czy dużo osób będzie chętnych na pracę zdalną? (wywiad)
Moderator: moderatorzy
czy dużo osób będzie chętnych na pracę zdalną? (wywiad)
Dzień dobry,
Zamierzam rozkręcić agencję zatrudnienia dla osób z orzeczeniem 02P.
Sam taki jestem i praca jest najlepszą terapią.
Chciałbym się zajmować:
- pośrednictwem pracy
- doradztwem
- szkoleniami
Działalność będzie ukierunkowana na pracę zdalną.
Czy ktoś z Was chciałby tak pracować?
Zmienić istniejące zajęcie na zdalne?
Jaka praca zdalna najbardziej by Wam odpowiadała?
Dodam, że sam tak pracuję od lat i chętnie podzielę się doświadczeniami. W tej chwili przeprowadzam jedynie rozeznanie, ponieważ sam znam 3 osoby chętne na pracę, jedna z nich ma orzeczenie, które praktycznie dyskwalifikuje pracę stacjonarną. Czy ktoś jeszcze będzie zainteresowany?
Pozdrawiam
Chciałbym się zajmować:
- pośrednictwem pracy
- doradztwem
- szkoleniami
Dodam, że sam tak pracuję od lat i chętnie podzielę się doświadczeniami. W tej chwili przeprowadzam jedynie rozeznanie, ponieważ sam znam 3 osoby chętne na pracę, jedna z nich ma orzeczenie, które praktycznie dyskwalifikuje pracę stacjonarną. Czy ktoś jeszcze będzie zainteresowany?
Pozdrawiam
- precelik
- bywalec
- Status: samozatrudnienie - Wonders4you.com
- Kontakt:
Re: czy dużo osób będzie chętnych na pracę zdalną? (wywiad)
A na cyzm polega ta praca online? tak z ciekawości pytam
Moje strony: Żółte Papiery - blog o schizofrenii | Tomek - strona domowa - obrazki... wiersze.. i inne... | Moje małe poradniki: Jak to zrobić?
Moja praca: Tworzenie i aktualizowanie stron www
Moja praca: Tworzenie i aktualizowanie stron www
Ja sam pracuję jako handlowiec (i bardzo dobrze na tym wychodzę).
Zakładam, że nie znasz się na IT, bo oni wszyscy pracują zdalnie.
Więc, poza programowaniem, można robić praktycznie wszystko:
1. wirtualny asystent obsługuje firmy, wykonuje telefony np. w celu załatwienia spotkania, rezerwacji biletów, itd.
Organizuje zajęcia szefa. Polecenia mogą być najróżniejsze - generalnie - praca z telefonem, mailami i plikami (w tym skanami) jeśli trzeba.
2. handel wszelaki (sam zajmuję się liniami produkcyjnymi)- można sprzedawać wszystko
3. infolinie wychodzące - gdzie się wykonuje telefony, w sprawie np badan rynku czy opinii na temat produktów, wiele innych telefonów
4. infolinie przychodzące - dyżur na telefonie, linie wsparcia, itd.
5. wszelkie prace administracyjne
6. zbieranie danych i przepisywanie ich
7. monitoring kamer jeśli się ma szybkie łącze
W zasadzie nie wymieniłem multum rzeczy, bo można robić wszystko - to zależy od pracodawcy.
Trzeba zaznaczyć, że to nie są rzeczy płatne minimalnie oczywiście (takich pensji się już nie płaci)
Zakładam, że nie znasz się na IT, bo oni wszyscy pracują zdalnie.
Więc, poza programowaniem, można robić praktycznie wszystko:
1. wirtualny asystent obsługuje firmy, wykonuje telefony np. w celu załatwienia spotkania, rezerwacji biletów, itd.
Organizuje zajęcia szefa. Polecenia mogą być najróżniejsze - generalnie - praca z telefonem, mailami i plikami (w tym skanami) jeśli trzeba.
2. handel wszelaki (sam zajmuję się liniami produkcyjnymi)- można sprzedawać wszystko
3. infolinie wychodzące - gdzie się wykonuje telefony, w sprawie np badan rynku czy opinii na temat produktów, wiele innych telefonów
4. infolinie przychodzące - dyżur na telefonie, linie wsparcia, itd.
