Czym jest schizofrenia
Moderator: moderatorzy
Re: Czym jest schizofrenia
Na znanym portalu aukcyjnym da się kupić pojemniki z czystym tlenem i rekreacyjnie lub prozdrowotnie sobie wdychać przed snem. Tyle że można ponoć uzależnić się bo jest bardzo dobre samopoczucie po tym, na granicy euforii.
Praktycznie cały Stary Testament o tym opowiada, ludzie żyli w tamtych czasach po 400-500 lat, dzieje przed wielkim potopem. To byli nadludzie i prawdopodobnie giganci, prawdziwi mocarze. Później już było tylko gorzej, geny wypaczały się, a ludzie karłowacieli i wymierali nie dożywając już nawet setki. Taka kara za grzechy. Sami sobie zgotowaliśmy ten los.
A jak fajnie musiało być w Raju! Zero chorób, dostatek, obfitość wszystkiego, życie wieczne w chwale i harmonii z przyrodą! Lecz człowiek pragnął czegoś więcej, wolności i rozumienia dobra i zła. To teraz ma co chciał.
Człowiek ma duże ego. Człowiek chciał ,, sam ''
Ja wyjeżdżając za granicę zostałam wolnym człowiekiem. Miałam poczucie bycia sama dla siebie wystarczalną.
I taka wolna doprowadziłam się do ruiny. Uczę się na błędach. I teraz paradoksalnie czuję się szczęśliwa nie będąc wolną.
Ja wyjeżdżając za granicę zostałam wolnym człowiekiem. Miałam poczucie bycia sama dla siebie wystarczalną.
I taka wolna doprowadziłam się do ruiny. Uczę się na błędach. I teraz paradoksalnie czuję się szczęśliwa nie będąc wolną.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
Tak, zbytnia wolość nie popłaca, choć pewnie inni maja inne zdanie. Wielu za wolność oddałoby życie i wielu wciąż oddaje.
Człowiek zawsze pragnie to czego akurat nie ma i nie umie niestety cieszyć się z tego co ma. To jest właśnie grzech pychy.
Człowiek zawsze pragnie to czego akurat nie ma i nie umie niestety cieszyć się z tego co ma. To jest właśnie grzech pychy.