Wiez
Moderator: moderatorzy
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Wiez
Trace wiez z rodzina odczuwam pustke i wpadam w depresje nic niechce mi sie robic zadne zajecie nie sprawia mi radosci
Z każdą przeciwnoscia mozna wygrac.
Re: Wiez
To przykre. Możesz wzmożyć kontakty z przyjaciółmi, wyjść na zewnątrz domu. Dać sobie i rodzinie czas na przemyslenia. Za mało wiem, ta Twój temat, ale wiem jak przykre jest jak się traci więź, z rodziną,
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Re: Wiez
Kiedyś bardzo bolało mnie,że rodzina nie rozumie moich problemów emocjonalnych.Choćby lęków przez które czasami trudno mi było wyjść z domu na głupie zakupy - uważali że mi się po prostu nie chce.Strach i dołowanie się przed stresującymi sytuacjami np.pójściem do pracy - nie chcieli o tym wiedzieć a nawet jak ujawniłem swoje lęki to zamiast mi pomóc sami byli zdołowani i zaniepokojeni że coś odwale - nie wiedzieli jak mnie wesprzeć i jeszcze do tego wszystkiego miałem wyrzuty sumienia że im psuje nastrój i przysparzam zmartwień.Przez to zdarzały się spięcia z nimi.Potem przestałem oczekiwać że zrozumieją moja chorobę i nie mówiłem im nic gdy było coś nie tak z moimi emocjami.Atmosfera w domu się bardzo poprawiła a ja na szczęście poradziłem sobie z tym i już nie miewam stanów depresyjnych.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."