5. wszelkie prace administracyjne
6. zbieranie danych i przepisywanie ich
7. monitoring kamer jeśli się ma szybkie łącze
W zasadzie nie wymieniłem multum rzeczy, bo można robić wszystko - to zależy od pracodawcy.
Trzeba zaznaczyć, że to nie są rzeczy płatne minimalnie oczywiście (takich pensji się już nie płaci)
- falling up
- bywalec
nawet socjal odkłada składki do ZUS-U i masz emeryture.
nie ma czegoś takiego jak renta.
nie ma czegoś takiego jak renta.
każdy czerwony napój ma barwinik=witamine "Ha"
*
prefix.
*
prefix.
Witam, ruszamy z projektem mimo braku Waszego zainteresowania.
Pojawiają się już pierwsze oferty i jeśli ktoś z Was jest zainteresowany zarabianiem kasy z bezpiecznego domu, wyrwaniem się z marazmu renty i rozwojem intelektualnym to zapraszam do składania CV.
Jeśli ktoś ma wątpliwości, czy i jak napisać CV to zapraszam do kontaktu na tym forum - poradzimy i tutaj.
Podaję maila do przesyłania CV: dominikgt73@gmail.com
Wszyscy jesteśmy z biurze niepełnosprawni, jest to inicjatywa niepełnosprawnych dla niepełnosprawnych.
Możemy pomóc zwłaszcza 02P.
Pozdrawiam serdecznie
Pojawiają się już pierwsze oferty i jeśli ktoś z Was jest zainteresowany zarabianiem kasy z bezpiecznego domu, wyrwaniem się z marazmu renty i rozwojem intelektualnym to zapraszam do składania CV.
Jeśli ktoś ma wątpliwości, czy i jak napisać CV to zapraszam do kontaktu na tym forum - poradzimy i tutaj.
Podaję maila do przesyłania CV: dominikgt73@gmail.com
Wszyscy jesteśmy z biurze niepełnosprawni, jest to inicjatywa niepełnosprawnych dla niepełnosprawnych.
Możemy pomóc zwłaszcza 02P.
Pozdrawiam serdecznie
Bardzo dobra inicjatywa. Uważam że praca zdalna jest najlepszym rozwiązanie dla osób z naszymi dolegliwościami.
Sam pracuję zdalnie i sobie chwalę. Dlatego nie skorzystam z innych ofert.
Sam pracuję zdalnie i sobie chwalę. Dlatego nie skorzystam z innych ofert.
- Stoķrotķa
- bywalec
- Status: 💰💰💰💰💰
A można pracować na taką umowę, że dostaje się minimalne wynagrodzenie, żeby nie utracić renty? I wtedy np. liczba godzin byłaby mniejsza?
Masz przygotowane umowy dla osób, które chcą sobie dorobić do renty?
Masz przygotowane umowy dla osób, które chcą sobie dorobić do renty?
-
- zaufany użytkownik
Do Dupy chociaż brzmi to dziwnie.
GUS publikuje co 3 miechy ile wynosi średnie wynagrodzenie brutto w Polsce. Cytuje: "Od 1 września 2021 roku do 30 listopada 2021 roku kwota przychodu odpowiadająca:
70 proc. przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia ogłoszonego za II kwartał 2021 r. wynosi 3853,20 zł - przychody powyżej tej kwoty wpłyną na zmniejszenie emerytury/renty
130 proc. przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia ogłoszonego za II kwartał 2021 r. wynosi 7155,90 zł - przychody powyżej tej kwoty będą oznaczać zawieszenie emerytury/renty
Czyli możesz dorobić 3853,20 zł i nie stracisz prawa do renty. Nie musisz zarabiać najniższej krajowej. Inna kwestia czy w trakcje umowy o pracę czy innej formy zatrudnienia będzie wypadać ci komisja ZUS na której możesz dostać ponownie rentę lub mogą cię jej pozbawić. Ale to już loteria i gdybanie oraz leży to po stronie orzecznika ZUS.
