Chcę powiedzieć że...
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Re: Chcę powiedzieć że...
Ceny kart graficznych będą jeszcze wyższe.
Osoby, które w najbliższym czasie chcą zająć się zadaniami kreatywnymi lub obróbką mediów, a mają tylko laptopa, będą moim zdaniem musiały złożyć komputer jak najszybciej, natomiast gamerzy od gier komputerowych muszą raczej poszukać XBOX, bo najnowsza Playstation waży mniej i jest słabiej chłodzona, a komputer tylko do grania w takim krachu gospodarczym to chybiony pomysł (patrz karty graficzne).
Konsolę kupisz za około 2000 zł - to tańsza opcja i o ile nie zajmujesz się rzeczami kreatywnymi i obróbką mediów to taka konsola powinna wystarczyć.
Ja na obecne czasy ogarniam nawet programy Affinity i Ableton Live na laptopie, ale za jakiś czas będę musiał złożyć komputer.
Osoby, które w najbliższym czasie chcą zająć się zadaniami kreatywnymi lub obróbką mediów, a mają tylko laptopa, będą moim zdaniem musiały złożyć komputer jak najszybciej, natomiast gamerzy od gier komputerowych muszą raczej poszukać XBOX, bo najnowsza Playstation waży mniej i jest słabiej chłodzona, a komputer tylko do grania w takim krachu gospodarczym to chybiony pomysł (patrz karty graficzne).
Konsolę kupisz za około 2000 zł - to tańsza opcja i o ile nie zajmujesz się rzeczami kreatywnymi i obróbką mediów to taka konsola powinna wystarczyć.
Ja na obecne czasy ogarniam nawet programy Affinity i Ableton Live na laptopie, ale za jakiś czas będę musiał złożyć komputer.
-
- zaufany użytkownik
Telefon mi się zgatomonił 
Nie mogę korzystać z telefonu od wczorajszego wieczora
Kilkanaście dni temu mojej babci zaginął gatomon (samiczka), miał biało-czarno-brązowe futro (łaciaty, białe i pręgowane łaty). Dobra kotka to była, dawała się głaskać, szkoda zwierzątka...
Dzisiaj miałem obcinanie włosów i prysznic po nim. Obrzydliwe może być to, że poprzedni prysznic miałem 09.05.2021, a więc ponad 5 miesięcy temu (również był on po obcinaniu włosów), przez ponad pięć miesięcy nie miałem obcinania włosów. "Nie lubię" brać prysznica, bo boję się nieprzyjemnych wrażeń sensorycznych, które mogą być z nim związane (mogą być za gorąca woda lub za chłodna woda czy zbyt chłodne powietrze w łazience).
Lubię głaskać gatomony
To takie milutkie zwierzątka z wyglądu...
Futro gatomona jest raczej miłe w dotyku. Kicia to fajne zwierzątko

Od prawie dwóch tygodni nie miałem dłuższej rozmowy z psychiatrą, która może nie widzieć u mnie zaburzeń ze spektrum autyzmu czy schizofrenii, lecz jedynie efekty traumy (zapewne z wczesnego dzieciństwa) oraz myśli i czynności natrętne.

Nie mogę korzystać z telefonu od wczorajszego wieczora

Kilkanaście dni temu mojej babci zaginął gatomon (samiczka), miał biało-czarno-brązowe futro (łaciaty, białe i pręgowane łaty). Dobra kotka to była, dawała się głaskać, szkoda zwierzątka...
Dzisiaj miałem obcinanie włosów i prysznic po nim. Obrzydliwe może być to, że poprzedni prysznic miałem 09.05.2021, a więc ponad 5 miesięcy temu (również był on po obcinaniu włosów), przez ponad pięć miesięcy nie miałem obcinania włosów. "Nie lubię" brać prysznica, bo boję się nieprzyjemnych wrażeń sensorycznych, które mogą być z nim związane (mogą być za gorąca woda lub za chłodna woda czy zbyt chłodne powietrze w łazience).
Lubię głaskać gatomony

Od prawie dwóch tygodni nie miałem dłuższej rozmowy z psychiatrą, która może nie widzieć u mnie zaburzeń ze spektrum autyzmu czy schizofrenii, lecz jedynie efekty traumy (zapewne z wczesnego dzieciństwa) oraz myśli i czynności natrętne.
-
- bywalec
Przeczytałem dziś wspaniałą książkę Briana Tracy na temat przedsiębiorczości i zarządzania własną firmą. Nie mogę się doczekać gdy zacznę wprowadzać przeczytane porady i wskazówki w życie
. Kocham książki. Rozwijają i inspirują.

Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum
-
- zaufany użytkownik
Czy mam objawy negatywne? Może bardzo trudno być mi pisać posty. "Abulia, apatia, awolicja, anergia, anhedonia(?), alogia"? Potrafię długo "siedzieć" w Internecie i nie napisać ani jednego dłuższego posta... Ciężko mi to przychodzi. Czy mam zubożone myślenie? Potrafią śmieszyć mnie pojedyncze słowa.
Mam myśli, że religia katolicka ze swoimi dogmatami i Tradycją to Wielka Nierządnica Babilońska
. Myśli potrafią "wściekle" atakować katolicyzm, zwłaszcza "trudne" prawdy. Według mojej psychiki piekło ani jakakolwiek inna forma wiecznego potępienia nie powinna w ogóle istnieć. Spotkałem w Internecie poglądy, według których Biblia uczy, że wszyscy ludzie będą zbawieni - "trudno o coś bardziej sprzecznego z "rygorystycznym" katolicyzmem czy w ogóle z "rygorystycznymi" religiami abrahamowymi".
U mnie "ciągle to samo... Lubię używać wielokropków...
Mam myśli, że religia katolicka ze swoimi dogmatami i Tradycją to Wielka Nierządnica Babilońska

U mnie "ciągle to samo... Lubię używać wielokropków...
-
- moderator
Ostanie dni...
bezproblemowo
bez używek
czuję, że ktoś tam mnie potrzebuje(w realu)
Mam więcej chęci do życia
bezproblemowo
bez używek
czuję, że ktoś tam mnie potrzebuje(w realu)
Mam więcej chęci do życia
-
- bywalec
stary świat to znaczy dominacja imperium USA chyli się ku upadkowi .Izrael tym samym także powinien przestać pyskować i się pysznić .
Wystarczy poczytać, pooglądać o losach historii imperiów i ich upadkach .Co je poprzedzało .Moim zdaniem już tego się nie zatrzyma tzn kryzysu zachodu . Jeszcze sobie radzą jako tako manipulacją , inflacją ,gównem w tv jako wypełniaczem czasu by chomik nie myślał za dużo .
Wystarczy poczytać, pooglądać o losach historii imperiów i ich upadkach .Co je poprzedzało .Moim zdaniem już tego się nie zatrzyma tzn kryzysu zachodu . Jeszcze sobie radzą jako tako manipulacją , inflacją ,gównem w tv jako wypełniaczem czasu by chomik nie myślał za dużo .
-
- zaufany użytkownik
- Status: Mój kotunio filemon
Przeglądałem stare wiadomości w skrzynce.
Ponad 2 lata temu pewien użytkownik mi powróżył i jak teraz czytałem tą wróżbe jestem w lekkim zdziwieniu jak trafnie ta wrozba opisywała mój charakter, główne jego czynniki które zawyrokują o ogólnym kształcie mojej najbliższej przyszłości . Pamiętam że wtedy brałem to raczej jako ciekawostke i pewną próbe dopasowania losowości do konkretnego przypadku.
Takie rzeczy w połączeniu z psychoterapią i grzybami czy innnymi psychodelikami powinne zostać połączone w jeden zawód i nie, nie szamanizm, bo to już zajęte i opisuje lekarza duszy. Chodzi mi o przewidywanie przyszłości. Spekulacje na temat tego w jakie bagno się dany klient może w życiu jeszcze wpierdolić jak tego unikać i jak dążyć do pozytywnego układu zdarzeń. Może przewidywacz? Brzmi nowocześniej ale ciągle zaboboniarsko jak wróżbita. Brakuje takiego zawodu w industrialnym klimacie. Technik inżynier czegoś tam. Inżynier rozwoju. Kreator przyszłości. Rozwikłiwacz matriksa
Ponad 2 lata temu pewien użytkownik mi powróżył i jak teraz czytałem tą wróżbe jestem w lekkim zdziwieniu jak trafnie ta wrozba opisywała mój charakter, główne jego czynniki które zawyrokują o ogólnym kształcie mojej najbliższej przyszłości . Pamiętam że wtedy brałem to raczej jako ciekawostke i pewną próbe dopasowania losowości do konkretnego przypadku.
Takie rzeczy w połączeniu z psychoterapią i grzybami czy innnymi psychodelikami powinne zostać połączone w jeden zawód i nie, nie szamanizm, bo to już zajęte i opisuje lekarza duszy. Chodzi mi o przewidywanie przyszłości. Spekulacje na temat tego w jakie bagno się dany klient może w życiu jeszcze wpierdolić jak tego unikać i jak dążyć do pozytywnego układu zdarzeń. Może przewidywacz? Brzmi nowocześniej ale ciągle zaboboniarsko jak wróżbita. Brakuje takiego zawodu w industrialnym klimacie. Technik inżynier czegoś tam. Inżynier rozwoju. Kreator przyszłości. Rozwikłiwacz matriksa
blablabla
-
- moderator
Taka moja osobista myśl.
Z diagnozą choroby psychicznej nie czuję się gorszy od innych. Czuję w sobie dużą wartość i jestem chętny pomóc innym którym jest ciężej. Nie ciąży mi piętno choroby o której my sami myślimy ze to coś złego i gorszego. Choroba jak choroba. Wbrew wszystkiemu jestem wrażliwy i nie obojętny mi jest los słabszych.
Z takim podejściem nie potrzebna mi żadna terapia. Czuję się dobrze.
Z diagnozą choroby psychicznej nie czuję się gorszy od innych. Czuję w sobie dużą wartość i jestem chętny pomóc innym którym jest ciężej. Nie ciąży mi piętno choroby o której my sami myślimy ze to coś złego i gorszego. Choroba jak choroba. Wbrew wszystkiemu jestem wrażliwy i nie obojętny mi jest los słabszych.
Z takim podejściem nie potrzebna mi żadna terapia. Czuję się dobrze.
-
- bywalec
Podobnie myślę, Kiciuś. Jestem szczęśliwym i spełnionym człowiekiem, ponieważ m.in dzięki doświadczeniu schizofrenii mogę pomagać innym
.

Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum
-
- moderator
Daje lajkaCatastrophique pisze: ↑czw paź 21, 2021 9:25 am Podobnie myślę, Kiciuś. Jestem szczęśliwym i spełnionym człowiekiem, ponieważ m.in dzięki doświadczeniu schizofrenii mogę pomagać innym.

-
- zaufany użytkownik
Mruczysław we łbie u mnie
:cat
Wąsaty "przyjaciel" nie opuszcza

Znowu mam problemy z pisaniem postów w Internecie... "Nie mam siły" jakby.
Ostatnio wręcz codziennie mam dziwne czy nieprzyjemne lub erotyczne sny i wybudzenia w drugiej części spania.
Mam "wielkie problemy religijne". Nie chcę nikogo gorszyć! Wrażenie na moim umyśle robią bardzo liczne zależności matematyczne i językowe związane z oryginalnym tekstem Koranu. Moja psychika wolałaby, gdyby wszystkie religie abrahamowe były fałszywe (i wszystko, co odczuwa, było zbawione w nieskończoność bez wyjątku), ale ja nie chcę grzeszyć i nie chcę być heretykiem.
Znowu mam problemy z pisaniem postów w Internecie... "Nie mam siły" jakby.
Ostatnio wręcz codziennie mam dziwne czy nieprzyjemne lub erotyczne sny i wybudzenia w drugiej części spania.
Mam "wielkie problemy religijne". Nie chcę nikogo gorszyć! Wrażenie na moim umyśle robią bardzo liczne zależności matematyczne i językowe związane z oryginalnym tekstem Koranu. Moja psychika wolałaby, gdyby wszystkie religie abrahamowe były fałszywe (i wszystko, co odczuwa, było zbawione w nieskończoność bez wyjątku), ale ja nie chcę grzeszyć i nie chcę być heretykiem.
-
- zaufany użytkownik
- Status: SCHPRNK
- Gadu-Gadu: call me bajbe
-
- zaufany użytkownik
Hatomoń hatomonia hatomoniem pohatomania... "Kot kota kotem pokaca"...
We łbie baraszkuje mi hatomoń włochaty i wąsaty.

