Straszny materiał o szpitalu w Rybniku
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji ogólnej proszę używać działu powyżej, tutaj tylko o konkretnych szpitalach, przychodniach, etc.
W dyskusji ogólnej proszę używać działu powyżej, tutaj tylko o konkretnych szpitalach, przychodniach, etc.
- Kiciuś_XXL
- moderator
Re: Straszny materiał o szpitalu w Rybniku
Nie chciałbym mieć kolejnego nawrotu choroby, bo ta u mnie bardzo ostro przechodzi.
Nie wiem co znów mógłby nawywijać. Dlatego będę pokornie brał leki do końca życia.
Nie chcę kolejny raz wracać do szpitala, i nie chcę kolejny raz przeżywać ciezki okres po wyjściu ze szpitala. Już raz odstawiałem leki i skończyło się szpitalem i rozmową z prokuratorem. Tym co podobnie przechodzą chorobę jak ja,
proponuje leki jako mniejsze zło.
Ci co przechodzą lżej schizofrenie i nie muszą brać leki tylko pozazdrościć.
Leki jesli są odpowiednio dobrane można w miarę na nich funkcjonować.
Kilkanaście lat biorę olanzapinę, ale to już osobny temat.
Nie wiem co znów mógłby nawywijać. Dlatego będę pokornie brał leki do końca życia.
Nie chcę kolejny raz wracać do szpitala, i nie chcę kolejny raz przeżywać ciezki okres po wyjściu ze szpitala. Już raz odstawiałem leki i skończyło się szpitalem i rozmową z prokuratorem. Tym co podobnie przechodzą chorobę jak ja,
proponuje leki jako mniejsze zło.
Ci co przechodzą lżej schizofrenie i nie muszą brać leki tylko pozazdrościć.
Leki jesli są odpowiednio dobrane można w miarę na nich funkcjonować.
Kilkanaście lat biorę olanzapinę, ale to już osobny temat.
- Catastrophique
- bywalec
Pokaz mi te "fakty" potwierdzone jakims wiarygodnym artykulem, newsem, linkiem etc.
Przypominam Ci, ze sam pisales, ze bierzesz grzecznie leki. Pisales nawet jakie.
Jak wyzej. Narzekasz na leki i psychiatrow, a leki bierzesz i chodzisz tez grzecznie do swojego lekarza.
Parodia.
Interesuja, bo piszesz o tym.
Ale przede wszystkim to Cie boli, bo nam zazdroscisz.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Cata ja Ci się dziwię.... po co wchodzisz z nimi w dyskusję.... to nie ma najmniejszego sensu, ponieważ piszą oni takie pierdoły, że głowa boli.... i tylko marnujesz czas... ja ostatnio zacząłem nie wchodzić na forum w wolnym czasie i przerzuciłem ten czas na rozmowy ze znanymi mi, albo poznanymi dopiero kobietami i.... w sobotę idę na randkę 

Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
- Catastrophique
- bywalec
Jak pisalem, ja sie tutaj czesto dobrze bawie odpisujac na te glupoty i pograzajac ich autorow racjonalnymi argumentami
.
Niekiedy tez nie odpisuje, gdy poziom bzdur jest zbyt wysoki i jest ich duza ilosc. Puszczam wtedy takie "kwiatki" mimo uszu.
Ja tez poznaje kobiety na co dzien, ale zeby umowic sie na randke to jednak taka osoba musi mi sie bardziej podobac. I nie pisze tu tylko o wygladzie.
Udanej randki.