Trzymaj się pupa

70 proc. przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia ogłoszonego za II kwartał 2021 r. wynosi 3853,20 zł - przychody powyżej tej kwoty wpłyną na zmniejszenie emerytury/renty
130 proc. przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia ogłoszonego za II kwartał 2021 r. wynosi 7155,90 zł - przychody powyżej tej kwoty będą oznaczać zawieszenie emerytury/renty
Czyli możesz dorobić 3853,20 zł i nie stracisz prawa do renty. Nie musisz zarabiać najniższej krajowej. Inna kwestia czy w trakcje umowy o pracę czy innej formy zatrudnienia będzie wypadać ci komisja ZUS na której możesz dostać ponownie rentę lub mogą cię jej pozbawić. Ale to już loteria i gdybanie oraz leży to po stronie orzecznika ZUS.
Trzymaj się pupa

jest tak, jak pisze zdrowy - umowa o pracę jest normalna, podpisujesz ją z pracodawcą.
Jest tak, że można zarobić całkiem nieźle i nie zabiorą renty - to jest normalne, żę ktoś pracuje - czy jesteś w stanie przeżyć za rencinę?
Warunkiem jest posiadanie orzeczenia - najbardziej pożądani są od umiarkowanego w górę, oraz ze schorzeniem specjalnym - czyli te nasze 02P
Pracodawca otrzymuje miesięczną dopłatę do naszej pensji w wysokości do 75% kosztów pracy, do maksymalnych kwot:
orzeczenie lekkie, specjalne - 1050 zł
umiarkowane, specjalne - 2400 zł
znaczne, specjalne - 3150 zł
Czyli po prostu takich, jak my opłaca się zatrudniać i dobrze traktować.
W przypadku dużych firm (zatrudniających powyżej 25 osób) dochodzą jeszcze odpisy na pfron, oznacza to, że jesteśmy atrakcyjnym kąskiem na rynku.
Ale wszystko zależy od jakości pracy.
No i na koniec napiszę - warto pracować, praca dla nas jest formą terapii i rozwojem intelektualnym - jest to ogromnie ważne dla 02P (mam na myśli trening umysłu) - ona pomaga w uporaniu się z chorobą.
Sam pracuję od wielu lat zdalnie, będą miał takie oferty pracy i postaram się motywować i szkolić takich, jak my - praca zdalna nie jest trudna, daje wiele możliwości rozwoju i można się jej nauczyć - nawet sprzedaż telefoniczna daje bardzo wiele frajdy - sam zaczynałem od czegoś takiego za minimalne stawki.
Pozdrawiam i zachęcam do wysyłania aplikacji
Jest tak, że można zarobić całkiem nieźle i nie zabiorą renty - to jest normalne, żę ktoś pracuje - czy jesteś w stanie przeżyć za rencinę?
Warunkiem jest posiadanie orzeczenia - najbardziej pożądani są od umiarkowanego w górę, oraz ze schorzeniem specjalnym - czyli te nasze 02P
Pracodawca otrzymuje miesięczną dopłatę do naszej pensji w wysokości do 75% kosztów pracy, do maksymalnych kwot:
orzeczenie lekkie, specjalne - 1050 zł
umiarkowane, specjalne - 2400 zł
znaczne, specjalne - 3150 zł
Czyli po prostu takich, jak my opłaca się zatrudniać i dobrze traktować.
W przypadku dużych firm (zatrudniających powyżej 25 osób) dochodzą jeszcze odpisy na pfron, oznacza to, że jesteśmy atrakcyjnym kąskiem na rynku.
Ale wszystko zależy od jakości pracy.
No i na koniec napiszę - warto pracować, praca dla nas jest formą terapii i rozwojem intelektualnym - jest to ogromnie ważne dla 02P (mam na myśli trening umysłu) - ona pomaga w uporaniu się z chorobą.
