@JaskółkaCatastrophique pisze: ↑pt paź 30, 2020 11:50 pmJa mocno zartowalem z tym płaczem, ale dzieki za wyrazy wspolczucia.
Nie jest mi ciężko.
Moderator: moderatorzy
@JaskółkaCatastrophique pisze: ↑pt paź 30, 2020 11:50 pmJa mocno zartowalem z tym płaczem, ale dzieki za wyrazy wspolczucia.
@cezary123 już nie możesz jakoś to grzeczniej napisać, nie nazywając mnie pachołkiem ? Można przecież użyć innych słów, jest ich cała gama w słowniku.
Przepraszam Jaskółka. Ty jesteś Panią Kościoła Katolickiego
Czujesz się zaatakowany.? Nie będę wdawać się w dyskusję, Twoja racja , mój spokój. Przepraszam jeśli Cię uraziłam. Bez urazy.
To że ktoś wypisuję się z kościoła, raczej robi to tylko po to aby kościelni nie chwalili się statystykami.Jaskolka pisze: ↑pt lut 04, 2022 10:15 am wiesz @Józef80, po tym co napisał @cezary123 chciałam napisać podobnie, chociaż się różnimy w tej kwestii , ja wierzę Ty nie, ale właśnie ktoś dokonujący apostazji tak naprawdę z kimś się kłóci, wewnętrznie ma niezgodę. A tym samym potwierdza tak naprawdę istnienie Boga. Ja to tak widzę.
Dla osoby naprawdę nie wierzącej apostazja to nic nie znaczące działanie.
Mi krzyż by nie przeszkadzał, ale żadnego księdza nie chcę bo ich nie lubię i nie uznaję.
Ja Ja 39 M pisze: ↑wt lut 08, 2022 7:06 am i właśnie dlatego jest wolna wola, czy wybieramy Boga, Kościół, Ateizm, Sektę, czy inną Religię, czy na przykład świadomość, moim zdaniem świadomość, można połączyć z Religią. Apostazja, jest dla zagubionych, przeważnie za to, że obwiniają kościół o zbrodnie, np z przeszłości, zamiast, się oburzać i gniewać, wpierw powinni zastanowić się, nad swoim podejściem, realnym, i się trochę zorientować, posłuchać kazań, i przypatrzeć się, wielkiej pomocy kościoła, dla potrzebujących, pójść do kościoła spróbować, zamiast się obrażać, w poniedziałek wtorek, wsłuchać się w sposób modlitwy, jest całkiem inny, patrz się teraz, na ogólny zarys kościoła, główną przyczyną niewiary, jest to , że mamy wątpliwości czy Chrystus jest w kościele, lub czy w ogóle jest.
Problem w tym że jest dokładnie odwrotnie.Ja Ja 39 M pisze: ↑wt lut 08, 2022 7:06 am i właśnie dlatego jest wolna wola, czy wybieramy Boga, Kościół, Ateizm, Sektę, czy inną Religię, czy na przykład świadomość, moim zdaniem świadomość, można połączyć z Religią. Apostazja, jest dla zagubionych, przeważnie za to, że obwiniają kościół o zbrodnie, np z przeszłości, zamiast, się oburzać i gniewać, wpierw powinni zastanowić się, nad swoim podejściem, realnym, i się trochę zorientować, posłuchać kazań, i przypatrzeć się, wielkiej pomocy kościoła, dla potrzebujących, pójść do kościoła spróbować, zamiast się obrażać, w poniedziałek wtorek, wsłuchać się w sposób modlitwy, jest całkiem inny, patrz się teraz, na ogólny zarys kościoła, główną przyczyną niewiary, jest to , że mamy wątpliwości czy Chrystus jest w kościele, lub czy w ogóle jest.
Dokładnie tak właśnie jest. Wierzący niech sobie wierzą ale niech nie nawracają. Potraficie tak?