Niekiedy tez nie odpisuje, gdy poziom bzdur jest zbyt wysoki i jest ich duza ilosc. Puszczam wtedy takie "kwiatki" mimo uszu.
Ja tez poznaje kobiety na co dzien, ale zeby umowic sie na randke to jednak taka osoba musi mi sie bardziej podobac. I nie pisze tu tylko o wygladzie.
Udanej randki.
Tik tak tik tak

W szpitalu 

Przyszła dziewucha z matką w odwiedziny do brata, jakiś pacjent chciał porozmawiać z nią o polityce. Dziewucha wzdrygnęła się z obrzydzeniem i woła do matki: "Oj nie rozmawiaj, nie dyskutuj, brrrr".
(Przecież to są psychiczni, nienormalni, nie wiedzą co mówią, szkoda sobie ... zawracać. Załatw z tym co masz załatwić i uciekamy stąd!).
Zrozumieli? Zrozumieli.
(Przecież to są psychiczni, nienormalni, nie wiedzą co mówią, szkoda sobie ... zawracać. Załatw z tym co masz załatwić i uciekamy stąd!).
Zrozumieli? Zrozumieli.
Tylko żadna z nich jakoś Cię nie chce.
Bawią cię objawy chorujących i ich problemy?
Ci co przedwcześnie w szpitalu zmarli, już nie mogą dochodzić sprawiedliwości, ale ci co przeżyli idą do sądu i wtedy wszystko wychodzi na jaw:
"Sąd Apelacyjny w Krakowie podwyższył z miliona do dwóch milionów złotych kwoty zadośćuczynienia dla Stanisława B. To najwyższa w Polsce kwota odszkodowania. Mężczyzna niezasadnie spędził osiem lat w szpitalu psychiatrycznym w Rybniku.
- Poddawano go eksperymentom, by ktoś na tej podstawie mógł napisać kolejną pracę dla studentów. To np. były elektrowstrząsy, które wykonywano aparaturą z 1979 r. Faszerowano lekami w dawkach, które były nieuzasadnione medycznie i ponad stosowaną zwykle miarę - mówił na sali rozpraw mec. Piotr Wojaszak, który reprezentował Stanisława B".
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/202 ... kodowanie/
Nie chciałbym nawet za 2 miliony złotych dać zrobić z siebie wariata psychiatrom.
"Sąd Apelacyjny w Krakowie podwyższył z miliona do dwóch milionów złotych kwoty zadośćuczynienia dla Stanisława B. To najwyższa w Polsce kwota odszkodowania. Mężczyzna niezasadnie spędził osiem lat w szpitalu psychiatrycznym w Rybniku.
- Poddawano go eksperymentom, by ktoś na tej podstawie mógł napisać kolejną pracę dla studentów. To np. były elektrowstrząsy, które wykonywano aparaturą z 1979 r. Faszerowano lekami w dawkach, które były nieuzasadnione medycznie i ponad stosowaną zwykle miarę - mówił na sali rozpraw mec. Piotr Wojaszak, który reprezentował Stanisława B".
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/202 ... kodowanie/
Nie chciałbym nawet za 2 miliony złotych dać zrobić z siebie wariata psychiatrom.
- Catastrophique
- bywalec
Jest bardzo wiele ktore chca, ale to nie jest obustronne.
Poza tym, mam watpliwosci czy chce kogos na stale. Poznawanie kobiet daje mi mnostwo radosci i satysfakcji, a gdy wejde w jakis powazniejszy zwiazek, bede z tym musial oczywiscie skonczyc.
Nie bawi mnie cierpienie innych. O takim poziomie bzdur, tym razem w formie wydumanych oskarzen pisalem.
Bawi mnie poziom argumentow niektorych osob, starajacych sie przepchnac czesto swoje idiotyczne teorie.
Forum jest tym wypelnione, takze Twoimi.
Odrozniam tez tresci od ich autorow.
Tik tak tik tak

- Catastrophique
- bywalec
Wizja swiata by Cezary.cezary123 pisze: ↑pt cze 18, 2021 9:14 am Przyszła dziewucha z matką w odwiedziny do brata, jakiś pacjent chciał porozmawiać z nią o polityce. Dziewucha wzdrygnęła się z obrzydzeniem i woła do matki: "Oj nie rozmawiaj, nie dyskutuj, brrrr".
Zrozumieli? Zrozumieli.
Niestety, a raczej stety, rzeczywistosc jest zupelnie inna.
Wyjdz z domu w koncu - sam sie przekonasz.
Ale w sumie tak jest wygodnie.
Bo jak myslisz, ze wszyscy Cie skresla, to nie trzeba sie starac, okazywac odwagi, walczyc ze soba, nie trzeba wychodzic do ludzi bo przeciez i tak Cie odrzuca