Sam pracuję od wielu lat zdalnie, będą miał takie oferty pracy i postaram się motywować i szkolić takich, jak my - praca zdalna nie jest trudna, daje wiele możliwości rozwoju i można się jej nauczyć - nawet sprzedaż telefoniczna daje bardzo wiele frajdy - sam zaczynałem od czegoś takiego za minimalne stawki.
Pozdrawiam i zachęcam do wysyłania aplikacji
- Stoķrotķa
- bywalec
- Status: 💰💰💰💰💰
Przyjmujesz bez względu na miejsce zamieszkania?
nie oferuję zatrudnienia we własnej firmie, jestem pośrednikiem - łączę pracodawców z niepełnosprawnymi, to praca zdalna, więc możesz mieszkać i w Chinach 

Dzień dobry. Ja znam bardzo dobrze język niemiecki, trochę angielskiego (tylko raczej w piśmie) i trochę łacińskich słów, nie mam na myśli "łaciny podwórkowej". Język łaciński pomaga mi tłumaczyć nazwy roślin i zwierząt (interesuje mnie biologia) między tymi językami. Moją słabą stroną jest brak znajomości prawa podatkowego i liczyć umiem też głównie pod kreską lub na kalkulatorze. Studiowałam głównie językoznastwo (gramatyka), literaturę, trochę teatrologii i socjologię, był też przedmiot dodatkowy psychologia. Przez 5 semestrów udało mi się jednakże zdobyć tylko 45% punktów zaliczeniowych do licencjata. Nie dokończyłam studiów, bo nie chciałam pisać antypolskich tekstów w Dojczlandach i bezsenność mnie dopadła, tzn. wróciła wtedy jak bumerang. No dobra, historię też studiowałam. Matura (2002) z historii, choć kiepsko mi poszło w części pisemnej, choćby przez sam fakt, że zamiast ZSRR, napisałam Rosja. Mam orzeczenie niepełnosprawności znaczne. Byłam wielokrotnie hospitalizowana, a ostatni wypis jest z maja lub czerwca 2020. Mam dwoje dzieci i prawa rodzicielskie do nich, mam z nimi kontakt telefoniczny, nie sprawuję faktycznej opieki rodzicielskiej. Myślę, że do schizofrenii dołączył też parkinson, zatem tylko praca zdalna.domik pisze: ↑wt wrz 14, 2021 10:11 pm Dzień dobry,
Chciałbym się zajmować:
- pośrednictwem pracy
- doradztwem
- szkoleniami
Pozdrawiam
Nie moim zamiarem jest robienie z tego wątku farsy...
Ale walidacja możliwa jednakże tylko poprzez czytanie mnie między wierszami:
Atena miała moc zatrzymania biegów zdarzeń, ale nie zrobiła tego.
Zabrakło dobrej woli czy znała Przeznaczenie..?
Dopuściła oto do tego, by Posejdon zgwałcił Meduzę.
Ciężarną Gorgonę (Meduza była najmłodszą z trzech Gorgon) głowy pozbawić przybył Perseusz. Właśnie tę, która wzrokiem zamieniała w kamień.
Tak Meduza powiła Pegaza...
Przypomnijmy w tym miejscu, że Atena wyskoczyła z głowy Zeusa.
Ogłaszam konkurs literacki imienia XY na pracę (liryka, epika, dramat) na temat: "Moja siostra Meduza". Skład jury jeszcze nie znany.
Do wygrania jeden używany zielony blender elektryczny. Pojemnik (przezroczysty) nakładany od góry pod kątem 180 stopni.
rumianek399@gmail.com
Ale walidacja możliwa jednakże tylko poprzez czytanie mnie między wierszami:
Atena miała moc zatrzymania biegów zdarzeń, ale nie zrobiła tego.
Zabrakło dobrej woli czy znała Przeznaczenie..?
Dopuściła oto do tego, by Posejdon zgwałcił Meduzę.
Ciężarną Gorgonę (Meduza była najmłodszą z trzech Gorgon) głowy pozbawić przybył Perseusz. Właśnie tę, która wzrokiem zamieniała w kamień.
Tak Meduza powiła Pegaza...
Przypomnijmy w tym miejscu, że Atena wyskoczyła z głowy Zeusa.
