Czy latem się chudnie?
Moderator: moderatorzy
Czy latem się chudnie?
od tej temperatury ludzie chodzą cali mokrzy od potu
czy przez to można stracić parę KG?
czy przez to można stracić parę KG?
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: Czy latem się chudnie?
Jak się odwodnisz to możesz szybko stracić na wadze. Ale latem łatwiej schudnąć, bo nie je się zbyt ciężko. I je się zazwyczaj mniej. Też nie siedzi się tyle w domu, ludzie wykonują więcej aktywności fizycznych, sportów poza domem.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
-
- zaufany użytkownik
Ja nie chudnę latem, nie zgodzę się, że mniej się je, grille, truskawki, czy inne słodkie owoce, co prawda przeważnie jest się aktywniejszym, ale nie da się za bardzo tego spalić.
Nie ważyłem się ale chyba trochę schudłem. W moim przypadku to pewnie wynik wzmożonego ruchu i sportów, chociaż schudnięcie zauważyłem po kilkukrotnym dłuższym przebywaniu na słońcu i zalaniu się strumykiem potu.
- 137
- bywalec
- Kontakt:
ja mam taką teorię, że spacerując w wysokiej temperaturze spala się więcej kalorii niż zwykle. niech mnie ktoś poprawi?
na własnym doświadczeniu muszę przyznać, że przez długi czas w lecie chudłem, a w zimie tyłem. i tak się odbijałem, ale teraz już tak nie raeguje...
na własnym doświadczeniu muszę przyznać, że przez długi czas w lecie chudłem, a w zimie tyłem. i tak się odbijałem, ale teraz już tak nie raeguje...
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Sezon na truskawki akurat jest krótki.Grille też nie są chyba tak często poza tym jak ktoś przesadza z dietą,to każda pora roku będzie dla niego niekorzystna.rozszczepionyumysl pisze: ↑czw cze 24, 2021 12:57 pm Ja nie chudnę latem, nie zgodzę się, że mniej się je, grille, truskawki, czy inne słodkie owoce, co prawda przeważnie jest się aktywniejszym, ale nie da się za bardzo tego spalić.
Jak jesz kaloryczne jedzenie,to więcej musisz mieć sportu,a taka zwykła dawka na normalną dietę wystarczy.
Podobno z wiekiem organizm inaczej pracuje i ciężej schudnąć. Słyszałem, że jest w pewnym wieku takie przegięcie, że od tego momentu zmienia się metabolizm. Gdzieś koło 26-28 roku życia, nie wiem ile w tym prawdy.
- 137
- bywalec
- Kontakt:
jakos od takiego okresu zaczalem chudnac, ale to tez moze byc wynik nowych lekow..
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Dopiero lato się zaczęło a już mi waga poleciała ponad 0,5 kg. Ale dużo pływam, biegam i ostatnio siatkówka.
Dziękuję CI ukochany JEHSZUA, JEZUSIE CHRYSTUSIE.
Dziękuję CI ukochany JEHSZUA, JEZUSIE CHRYSTUSIE.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Ja uprawiam gimnastykę i ćwiczenia funkcjonalne.
Zauważyłem też, że o dziwo latem lepiej sypiam.
Wysiłek i tak zwiększa nam dopaminę.
Kiedyś przejmowałem się, że nie mam w ramieniu 45 cm, a dzisiaj się z tego śmieje, bo wiem, że mój wygląd jest konsekwencją moich działań, ale i mojej przypadłości i nic tego nie zmieni.
Zauważyłem też, że o dziwo latem lepiej sypiam.
Wysiłek i tak zwiększa nam dopaminę.
Kiedyś przejmowałem się, że nie mam w ramieniu 45 cm, a dzisiaj się z tego śmieje, bo wiem, że mój wygląd jest konsekwencją moich działań, ale i mojej przypadłości i nic tego nie zmieni.
Ja latem lepiej się czuję jestem więcej aktywny i nawet trochę schudłem najgorzej czuję się zimą bo mało wtedy wychodzę z domu.
- amigo
- zaufany użytkownik
Rower, plaża wszystko co przy słońcu się nadarzy.