Łeb hatomonia xD Miziałoby się!!!
Głaskałoby się po pyszczku, no nie... Koty mi się często bardzo podobają! Gatomony są super!
Miziałoby się kota po łebku, miziało...
Słodziutki sierściuszek

Wąsaty sierściuszek

Sierściuszek - słodziuszek

Jakie koty są pocieszne

Koty to wspaniałe stworzenia... Takie milutkie i słodziutkie... Takie pocieszniutkie. Kiciusie-słodziusie.
We łbie baraszkuje mi hatomoń włochaty i wąsaty.
Łeb hatomonia xD Miziałoby się!!!
Głaskałoby się po pyszczku, no nie... Koty mi się często bardzo podobają! Gatomony są super!
Miziałoby się kota po łebku, miziało...
Słodziutki sierściuszek
Wąsaty sierściuszek
Sierściuszek - słodziuszek
Jakie koty są pocieszne

Koty to wspaniałe stworzenia... Takie milutkie i słodziutkie... Takie pocieszniutkie. Kiciusie-słodziusie.
-
- bywalec
Jak kilkuletnia dziewczynka :/.
-
- zaufany użytkownik
Po sprzatalem pokoj i jade na meczyk Barça-R.Madrid. 

-
- zaufany użytkownik
- Status: SCHPRNK
- Gadu-Gadu: call me bajbe
-
- zaufany użytkownik
Życie jest proste.Sami je sobie komplikujemy.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
-
- zaufany użytkownik
Dlaczego ludzie dręczą i zabijają gatomony (zwłaszcza dla przyjemności)? Przecież to takie milusie zwierzątka
Gatomon's vocal effects (Dźwięki gatomona)
Kocie uszka są fajne
Kiciuś to bardzo słodkie stworzenie. Ma pyszczek, wąsiki, cztery łapki, ogonek. Mruczy i miauczy, co jest słodkie
"Toffane kotki"
"Kot bez wibrysów to jak żołnierz bez karabinu".
"Gatomon bez wibrysów to jak żołnierz bez karabinu".
Gatomon to wyjątkowo pocieszny kotek z anime... A raczej koteczka. Ta cicia mnie "rozwala"... Taka pocieszna.
Gatomon (aka Tailmon) to fajny cicik
Koty domowe często są bardzo ładnymi zwierzętami. Chyba łatwiej znaleźć brzydkiego psa niż brzydkiego kota.
Gatomon's vocal effects (Dźwięki gatomona)
Kocie uszka są fajne

Kiciuś to bardzo słodkie stworzenie. Ma pyszczek, wąsiki, cztery łapki, ogonek. Mruczy i miauczy, co jest słodkie
"Toffane kotki"
"Kot bez wibrysów to jak żołnierz bez karabinu".
"Gatomon bez wibrysów to jak żołnierz bez karabinu".
Gatomon to wyjątkowo pocieszny kotek z anime... A raczej koteczka. Ta cicia mnie "rozwala"... Taka pocieszna.
Gatomon (aka Tailmon) to fajny cicik
Koty domowe często są bardzo ładnymi zwierzętami. Chyba łatwiej znaleźć brzydkiego psa niż brzydkiego kota.
-
- bywalec
Przypominam, ze Kotek jest po 40-stce :/.
UWAGA MODERATORA: Chłopiec Papuśny
Dostajesz ostrzeżenie za krzywe podteksty. Zamiast wspierać cały czas krytykujesz, piszesz podteksty. Również patrz wcześniejsze posty.
UWAGA MODERATORA: Chłopiec Papuśny
Dostajesz ostrzeżenie za krzywe podteksty. Zamiast wspierać cały czas krytykujesz, piszesz podteksty. Również patrz wcześniejsze posty.
-
- bywalec
Na planszówkach dziś byłem, wczoraj karaoke. Fajny weekendzik był.