Ogłaszam konkurs literacki imienia XY na pracę (liryka, epika, dramat) na temat: "Moja siostra Meduza". Skład jury jeszcze nie znany.
Do wygrania jeden używany zielony blender elektryczny. Pojemnik (przezroczysty) nakładany od góry pod kątem 180 stopni.
rumianek399@gmail.com
Masz w ofercie składanie długopisów?
Moja odpowiedź na pytanie @domika brzmi: tak. A Wasza..? Kuźwa, nie mówię przecież szyfrem.
Kochani! Zapraszam pod oficjalny link do składania CV i aplikacji:
https://tinyurl.com/224damfw
Pozdrawiam!
https://tinyurl.com/224damfw
Pozdrawiam!
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Chciałem dzwonić do domika by zadać mu kilka pytań dotyczących tej pracy zdalnej. Jednak zadam je na forum. Inni też skorzystają z tych informacji.
Jak wygląda ta sprzedaż przez telefon? Wyobraźnia podpowiada mi dwie możliwości.
1-dostajesz listę produktów i dzwonisz na dowolne numery telefonów reklamując takie produkty
2-rezydujesz pod telefonem i to klienci dzwonią do ciebie bo znaleźli produkt w telezakupach
Jak wygląda samo czatowanie przy telefonie. Czy to jest smartfon, czy mikrofon podłączony do komputera?
Po złożeniu CV, dostajesz listę pracodawców, czy to pracodawcy kontaktują się z tobą?
Jak wygląda ta sprzedaż przez telefon? Wyobraźnia podpowiada mi dwie możliwości.
1-dostajesz listę produktów i dzwonisz na dowolne numery telefonów reklamując takie produkty
2-rezydujesz pod telefonem i to klienci dzwonią do ciebie bo znaleźli produkt w telezakupach
Jak wygląda samo czatowanie przy telefonie. Czy to jest smartfon, czy mikrofon podłączony do komputera?
Po złożeniu CV, dostajesz listę pracodawców, czy to pracodawcy kontaktują się z tobą?
Dzięki za pytania Klucz, już odpowiadam (w dowolnej kolejności):
Proces rekrutacji jest różny - otrzymuję ofertę pracy, którą umieszczam w bazie i publikuję.
Zgłaszają się kandydaci, których weryfikuję i jeśli ktoś wyda mi się odpowiedni, dzwonię do niego, aby porozmawiać, zweryfikować przesłane dokumenty. Jeśli wszystko będzie w porządku ustalałam kontakt między kandydatem a pracodawcą (aby ze sobą porozmawiali, oczywiście przekazuję CV do pracodawcy przedtem).
Czasem robię rekrutację bez ofert, aby dodać Kandydatów do bazy naszej (całkiem legalnej) - wtedy dopasowuję takie cv do posiadanych ofert i kontaktuję się z wybranymi osobami - następnie schemat jak wyżej. Taki link bez ofert dodałem i powyżej na Forum.
Jeśli wszystko idzie gładko to następuje podpisanie umowy o pracę.
Wynagrodzenie jest zależne od stanowiska i doświadczenia, zaraz napiszę o tym.
Zachęcam śledzić na początek naszego Facebooka, w celu "bycia na bieżąco" - tam na pierwszy ogień idą nasze oferty pracy.
Obecnie poszukujemy 2 specjalistów i właśnie Telemarketerów, o co mnie pytasz Klucz
Zarobki specjalistów to nawet do 10.000 zł brutto (ponad 7k netto)
Zarobki telemarketera to od 2800 brutto (minimum w PL - 2050 około na rękę, do 3850 zł brutto - maksimum, aby renty nie skasowali - 2700-2800 na rękę).
Specjalistów pomijam, to nie o to pytałeś.
Telemarketing - sprzedaż telefoniczna lub po prostu praca w call center.
Musisz mieć łącze stałe (podobno na komórkowych kiepsko chodzi) oraz wypada mieć własny komputer (zależy to od pracodawcy, czasem dają firmowe), do tego słuchawki do komputera (tu z reguły mamy własne ze względów higienicznych).
