Bierzecie coś na sen?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Re: Bierzecie coś na sen?

Post autor: Józef80 »

czaras pisze: czw lis 25, 2021 5:25 pm A co muchomor czerwony zawiera że tak ciebie usypia ?
Muscymol, muscimol, panteryna – organiczny związek chemiczny z grupy alkaloidów, substancja psychoaktywna, pochodna izoksazolu. Jest selektywnym agonistą receptora GABA-A. Występuje w wielu muchomorach. https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Muscymol
—------------------------------------------------------------------

NIE polecam muchomora, niezależnie od przygotowania jest trujący. Jest narkotyczny, kiedyś -w tym, w naszym kraju, był to święty grzyb Słowian tak jak i brzoza, jako że muchomor czerwony żyje w symbiozie z brzozą.

Nigdy go nie spożywałem, ale z opisu śmiałków w necie, wielu miało po tym takie przeżycia które były trudne do zaakceptowania, żałowali tego.
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.

(Wisława Szymborska)
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Wczoraj wzialem Midazolam ( Dormicun ).Zasnalem jak bobas. :lol:
einsam
zaufany użytkownik

Post autor: einsam »

Paweł_ pisze: czw cze 24, 2021 8:37 pm Leki psychotropowe rozwaliły mi sen nawet gdy ich już nie biorę to mam problemy ze snem problem z zaśnięciem, budzenie się w nocy nawet gdy śpię siedem godzin to czuję się jakbym w ogóle nie spał na razie ratuję mnie melatonina lekam 5 mg albo suplementy ziołowe w tabletkach co będzie później to nie wiem.
Żadne suplementy nie pomagają w leczeniu bezsenności.To tylko pieniądze wyrzucone w błoto i tylko napędzają kasę hochsztaplerom.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Jedynie dobre słowo mogę powiedzieć o melatoninie.
Na lekką bezsenność daję radę.
Przy większych problemach to polecam uregulowania rytmu dobowego, unikanie spania w dzień, ograniczenie spożycia kofeiny i do tego ruch.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pamięć, sen”