Otoz nie.
Tik tak tik tak

- Catastrophique
- bywalec
To skrajnosc majaca sie nijak do ogolnej rzeczywistosci.cezary123 pisze: ↑pt cze 18, 2021 9:29 am Ci co przedwcześnie w szpitalu zmarli, już nie mogą dochodzić sprawiedliwości, ale ci co przeżyli idą do sądu i wtedy wszystko wychodzi na jaw:
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/202 ... zkodowanie
Jeden z pojedynczych przypadkow, ktory mozna porownac do tysiecy innych pacjentow, ktorym sie nic nie dzieje.
Ani w tym szpitalu ani w zadnym innym.
Musisz w koncu zrozumiec, ze skrajnosci to nie rzeczywistosc.
Pojedyncze, wyrwane z kontekstu sytuacje nie swiadcza o ogole.
Taki światły umysł masz a nie rozumiesz takiej prostej rzeczy.
Tik tak tik tak

-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Słuchaj Catastropik...
Biorę lekarstwa cyklicznie - to jedno.
Nie podałeś żadnych argumentów, z którymi bym się zgodził - to drugie.
Zaprzeczasz faktom o sytuacji w Rybniku - to trzecie.
Olałbyś też fakt, że personel szpitala położonego na Pomorzu (w innym mieście, niż Rybnik) znęcał się psychicznie i fizycznie nad niepełnoletnimi - to czwarte.
Współczuje tobie twoich ułomności, ale nie czuj się, że gadasz do mnie z góry, bo tak nie jest i nie będzie.
Nauka, głupie ulotki leków, mój pobyt w pomorskim zakładzie psychiatrycznym, faktyczne historie innych ludzi stoją oczywiście za tym co wcześniej napisałem, natomiast twoje stękanie w niczym tutaj nie pomoże.
Biorę lekarstwa cyklicznie - to jedno.
Nie podałeś żadnych argumentów, z którymi bym się zgodził - to drugie.
Zaprzeczasz faktom o sytuacji w Rybniku - to trzecie.
Olałbyś też fakt, że personel szpitala położonego na Pomorzu (w innym mieście, niż Rybnik) znęcał się psychicznie i fizycznie nad niepełnoletnimi - to czwarte.
Współczuje tobie twoich ułomności, ale nie czuj się, że gadasz do mnie z góry, bo tak nie jest i nie będzie.
Nauka, głupie ulotki leków, mój pobyt w pomorskim zakładzie psychiatrycznym, faktyczne historie innych ludzi stoją oczywiście za tym co wcześniej napisałem, natomiast twoje stękanie w niczym tutaj nie pomoże.
-
- bywalec
Sam piszesz głupoty, w dodatku szukasz atencji i jesteś bardzo nudnym człowiekiem.Trickster pisze: ↑pt cze 18, 2021 7:36 am Cata ja Ci się dziwię.... po co wchodzisz z nimi w dyskusję.... to nie ma najmniejszego sensu, ponieważ piszą oni takie pierdoły, że głowa boli.... i tylko marnujesz czas... ja ostatnio zacząłem nie wchodzić na forum w wolnym czasie i przerzuciłem ten czas na rozmowy ze znanymi mi, albo poznanymi dopiero kobietami i.... w sobotę idę na randkę![]()
Nie jesteś tutaj potrzebny.
Ty nie jesteś nawet śmieszny.
-
- bywalec
Catastrophique pisze: ↑pt cze 18, 2021 7:43 am Jak pisalem, ja sie tutaj czesto dobrze bawie odpisujac na te glupoty i pograzajac ich autorow racjonalnymi argumentami.
Udanej randki.
1. Ty nawet alta na klawiaturze nie masz, albo te podkreślenia na czerwono to upust twego zdenerwowania.
2. Odpisujesz na konstruktywną krytykę w mgnieniu oka i każdy o tym wie.
3. Nie pogrążyłeś mnie, ani na moment.
- Catastrophique
- bywalec
Nie muszę. Sam to robisz bardzo umiejętnie

Tik tak tik tak

- Catastrophique
- bywalec
Kolejna obraza.
I Ty mowisz, ze nie jestes frustratem i masz dystans do mnie i do tego co pisze?