W zależności od stanowiska i firmy możesz otrzymać też telefon (ale to wszystko zależy od specyfiki pracy, w naszym przypadku to jest dzwonienie przez komputer)
Fizycznie praca wygląda tak, że uruchamiasz komputer i logujesz się do systemu - często poprzez przeglądarkę internetową.
Tam wyskakuje pierwsza osoba, do której masz zadzwonić oraz towar/usługa, które możesz tej osobie zaproponować.
To nie jest szukanie ludzi po Internecie i "molestowanie" ich.
Bazę dostarcza call center, bez obawy.
Klikasz opcję "połącz" i dzwonisz przez komputer i słuchawki do tej osoby. Rozmawiasz.
I teraz sama treść rozmowy zależy od towaru i klienta - wszystko to jest w obrębie jednego projektu.
To nie jest tak, że jednemu sprzedajesz samochody i następnemu powidła i musisz mieć wiedzę w małym palcu, aby nie wyjść na idiotę!
Każdy projekt dotyczy czegoś innego - np. sam zaczynałem od sprzedaży usług TV w Vectrze, usługi były adresowane do starszych ludzi.
Tutaj mamy specjalizację: konkretnie starsi ludzie i konkretnie usługi TV.
Inne projekty mogą dotyczyć ubezpieczeń, fotowoltaiki, nawet badań satysfakcji klienta firmy X.
Nigdy nie dzwonisz w ciemno i nie nagabujesz przypadkowych ludzi!!!!!!!
Przed projektem dostajesz stenogram wstępu do rozmowy, abyś wiedział dokładnie to, co mówić i nie wyjść na debila:
"dzień dobry, dzwonię z firmy X, nazywam się Y, na wstępnie informuję, że rozmowa jest nagrywana, ostatnio kupował pan meble w firmie x, jak Pan ocenia usługę montażu w stali 1 do 10?"
Mniej więcej tak to wygląda i wcale nie jest trudne!
Odpowiedzi wbijasz w system w przeglądarce, dziękujesz za rozmowę, klikasz w opcję "następny" i wyskakuje Ci kolejny klient
Wszystko też zależy od call center - opisałem Ci profesjonalne firmy.
Moim pierwszy spotkaniem z branżą było umawianie firm na zdalne prezentacje programu magazynowego- podjąłem się na pół etatu, za minimum.
Firma była jednoosobowa, więc dostałem telefon z kartą sim i listę klientów. Nie było szkoleń przygotowujących i cała inwencja była po mojej stronie.
Po 2 miesiącach zakończyliśmy współpracę - program był trudno sprzedawalny, a ja nie miałem doświadczenia, byłem po prostu słaby. (bo dzisiaj dałbym radę nawet z tym towarem)
Potem pracowałem w większej firmie ze 3 lata, też kiepsko szło - uczyłem się wszystkiego sam, następnie przeszedłem do profesjonalnego call center (za minimum) i poznałem to wszystko, co Wam wyżej napisałem - tutaj ogromnie dużo się nauczyłem i pomimo małego wynagrodzenia i nieprzyjaznych warunków pracy, niczego nie żałuję.
Teraz czuję się profesjonalistą, po szeregu kursów w kilku różnych firmach
Oczywiście powyższe zajęcia przyniosły mi wielką poprawę intelektualną - pamięć, wysławianie się, precyzja wypowiedzi, to nie ma ceny!
Czy rezydujemy pod telefonem?
W call center są różne projekty - ja pracowałem na infoliniach wychodzących, wiem też, że są infolinie przychodzące - czyli tak, dyżurujemy.
Niestety, tutaj nie pomogę aż tak, bo nie mam doświadczeń. Podobno są łatwiejsze przychodzące.
Poza tym są różne call center i różne zadania!
W przyszłości będziemy mieli oferty również wirtualnych asystentów - czyli obsługę firm na godziny - to projekty nawet typu "proszę mi wyszukać i zorganizować native speakera dla córki"- Czy to nie jest rozwijające?
