Chcę powiedzieć że...

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Re: Chcę powiedzieć że...

Post autor: amigo »

amigo pisze: sob paź 16, 2021 1:22 pm Zalegam w lozku z lapkiem. :geek:
I przelecial mi mecz, bo trasmisje nie smigaly. :evil:
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Hmmm, Papusny? To mialo byc smieszne czy zlosliwe? Bo ani jedno ani drugie Ci nie wyszlo ;).
O klasie człowieka swiadczy czy potrafi ukryc niechec, zazdrosc, zawisc do drugiej osoby, ale to tak na marginesie ;).
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46660127

Post autor: Chłopiec Papuśny »

Za dużo sobie przypisujesz.😆
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Post autor: kotek »

Mam idee, hipotezy, że w tej rzeczywistości istnieję tylko ja, że ta rzeczywistość to "solipsyzmopodobny matrix", w którym nie istnieje nikt poza mną, w którym inni ludzie tak naprawdę nie istnieją i nie odczuwają, w którym inni ludzie są tylko niezdolnymi do odczuwania wytworami supersymulacji. Idea "solipsyzmopodobnej symulacji" przynosi ulgę mojej psychice, lepsze dla niej byłoby coś takiego, niż wieczna męka czy anihilacja.

Może pojawić się u mnie nienawiść do religii abrahamowych i twierdzenia, że jakaś istota będzie torturowana w nieskończoność lub unicestwiona. Dla mojej psychiki karanie wiecznym potępieniem przez Boga jawi się jako absolutny absurd. Coś rażąco sprzecznego z Dobrocią i Miłością Boga. Dla mojej psychiki heroizm jest w pewnym sensie nic nie wart. Przyjemność nie musi być podła, cierpienie jest zawsze złem! Dla mojej psychiki zło FIZYCZNE (np. ból) może być GORSZE od zła moralnego (grzechu). Moja natura może być "strasznie zmysłowa"? Zmysły jawią się mojej mentalności jako zjawisko paranormalne, za które tylko Absolut może odpowiadać...

Dlaczego istnieją kolory? Dlaczego istnieją zapachy? Uważam, że materia, energia, prawa fizyki nie potrafią wytworzyć takich rzeczy, że tylko Bóg potrafi stworzyć byt mogący doświadczać takich wrażeń, takich rzeczy (i na dodatek robi to On, stwarzając odczuwające stworzenie z ZUPEŁNEJ NICOŚCI).
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Chłopiec Papuśny pisze: sob paź 16, 2021 6:16 pm Za dużo sobie przypisujesz.😆
Mam wpływ na bardzo dużo i radzę sobie dobrze jak mało kto, Ty nawet nie potrafisz sobie poradzić sam ze sobą.
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik

To może dam ci ostrzeżenie takie pisemne: jeżeli będziesz dalej pośrednio w toksyczny sposób traktował i komentował innych posty, dostaniesz oficjalnie ostrzeżenie. Rozumiem że to wynika z twojej choroby twoje zachowanie i są pewne granice. Trzecie ostrzeżenie i dostajesz bana na pewien okres. Zrozumieliśmy się?

A co do radzenia sobie. Może w pewnych kwestiach nie, ale w kontaktach międzyludzkich wyśmienicie. Nie ciągnie mnie kariera frajera i uzurpatora który zjadł wszystkie rozumy. 🙂
Jak zasiejesz, to tak zbierzesz.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Chłopiec Papuśny pisze: sob paź 16, 2021 10:23 pm To może dam ci ostrzeżenie takie pisemne: jeżeli będziesz dalej pośrednio w toksyczny sposób traktował i komentował innych posty, dostaniesz oficjalnie ostrzeżenie. Rozumiem że to wynika z twojej choroby twoje zachowanie i są pewne granice. Trzecie ostrzeżenie i dostajesz bana na pewien okres. Zrozumieliśmy się?

A co do radzenia sobie. Może w pewnych kwestiach nie, ale w kontaktach międzyludzkich wyśmienicie. Nie ciągnie mnie kariera frajera i uzurpatora który zjadł wszystkie rozumy. 🙂
Tak myslalem, ze bedziesz probowal skorzystac tudzież postraszyc swoimi przywilejami, uprawnieniami moderatorskimi. Male to, ale juz nie raz pokazywales swoje zachowanie, kompromitujac sie w ten i na inne sposoby. Co innego moglbys zrobic? ;)
Przede wszystkim - nie napisalem nic co nie byloby prawda o czym obydwaj dobrze wiemy, widac po Twojej emocjonalnej reakcji i slowie "frajer" (a to niby ja pisze "toksycznie" ;)). Sam powinienes dostac ostrzezenie w takim wypadku. Slabo nad soba panujesz, ale to już znam w Twoim i nie tylko wykonaniu ;).
Co do bana - wiesz ile mnie to obchodzi, ale w tej sytuacji (i zwlaszcza, ze jestes moderatorem) karygodnie zachowales sie Ty, nie ja.
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik

Dla mnie temat jest zamknięty. Cieszę się, podzieliłeś się swoją opinią.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Cała przyjemność po mojej stronie. Wiem, że lubisz mnie czytać ;).
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

Beka,.
nic
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Kto beka? To niekulturalne ;/.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

Beka z deka.
nic
Awatar użytkownika
BuffProof
zaufany użytkownik

Post autor: BuffProof »

-Z deka beki poproszę.
-Świeżą czy suszoną?
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

