Czym jest schizofrenia

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Re: Czym jest schizofrenia

Post autor: Digital »

Na znanym portalu aukcyjnym da się kupić pojemniki z czystym tlenem i rekreacyjnie lub prozdrowotnie sobie wdychać przed snem. Tyle że można ponoć uzależnić się bo jest bardzo dobre samopoczucie po tym, na granicy euforii.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Jaskolka pisze: pn sty 24, 2022 1:49 am W Biblii są takie fragmenty że ludzie żyli setki lat. Wierzę w to.
Praktycznie cały Stary Testament o tym opowiada, ludzie żyli w tamtych czasach po 400-500 lat, dzieje przed wielkim potopem. To byli nadludzie i prawdopodobnie giganci, prawdziwi mocarze. Później już było tylko gorzej, geny wypaczały się, a ludzie karłowacieli i wymierali nie dożywając już nawet setki. Taka kara za grzechy. Sami sobie zgotowaliśmy ten los.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

A jak fajnie musiało być w Raju! Zero chorób, dostatek, obfitość wszystkiego, życie wieczne w chwale i harmonii z przyrodą! Lecz człowiek pragnął czegoś więcej, wolności i rozumienia dobra i zła. To teraz ma co chciał.
Awatar użytkownika
Jaskolka
zaufany użytkownik

Post autor: Jaskolka »

Człowiek ma duże ego. Człowiek chciał ,, sam ''
Ja wyjeżdżając za granicę zostałam wolnym człowiekiem. Miałam poczucie bycia sama dla siebie wystarczalną.
I taka wolna doprowadziłam się do ruiny. Uczę się na błędach. I teraz paradoksalnie czuję się szczęśliwa nie będąc wolną.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Tak, zbytnia wolość nie popłaca, choć pewnie inni maja inne zdanie. Wielu za wolność oddałoby życie i wielu wciąż oddaje.
Człowiek zawsze pragnie to czego akurat nie ma i nie umie niestety cieszyć się z tego co ma. To jest właśnie grzech pychy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „definicje pojęć, często zadawane pytania”