Co ważne, w pracy z klientem zdalnie wykształcenie ma mniejsze znaczenie - liczą się bardziej umiejętności, a przede wszystkim samodyscyplina i chęci do pracy!
Na koniec garść linków:
Profil na fejsie (warto mieć fejsa!):
https://www.facebook.com/AgencjaAPD
link do rekrutacji na telemarketera:
https://aplikuj.hrappka.pl/oferta/Telem ... nter/55213
Jeśli są jeszcze jakieś pytania to walcie śmiało! (albo jeśli coś pominąłem)
Pominąłem na pewno szkolenia i opiekę: w call center nadzoruje nasz zespół tzw. team lider, słucha naszych rozmów i zawsze służy rada i pomocą, wskazuje błędy i motywuje do pracy. Przed każdym projektem jesteśmy drobiazgowo szkoleni też.
Proces rekrutacji jest różny - otrzymuję ofertę pracy, którą umieszczam w bazie i publikuję.
Zgłaszają się kandydaci, których weryfikuję i jeśli ktoś wyda mi się odpowiedni, dzwonię do niego, aby porozmawiać, zweryfikować przesłane dokumenty. Jeśli wszystko będzie w porządku ustalałam kontakt między kandydatem a pracodawcą (aby ze sobą porozmawiali, oczywiście przekazuję CV do pracodawcy przedtem).
Czasem robię rekrutację bez ofert, aby dodać Kandydatów do bazy naszej (całkiem legalnej) - wtedy dopasowuję takie cv do posiadanych ofert i kontaktuję się z wybranymi osobami - następnie schemat jak wyżej. Taki link bez ofert dodałem i powyżej na Forum.
Jeśli wszystko idzie gładko to następuje podpisanie umowy o pracę.
Wynagrodzenie jest zależne od stanowiska i doświadczenia, zaraz napiszę o tym.
Zachęcam śledzić na początek naszego Facebooka, w celu "bycia na bieżąco" - tam na pierwszy ogień idą nasze oferty pracy.
Obecnie poszukujemy 2 specjalistów i właśnie Telemarketerów, o co mnie pytasz Klucz

Zarobki specjalistów to nawet do 10.000 zł brutto (ponad 7k netto)
Zarobki telemarketera to od 2800 brutto (minimum w PL - 2050 około na rękę, do 3850 zł brutto - maksimum, aby renty nie skasowali - 2700-2800 na rękę).
Specjalistów pomijam, to nie o to pytałeś.
Telemarketing - sprzedaż telefoniczna lub po prostu praca w call center.
Musisz mieć łącze stałe (podobno na komórkowych kiepsko chodzi) oraz wypada mieć własny komputer (zależy to od pracodawcy, czasem dają firmowe), do tego słuchawki do komputera (tu z reguły mamy własne ze względów higienicznych).
W zależności od stanowiska i firmy możesz otrzymać też telefon (ale to wszystko zależy od specyfiki pracy, w naszym przypadku to jest dzwonienie przez komputer)
Fizycznie praca wygląda tak, że uruchamiasz komputer i logujesz się do systemu - często poprzez przeglądarkę internetową.
Tam wyskakuje pierwsza osoba, do której masz zadzwonić oraz towar/usługa, które możesz tej osobie zaproponować.
To nie jest szukanie ludzi po Internecie i "molestowanie" ich.
Bazę dostarcza call center, bez obawy.
Klikasz opcję "połącz" i dzwonisz przez komputer i słuchawki do tej osoby. Rozmawiasz.
I teraz sama treść rozmowy zależy od towaru i klienta - wszystko to jest w obrębie jednego projektu.
To nie jest tak, że jednemu sprzedajesz samochody i następnemu powidła i musisz mieć wiedzę w małym palcu, aby nie wyjść na idiotę!
Każdy projekt dotyczy czegoś innego - np. sam zaczynałem od sprzedaży usług TV w Vectrze, usługi były adresowane do starszych ludzi.
Tutaj mamy specjalizację: konkretnie starsi ludzie i konkretnie usługi TV.