Zauważyłeś, ze ja Cie nie wyzywam?
Wyciagnij wnioski

Tik tak tik tak

Znowu Catastrofique atakuje rzeczywistość. Teraz już nie prokuratura ale sąd mu się nie podoba. Otóż takich procesów jest o wiele mniej niż być powinno choćby przez to że poszkodowani nie mają pieniędzy na prawników.Catastrophique pisze: ↑pt cze 18, 2021 11:05 amTo skrajnosc majaca sie nijak do ogolnej rzeczywistosci.cezary123 pisze: ↑pt cze 18, 2021 9:29 am Ci co przedwcześnie w szpitalu zmarli, już nie mogą dochodzić sprawiedliwości, ale ci co przeżyli idą do sądu i wtedy wszystko wychodzi na jaw:
Jeden z pojedynczych przypadkow, ktory mozna porownac do tysiecy innych pacjentow, ktorym sie nic nie dzieje.
Nie pisze głupot, ty je piszeszAcidHouse pisze: ↑pt cze 18, 2021 11:58 amSam piszesz głupoty, w dodatku szukasz atencji i jesteś bardzo nudnym człowiekiem.Trickster pisze: ↑pt cze 18, 2021 7:36 am Cata ja Ci się dziwię.... po co wchodzisz z nimi w dyskusję.... to nie ma najmniejszego sensu, ponieważ piszą oni takie pierdoły, że głowa boli.... i tylko marnujesz czas... ja ostatnio zacząłem nie wchodzić na forum w wolnym czasie i przerzuciłem ten czas na rozmowy ze znanymi mi, albo poznanymi dopiero kobietami i.... w sobotę idę na randkę![]()
Nie jesteś tutaj potrzebny.
Ty nie jesteś nawet śmieszny.

Ostatnio zmieniony sob cze 19, 2021 1:57 am przez Trickster, łącznie zmieniany 1 raz.
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
- Catastrophique
- bywalec
Skąd o tym wiesz? Każdy taki poszkodowany Cię o tym informuje?Amannn pisze: ↑pt cze 18, 2021 1:55 pmZnowu Catastrofique atakuje rzeczywistość. Teraz już nie prokuratura ale sąd mu się nie podoba. Otóż takich procesów jest o wiele mniej niż być powinno choćby przez to że poszkodowani nie mają pieniędzy na prawników.Catastrophique pisze: ↑pt cze 18, 2021 11:05 amTo skrajnosc majaca sie nijak do ogolnej rzeczywistosci.cezary123 pisze: ↑pt cze 18, 2021 9:29 am Ci co przedwcześnie w szpitalu zmarli, już nie mogą dochodzić sprawiedliwości, ale ci co przeżyli idą do sądu i wtedy wszystko wychodzi na jaw:

Gdyby tego było wiecej, uslyszelibysmy o tym, mozliwe, ze doszloby do skandalu jak z pedofilia w kosciele.
Takie osoby na pewno podnioslyby lament, szukaly pomocy w mediach aby naglosnic sprawe.
Niczego takiego nie ma. Jest cicho.
Bo rzeczywistosc jest taka jak pisalem - to powyzej to skrajnosci, pojedyncze przypadki.
Tik tak tik tak

Myślę, że każdy z nas jest na swój sposób skrajnością, którą ponadjednostkowy świat nie zauważa statystycznie.Catastrophique pisze: ↑pt cze 18, 2021 8:53 pm Bo rzeczywistosc jest taka jak pisalem - to powyzej to skrajnosci, pojedyncze przypadki.
Niestety życie to nie statystyka i nie średnia a konkretne świadomości, osoby i losy. Trochę egzystencjalizmu.