Zaszczepicie się na covid-19?
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: Zaszczepicie się na covid-19?
Nie obaliła rządu opozycja, nie obaliła rządu pandemia, ale obawiam się, że mogą obalić antyszczepionkowcy.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Przecież sam jesteś przeciwny szczepionkom. Sam sobie zaprzeczasz...Bright Angel pisze: ↑czw cze 24, 2021 11:04 pm Nie obaliła rządu opozycja, nie obaliła rządu pandemia, ale obawiam się, że mogą obalić antyszczepionkowcy.
-
- zaufany użytkownik
Mam pytanie, czy jak za pomocą profilu zaufanego podawałem numer do rejestracji na szczepienie za pomocą pacjent.gov.pl, to będą dzwonić, abym się zaszczepił teraz? Bo coś mówił Minister Zdrowia, że będą dzwonić do niezaszczepionych. Chciałem zobaczyć terminy w mojej miejscowości, to podałem numer, ale wtedy jakoś nie było.
-
- zaufany użytkownik
https://biznes.interia.pl/gospodarka/ne ... Id,5319292
Od jutra będą sprawdzać w sklepach kto jest zaszczepiony, a kto nie?
Od jutra będą sprawdzać w sklepach kto jest zaszczepiony, a kto nie?
Już to zrobiłem.23 czerwca przyjąłem pierwszą dawkę pfizer.Skutek uboczny to lekki ból ręki przy podnoszeniu do góry.22 lipca muszę przyjąć 2 dawkę.Pokonamy covid.
Ja już miesiąc temu miałem się zapisać nawet założyłem konto na stronie szczepienia gov ale ostatecznie zrezygnowałem widziałem że terminy są już na na kilka dni po zarejestrowaniu zmienili też szczepionkę bo wcześniej była tylko astra a teraz już można sobie wybierać.
- 137
- bywalec
- Kontakt:
ja czekam na masowe zgony po szczepionkach. jak będą masowe zgony po szczepieniu to się sam zaszczepie
Zgony po szczepionkach były i będą jest ich dużo więcej jak podaje rząd bo oficjalnie podali że około stu osób i wpisują że z powodu innych powikłań i chorób współistniejących mam przykład w rodzinie że ktoś przez dwa tygodnie dochodził do siebie tak zareagował organizm po zaszczepieniu tak to zadziałało jeżeli ktoś ma słabe zdrowie osłabiony układ immunologiczny i dużo różnych chorób to powinien się kilka razy zastanowić czy ryzykować.
-
- zaufany użytkownik
Tak tylko jak ktoś jest osłabiony jak piszesz ryzykuje szczepiąc się ale jak bez szczepienia zarazi się covidem to od razu pogrzeb trzeba wyprawiać. Dlatego właśnie osoby np. starsze po chorobach, osłabione powinny się szczepić. Mimo że jest to jakieś ryzyko. Ryzyko zawsze jest, było i będzie nieważne jaka szczepionka. Weż na przykład nasze leki jak abilishit, zeldox czy już nie wspominając o serdolectu. To są niebezpieczne leki. No i co? Jakoś nikt z tego powodu na tym forum głosu nie podnosi.
-
- zaufany użytkownik
Albo taki klozapolik, też lek nie za bardzo bezpieczny. A jednak lekarze go przepisują. Na 1000 pacjentów nic się nie zadzieje ale jedna osoba może zejść. Też ryzyko.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Zaszczepionych też obowiązuje kwarantanna po powrocie z Portugalii do Niemiec.
https://wydarzenia.interia.pl/raporty/r ... Id,5325092
https://wydarzenia.interia.pl/raporty/r ... Id,5325092
Ja chyba zdecyduję się i zapisze na to szczepienie bo mam w planach wyjazd zagranicę i będzie później problem.
- dzwonkowy
- zaufany użytkownik
- Status: schizofrenik - rezydent
Jestem po ostatniej dawce Pfizera.
Jest dobrze.
Jest dobrze.
Każdy dźwiga własny schiz.
-
- zaufany użytkownik
Do Bright Angel:
Słuchaj chciałem cię przeprosić za to że negowałem twoje informacje o wariancie delta i szczepieniach. Okazało się że zostałem wprowadzony w błąd przez media i rzeczywiście w GB dużo więcej umiera osób zaszczepionych na wariant delta. Miałeś tu racje i ja po męsku bije się w pierś i cię za to przepraszam.
Słuchaj chciałem cię przeprosić za to że negowałem twoje informacje o wariancie delta i szczepieniach. Okazało się że zostałem wprowadzony w błąd przez media i rzeczywiście w GB dużo więcej umiera osób zaszczepionych na wariant delta. Miałeś tu racje i ja po męsku bije się w pierś i cię za to przepraszam.
Kto się szczepi niech się szczepi.
Królewski szczep piastowy.
Królewski szczep piastowy.
Zaszczepiłem się na razie pierwszą dawką pfizera i na początku przez dwie godziny nic mi nie było później pojawił się silny ból głowy i złe samopoczucie trochę też zaczęła boleć ręką w miejscu ukłucia dziś już czuję się dobrze podobno już za miesiąc lub dwa będzie kolejna fala zachorowań.
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Dużo osób zakażonych delta w UK jak i w Rosji.
Różnica taka, że UK się szczepią mocno, a Rosja nie szczepią się ..
No i tę różnicę widać w zgonach, bo właśnie w UK jest o niebo lepiej niż w Rosji.
Można sprawdzić dane z ostatniej doby.
Różnica taka, że UK się szczepią mocno, a Rosja nie szczepią się ..
No i tę różnicę widać w zgonach, bo właśnie w UK jest o niebo lepiej niż w Rosji.
Można sprawdzić dane z ostatniej doby.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Raczej nie powinno się porównywać różnych państw, bo już podczas pierwszej fali, w jednych krajach było bardzo dużo zgonów a w innych minimalnie.
A w Rosji to chyba też szczepią tylko sputnikiem.
A w Rosji to chyba też szczepią tylko sputnikiem.
Ja się zaszczepiłem Pfizerem obydwoma dawkami - zrobiłem to głównie przez obawę o płuca które wydają mi się zwyczajnie słabe a covid na nie rzutuje. W innym przypadku bym się raczej nie szczepił
- Catastrophique
- bywalec
Ja juz tez zaszczepiony obiema dawkami, ale AstraZeneca.
Mam z glowy.
Mam z glowy.
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"