Inne projekty mogą dotyczyć ubezpieczeń, fotowoltaiki, nawet badań satysfakcji klienta firmy X.
Nigdy nie dzwonisz w ciemno i nie nagabujesz przypadkowych ludzi!!!!!!!
Przed projektem dostajesz stenogram wstępu do rozmowy, abyś wiedział dokładnie to, co mówić i nie wyjść na debila:
"dzień dobry, dzwonię z firmy X, nazywam się Y, na wstępnie informuję, że rozmowa jest nagrywana, ostatnio kupował pan meble w firmie x, jak Pan ocenia usługę montażu w stali 1 do 10?"
Mniej więcej tak to wygląda i wcale nie jest trudne!
Odpowiedzi wbijasz w system w przeglądarce, dziękujesz za rozmowę, klikasz w opcję "następny" i wyskakuje Ci kolejny klient

Wszystko też zależy od call center - opisałem Ci profesjonalne firmy.
Moim pierwszy spotkaniem z branżą było umawianie firm na zdalne prezentacje programu magazynowego- podjąłem się na pół etatu, za minimum.
Firma była jednoosobowa, więc dostałem telefon z kartą sim i listę klientów. Nie było szkoleń przygotowujących i cała inwencja była po mojej stronie.
Po 2 miesiącach zakończyliśmy współpracę - program był trudno sprzedawalny, a ja nie miałem doświadczenia, byłem po prostu słaby. (bo dzisiaj dałbym radę nawet z tym towarem)
Potem pracowałem w większej firmie ze 3 lata, też kiepsko szło - uczyłem się wszystkiego sam, następnie przeszedłem do profesjonalnego call center (za minimum) i poznałem to wszystko, co Wam wyżej napisałem - tutaj ogromnie dużo się nauczyłem i pomimo małego wynagrodzenia i nieprzyjaznych warunków pracy, niczego nie żałuję.
Teraz czuję się profesjonalistą, po szeregu kursów w kilku różnych firmach

Oczywiście powyższe zajęcia przyniosły mi wielką poprawę intelektualną - pamięć, wysławianie się, precyzja wypowiedzi, to nie ma ceny!
Czy rezydujemy pod telefonem?
W call center są różne projekty - ja pracowałem na infoliniach wychodzących, wiem też, że są infolinie przychodzące - czyli tak, dyżurujemy.
Niestety, tutaj nie pomogę aż tak, bo nie mam doświadczeń. Podobno są łatwiejsze przychodzące.
Poza tym są różne call center i różne zadania!
W przyszłości będziemy mieli oferty również wirtualnych asystentów - czyli obsługę firm na godziny - to projekty nawet typu "proszę mi wyszukać i zorganizować native speakera dla córki"- Czy to nie jest rozwijające?

Co ważne, w pracy z klientem zdalnie wykształcenie ma mniejsze znaczenie - liczą się bardziej umiejętności, a przede wszystkim samodyscyplina i chęci do pracy!
Na koniec garść linków:
Profil na fejsie (warto mieć fejsa!):
https://www.facebook.com/AgencjaAPD
link do rekrutacji na telemarketera:
https://aplikuj.hrappka.pl/oferta/Telem ... nter/55213
Jeśli są jeszcze jakieś pytania to walcie śmiało! (albo jeśli coś pominąłem)
Pominąłem na pewno szkolenia i opiekę: w call center nadzoruje nasz zespół tzw. team lider, słucha naszych rozmów i zawsze służy rada i pomocą, wskazuje błędy i motywuje do pracy. Przed każdym projektem jesteśmy drobiazgowo szkoleni też.
A można z przyszłym pracodawcą na czacie o umówionej porze podać swoje mocne i swoje słabe strony... Bo ja CV-cyrografu nie napiszę... ;-) :-)
Siema , a innych ofert pracy nie posiadasz? , bo żeby pracować jako Telemarketer to trzeba mieć końskie zdrowie , a nie tylko zdrowie , wiem bo kiedyś pracowałem jako Telemarketer , wymarzona praca to nie jest i dodatkowo bardzo stresująca i pewnie umowa pierwsza na miesiąc , no max 3