Ceny kart graficznych będą jeszcze wyższe.
Osoby, które w najbliższym czasie chcą zająć się zadaniami kreatywnymi lub obróbką mediów, a mają tylko laptopa, będą moim zdaniem musiały złożyć komputer jak najszybciej, natomiast gamerzy od gier komputerowych muszą raczej poszukać XBOX, bo najnowsza Playstation waży mniej i jest słabiej chłodzona, a komputer tylko do grania w takim krachu gospodarczym to chybiony pomysł (patrz karty graficzne).
Konsolę kupisz za około 2000 zł - to tańsza opcja i o ile nie zajmujesz się rzeczami kreatywnymi i obróbką mediów to taka konsola powinna wystarczyć.
Ja na obecne czasy ogarniam nawet programy Affinity i Ableton Live na laptopie, ale za jakiś czas będę musiał złożyć komputer.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Telefon mi się zgatomonił :cry:

Nie mogę korzystać z telefonu od wczorajszego wieczora :(

Kilkanaście dni temu mojej babci zaginął gatomon (samiczka), miał biało-czarno-brązowe futro (łaciaty, białe i pręgowane łaty). Dobra kotka to była, dawała się głaskać, szkoda zwierzątka...

Dzisiaj miałem obcinanie włosów i prysznic po nim. Obrzydliwe może być to, że poprzedni prysznic miałem 09.05.2021, a więc ponad 5 miesięcy temu (również był on po obcinaniu włosów), przez ponad pięć miesięcy nie miałem obcinania włosów. "Nie lubię" brać prysznica, bo boję się nieprzyjemnych wrażeń sensorycznych, które mogą być z nim związane (mogą być za gorąca woda lub za chłodna woda czy zbyt chłodne powietrze w łazience).

Lubię głaskać gatomony :cat: To takie milutkie zwierzątka z wyglądu... :cat2: Futro gatomona jest raczej miłe w dotyku. Kicia to fajne zwierzątko :P :cat: :cat2: :cat: :cat2: :cat: :cat2:

Od prawie dwóch tygodni nie miałem dłuższej rozmowy z psychiatrą, która może nie widzieć u mnie zaburzeń ze spektrum autyzmu czy schizofrenii, lecz jedynie efekty traumy (zapewne z wczesnego dzieciństwa) oraz myśli i czynności natrętne.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Przeczytałem dziś wspaniałą książkę Briana Tracy na temat przedsiębiorczości i zarządzania własną firmą. Nie mogę się doczekać gdy zacznę wprowadzać przeczytane porady i wskazówki w życie :). Kocham książki. Rozwijają i inspirują.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Czy mam objawy negatywne? Może bardzo trudno być mi pisać posty. "Abulia, apatia, awolicja, anergia, anhedonia(?), alogia"? Potrafię długo "siedzieć" w Internecie i nie napisać ani jednego dłuższego posta... Ciężko mi to przychodzi. Czy mam zubożone myślenie? Potrafią śmieszyć mnie pojedyncze słowa.

Mam myśli, że religia katolicka ze swoimi dogmatami i Tradycją to Wielka Nierządnica Babilońska :(. Myśli potrafią "wściekle" atakować katolicyzm, zwłaszcza "trudne" prawdy. Według mojej psychiki piekło ani jakakolwiek inna forma wiecznego potępienia nie powinna w ogóle istnieć. Spotkałem w Internecie poglądy, według których Biblia uczy, że wszyscy ludzie będą zbawieni - "trudno o coś bardziej sprzecznego z "rygorystycznym" katolicyzmem czy w ogóle z "rygorystycznymi" religiami abrahamowymi".

U mnie "ciągle to samo... Lubię używać wielokropków...
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Post autor: Kiciuś_XXL »

Ostanie dni...

bezproblemowo
bez używek

czuję, że ktoś tam mnie potrzebuje(w realu)

Mam więcej chęci do życia
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

stary świat to znaczy dominacja imperium USA chyli się ku upadkowi .Izrael tym samym także powinien przestać pyskować i się pysznić .
Wystarczy poczytać, pooglądać o losach historii imperiów i ich upadkach .Co je poprzedzało .Moim zdaniem już tego się nie zatrzyma tzn kryzysu zachodu . Jeszcze sobie radzą jako tako manipulacją , inflacją ,gównem w tv jako wypełniaczem czasu by chomik nie myślał za dużo .
Awatar użytkownika
Chwast
zaufany użytkownik
Status: Mój kotunio filemon

Post autor: Chwast »

Przeglądałem stare wiadomości w skrzynce.
Ponad 2 lata temu pewien użytkownik mi powróżył i jak teraz czytałem tą wróżbe jestem w lekkim zdziwieniu jak trafnie ta wrozba opisywała mój charakter, główne jego czynniki które zawyrokują o ogólnym kształcie mojej najbliższej przyszłości . Pamiętam że wtedy brałem to raczej jako ciekawostke i pewną próbe dopasowania losowości do konkretnego przypadku.

Takie rzeczy w połączeniu z psychoterapią i grzybami czy innnymi psychodelikami powinne zostać połączone w jeden zawód i nie, nie szamanizm, bo to już zajęte i opisuje lekarza duszy. Chodzi mi o przewidywanie przyszłości. Spekulacje na temat tego w jakie bagno się dany klient może w życiu jeszcze wpierdolić jak tego unikać i jak dążyć do pozytywnego układu zdarzeń. Może przewidywacz? Brzmi nowocześniej ale ciągle zaboboniarsko jak wróżbita. Brakuje takiego zawodu w industrialnym klimacie. Technik inżynier czegoś tam. Inżynier rozwoju. Kreator przyszłości. Rozwikłiwacz matriksa
blablabla
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”