prześladowcze. Według mnie jak najbardziej psychoza może się przerodzić w depresję czy nerwicę. Z tego co się orientuję to jest nawet takie pojęcie jak depresja poschizofreniczna. Ogólnie schizofrenia też może mieć elementy nerwicy, np. natrętne myśli, a co za tym idzie lęki. Sam miałem podobnie. Schizofrenia to jedna z najcięższych i najmniej poznanych chorób psychicznych, która ma w sobie różne elementy. U mnie było tyle różnych objawów w trakcie choroby, że dlatego mam schizofrenię niezróżnicowaną klasyfikowaną jako F20.3 a nie F20.0.